Δεν τα κατάφερε στην Φρανκφούρτη η ΑΕΚ

Την ήττα από την Φράπορτ Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης γνώρισε η Πετρολίνα ΑΕΚ, στον πρώτο της αγώνα στην φάση των "16" του FIBA Europe Cup. Οι γερμανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, και δίκαια πήραν την νίκη κόντρα στην κυπριακή ομάδα. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Λάρνακα την ερχόμενη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ενώ η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες θα κερδίσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού. Κορυφαίος του αγώνα ο Άαρον Ντούρνεκαμπ της Σκάιλαϊνερς με 19 πόντους (5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασσίστ).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0 μετά από τρίποντο του Μπράουν, όμως οι γερμανοί με ένα σερί οκτώ πόντων πήραν προβάδισμα με 8-3. Οι Λαρνακείς μείωσαν με δίποντο του Μπρέζετς (8-5), με την γηπεδούχο ομάδα να σημειώνει άλλους εννέα σερί πόντους και να φέρνει το σκορ στο 17-5. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την ΑΕΚ να είναι πίσω στο σκορ με 20-10.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα στάδια της δεύτερης περιόδου, με τους γερμανούς να σημειώνουν οκτώ πόντους και την ΑΕΚ άλλους έξι, και το σκορ να οδηγείται στο 28-16, στο 13:12. Η γηπεδούχος ομάδα στην συνέχεια πατούσε καλύτερα στο παρκέ, καταφέρνοντας με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου να πάρει προβάδισμα με 19 πόντους διαφορά, με το σκορ να είναι στο 43-24.

Με ένα σερί τεσσάρων πόντων από τον Μπράουν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, μειώνοντας σε 43-28. Οι ισορροπίες στο παιχνίδι παρέμειναν λεπτές, με το παιχνίδι να οδηγείται στο 48-32 με την συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Ενάμιση λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι αύξησαν την διαφορά στου είκοσι πόντους (54-34), όμως η ΑΕΚ σημείωσε εννέα συνεχόμενους πόντους και μείωσε την διαφορά στους έντεκα (54-43). Όμως η Σκάιλαϊνες πέτυχε έξι πόντους πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και έφερε το σκορ στο 60-43.

Δυνατά ξεκίνησε στο παιχνίδι η Σκάιλαϊνερς που με τέσσερις πόντους έφερε την διαφορά στους 21 πόντους (64-43). Η ΑΕΚ απάντησε με ένα δίποντο του Μακφάντεν και ένα τρίποντο του Πέτροβιτς μειώνοντας σε 64-48, όμως οι γηπεδούχοι με ένα σερί επτά πόντων έφερε το σκορ στο 71-48, έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Οι γερμανοί είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν στο τέλος του παιχνιδιού την νίκη με τελικό σκορ 83-60.

Φράπορτ Σκάιλαϊνερς (Γκόρντον Χέρμπερτ):  Κλάιν 8 (2), Λιτλ 2, Μερζ 3 (1), Ιλζχόφερ, Βόιτμαν 4, Ρίχτερ, Ρόμπερτσον 13 (1), Μόρισον 17, Θίοντορ 8 (1), Σκράμπ 9 (1), Ντούρνεκαμπ 19 (5).

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας, Λεοντίου 3 (1), Μπράουν 11 (1), Μπρέζετς 8, Κοιλαράς, Πέτροβιτς 5 (1), Μακφάντεν 12 (1), Λέσλι 7, Τρισόκκας, Μπόουμαν 14 (2), Παντελή.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-10, 43-24, 60-43, 83-60  
 

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του