Η υπόσκαψη έφερε την απόλυση Πάους

Ο Αντρέ Πάους είναι ο 12ος προπονητής, μετά τον Απρίλη του 2009 και την αποχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια, που φεύγει με τα παπούτσια στο χέρι ως «αποτυχημένος» από την Ανόρθωση.
 
Ο Ολλανδός τεχνικός πήρε χαρτί απόλυσης από τη διοίκηση Χρίστου Πουλλαΐδη, ο οποίος τον στήριξε όσες φορές βρέθηκε σε δύσκολη θέση, τονίζοντας πολλάκις ότι ο Αντρέ Πάους είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την ομάδα στο τριετές πλάνο που τέθηκε εξαρχής.
 
Για τη φετινή σεζόν ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη, μετατράπηκε από τη μια μέρα στην άλλη σε πρωταθλητισμό. Οι δημόσιες δηλώσεις των διοικούντων για στήριξη του Αντρέ Πάους ήταν για τα μάτια του κόσμου και οι εξελίξεις εκθέτουν (για άλλη μια φορά) ανεπανόρθωτα τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας.
 
Μέσα σε ενάμιση μήνα η διοίκηση της Ανόρθωσης έχασε το προφίλ της οργανωμένης διοίκησης που έκτισε με κόπο. Η τραγική μεταγραφική πολιτική την περίοδο του Ιανουαρίου, κατά την οποία είναι φανερό πως η εμπλοκή Πάους ήταν μηδαμινή, οι μυστικές επαφές με τον Πάμπο Χριστοδούλου και η άφιξη του Ζόραν Μιλίνκοβιτς στην Κύπρο προτού επισημοποιηθεί το διαζύγιο, μαρτυρούν ότι η απόφαση για «καθαρισμό» του Πάους ήταν προαποφασισμένη.
 
Ο Ολλανδός προπονητής έκανε λάθη τα οποία εν τέλει πλήρωσε, όμως είναι ηλίου φαεινότερο ότι όχι μόνο δεν στηρίχθηκε, αλλά δέχθηκε «πόλεμο» από πρόσωπα που βρίσκονται στα ενδότερα της ομάδας.
 
Η εποχή Ζόραν Μιλίνκοβιτς αρχίζει από το απόγευμα της Πέμπτης (18/2) με τον Σέρβο να επιστρέφει ως προπονητής στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ύστερα από 15 χρόνια.
 
Υ.Γ. Η πρόσληψη νέου προπονητή προτού βρεθεί ο αντικαταστάτης του Σταν Φαλξ, προδιαγράφει το μέλλον του επόμενου τεχνικού διευθυντή.
 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος