Πάφος: Βαθιά ανάσα με τεσσάρα

Μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς, η Πάφος με τη δεύτερη ολική ανατροπή της στην τρέχουσα περίοδο θριάμβευσε 4-1 της ουραγού (και υποβιβασμένης) Αγίας Νάπας στο «Παφιακό». Η ευρύτερη επικράτηση στο τρέχον πρωτάθλημα έφερε την ομάδα του Απόστολου Μακρίδη στη 12η θέση με δύο βαθμούς περισσότερους από την ΕΝΠ και επέκτεινε σε τέσσερα παιχνίδια το εντός έδρας αήττητό της. Στον αντίποδα οι «πορτοκαλί» έκαναν ακόμη ένα βήμα για την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος άνευ νίκης.


Ανατροπή
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2’, όταν από ασταθή απόκρουση του Κοδίνα σε σουτ του Ανδρέου ο Μουλαζίμης πήρε την επαναφορά και σημείωσε το παρθενικό του τέρμα στη σεζόν.
Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε ένα τέταρτο αργότερα: από σέντρα του Αγιβί ο αμαρκάριστος Οκόγε με πλασέ από τη μική περιοχή ισοφάρισε και πανηγύρισε το πρώτο γκολ του με τη φανέλα των νεοφώτιστων.
Λίγο πριν το ημίωρο η Πάφος ολοκλήρωσε την ανατροπή της, καθώς από ζυγισμένη σέντρα του Ιωάννου ο Αγιβί με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Πρίντιγκαρ (29’). Για τον Τογκολέζο επιθετικό ήταν το δεύτερο τέρμα στη σεζόν.

Στο 38’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λαμπρόπουλος δεν απομάκρυνε αποτελεσματικά, ο Αγιβί έστρωσε στον Οκόγε κι εκείνος με σουτ εντός περιοχής έκανε το 3-1.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κοδίνα εξουδετέρωσε σε δύο χρόνους σουτ του Γεωργίου, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης η Αγία Νάπα απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Κατσή (50’) και με σουτ του Μουλαζίμη (53’).
Η Πάφος «απάντησε» με δοκάρι σε κεφαλιά του Γκρίγκετς (70’) και στο 74’ έφτασε στο 4-1 χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Αγιβί (εντός περιοχής χέρι του Σλόουϊ) και αξιοποίησε ο Νταμάου φτάνοντας τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα.
ΠΑΦΟΣ (4-2-3-1): Κοδίνα - Δημοσθένους (77’ Μακρής), Γκρίγκετς, Ματούκου (58’ Μάρκες), Ιωάννου - Νταμάου, Χμαλάτζε - Οκόγε, ντε Μέλο (84’ Αντιόλο), Άλμπα - Αγιβί.
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ (4-2-3-1): Πρίντιγκαρ - Μάρκου, Σλόουϊ, Σκόπλιακ, Τζιωρτζής (76’ Κριούκοβ) - Κατσής, Λαμπρόπουλος - Κατσιατής (57’ Άντολεκ), Γεωργίου, Μουλαζίμης - Αντρέου.

Αντώνης Μέρτακκας: «Συγχαρητήρια στην Πάφο για τη δίκαιη  νίκη. Δεν θα σχολιάσω το παιχνίδι. Ενημέρωσα τον πρόεδρο ότι ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας. Σαν παίκτης πανηγύρισα ανόδους και πρωταθλήματα με την Αγία Νάπα. Ήμουν παρών στο τεχνικό επιτελείο, όταν εξασφαλίσαμε την παραμονή. Δούλεψα με καλούς ανθρώπους και εύχομαι ότι καλύτερο στην ομάδα και επιτυχίες στο μέλλον. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Πάφου».

Απόστολος Μακρίδης: «Για μας ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Το γκολ που δεχτήκαμε ήταν ψυχρολουσία, όμως διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι στη συνέχεια και πήραμε τη νίκη. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Αντώνη Μέρτακκα. Εκτιμώ αφάνταστα τον Αντώνη. Εμείς, θα πολεμούμε κάθε παιχνίδι για να πάμε στα πλέι οφ και να διεκδικήσουμε το στόχο της παραμονής».
 

 

 

Δειτε Επισης

Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΕΟΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν