Φουλ για εξάδα ο ʼρης!

Επιτυχημένη ήταν η πρεμιέρα του Κώστα Καϊάφα στον πάγκο του Άρη και στο πρωτάθλημα. Μετά το μεσοβδόμαδο 1-1 στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ για την προημιτελική φάση του κυπέλλου, η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε 2-0 του Εθνικού Άχνας στο «Τσίρειο», τερμάτισε ένα σερί έξι αγωνιστικών άνευ νίκης και με 27 βαθμούς απέχει πλέον τέσσερις από την έκτη θέση (σ.σ. την καταλαμβάνει επί του παρόντος η Νέα Σαλαμίνα).
Το προσφυγικό σωματείο, από την άλλη, μέτρησε την τρίτη κατά σειρά ήττα και αισθάνεται πλέον καυτή την ανάσα τόσο της Πάφου (στο -1) όσο και της ΕΝΠ (στο -3), την οποία υποδέχεται την επόμενη αγωνιστικής.

Ο σύλλογος της Άχνας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος. Με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, περισσότερα τρεξίματα και πιο εύρθυμη ανάπτυξη έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην παραγωγή φάσεων: ο Νουρεντινόσκι εξουδετέρωσε τα σουτ των Ηλία (5’) και Πιντσέλι (32’), ενώ στάθηκε τυχερός που ο Αναστασίου δεν αξιολόγησε ως πέναλτι την επαφή του με τον Κυριάκου, ο οποίος είχε προλάβει να «τσιμπήσει» την μπάλα (13’).
Η «ελαφρά ταξιαρχία», η οποία είχε φανεί απειλητική μόνον στην κεφαλιά του Μαραγκουδάκη (15’), προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα στο 42’, όταν ο Ράνος αξιοποίησε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Μαραγκουδάκης από τον Ατάντα. Για τον εξ Ελλάδος επιθετικό ήταν το τρίτο τέρμα στην τρέχουσα περίοδο.

 
Χαμένο πέναλτι
Στην επανάληψη ο Εθνικός είχε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν ήταν όμως τόσο κυριαρχικός όσο στο πρώτο μέρος ελέω και του αγωνιστικού ανεβάσματος του Άρη. Οι καλές φάσεις έλειψαν, ωστόσο στο 85’ οι φιλοξενούμενοι είχαν τη χρυσή ευκαιρία να ισοφαρίσουν: ο νεοεισελθών Σ. Γκριγκαλασβίλι εκμεταλλεύτηκε μια επαφή με τον Μαραγκουδάκη, για να αποσπάσει πέναλτι, ωστόσο από τα ένδεκα βήματα ο Πιντσέλι έστειλε την μπάλα να τραντάξει την οριζόντια δοκό του Νουρεντινόσκι κι από εκεί να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο.
Η μπάλα «εκδικήθηκε» τους φιλοξενούμενους για τη σπαταλημένη ευκαιρία, καθώς στο 91’ ο νεοεισελθών Μπόνιφεϊς πήρε εντός περιοχής την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μπογκατίνοφ για το τελικό 2-0.
ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Νουρεντινόσκι - Χριστοφόρου, Μποργκ, Ρέις, Ευσταθίου - Παναγή, Κυριάκου - Ράντι (89’ Πρεντέσκου), Μαραγκουδάκης, Κύπρου (56’ Γκούμπερατς) - Ράνος (70’ Μπόνιφεϊς).
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Κυριάκου, Ιάκομπ, Ατάντα, ντε Βράις - Αράμπαλ, Πράγκερ (85’ Ελ. Γκριγκαλασβίλι) - Ηλία (68’ Σ. Γκριγκαλασβίλι), Πιντσέλι, Κότο Πάγες - ντε Πάουλα (59’ Μπαραμπάτζε).
 

Ντανίλο Ντόντσιτς: «Στο ποδόσφαιτρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Σήμερα είχαμε περισσότερη κατοχή, περισσότερες ευκαιρίες για να πάρουμε έστω την ισοπαλία, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ξέραμε ότι στο πρώτο μέρος ο Άρης θα κουβαλούσε την κούραση από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι κυπέλλου, γνωρίζαμε πώς θα έπαιζε, ωστόσο σε αυτό το διάστημα της υπεροχής μας δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ. Ίσως είχαμε κι ένα πέναλτι που δεν μας δόθηκε. Ακολούθησε το πέναλτι του Άρη που νομίζω ότι ξεκίνησε από οφσάιντ και πρέπει να το δω στην τηλεόραση. Ακολούθως ο Άρης έπαιξε με αντεπιθέσεις. Στην επανάληψη δημιουργήσαμε ευκαιρίες, χάσαμε όμως την ευκαιρία με το πέναλτι και ο Άρης σε μια κόντρα έκανε το 2-0 με τη δεύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι»

Κώστας Καϊάφας: «Είχαμε την κούραση από το παιχνίδι του κυπέλλου, ειδικά σε παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιο ρυθμό. Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, κέρδισε το κέντρο. Εμείς δεν είχαμε καθαρό μυαλό, αλλά μετά το προβάδισμά μας χειριστήκαμε καλά το παιχνίδι, στην επανάληψη δεν κινδυνέψαμε. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε, έχουμε λίγες μέρες προετοιμασίας για τον επαναληπτικό κυπέλλου. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση»

  

 

 

 

Δειτε Επισης

Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΕΟΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν