«Πετάει» ο Μάγκλιτσα και καλπάζει ο Απόλλωνας (video)

Οι αριθμοί το φωνάζουν και δεν χωράει αμφισβήτηση. Ο Άντον Μάγκλιτσα είναι η πιο επιτυχημένη μεταγραφή κυπριακής ομάδας στην περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Κροάτης φορ πέτυχε και τα τρία τέρματα του Απόλλωνα στην ευρεία νίκη με 3-0 επί της Πάφου FC και έφτασε τα εφτά με τη φανέλα των «γαλάζιων» της Λεμεσού σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
 
Ο Απόλλωνας με την τέταρτη συνεχόμενη του νίκη στο πρωτάθλημα (έκτη σε όλες τις διοργανώσεις) ανέβηκε στην τρίτη θέση με 49 βαθμούς και περιμένει στη γωνία για να εκμεταλλευτεί τις όποιες απώλειες θα έχουν στο κυριακάτικου (21/2) μεταξύ τους ντέρμπι Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ.
 
Η Πάφος FC ήταν άριστα στημένη αμυντικά μέχρι το 54ο λεπτό, οπόταν ο Απόλλωνας προηγήθηκε στο σκορ και στη συνέχεια κατέρρευσε. Η ομάδα του Απόστολου Μακρίδη έμεινε στη 12η θέση με 21 βαθμούς.
 
Έκλεισε τους διαδρόμους
Με τον Απόλλωνα να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Πάφου κύλησε το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Στο 24’ ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Αλαμπί, το οποίο κακώς δεν υπέδειξε ο Νεόφυτος Νεοφύτου καθώς η μπάλα κτύπησε στο χέρι του ποδοσφαιριστή της Πάφου.
Στο 40’ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης με τον Ντε Μέλο να διεισδύει στην περιοχή του Απόλλωνα να σουτάρει και να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Βάλε, ο οποίος εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.
 
Ασταμάτητος Μάγκλιτσα
Πιο απαιτητικά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με κεφαλιά του Μάγκλιτσα στο 54’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντα Σίλβα. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Κροάτης επιθετικός «κτύπησε» ξανά στο 59’ όταν μετά από πάσα του Παπουλλή πλάσαρε ιδανικά τον Κοδίνα και έγραψε το 2-0.
 
Στο 71’ ο Μάγκλιτσα ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με κοντινό πλασέ σε παράλληλη πάσα του Μέζγκα και… πήρε την μπάλα στο σπίτι.  
 
Η Πάφος πέτυχε το γκολ της τιμής στο 90’ με τον Μάατσι να εκμεταλλεύεται το λάθος της αμυντικής γραμμής του Απόλλωνα και να μειώνει σε 3-1. 
Ταυτότητα αγώνα
ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Πέδρο, Φρέιρε, Αγγελή (78'Γουίλερ), Ελίζιο, Μακρίδης, Σλάβτσεφ (72'Τουράμ), Ντα Σίλβα, Παπουλής, Βασιλείου (66'Μέζγκα), Μάγκλιτσα.

ΠΑΦΟΣ FC: Κοδίνα, Γκόμες, Αλαμπί, Ματούκου, Ιωάννου, Γκριγκέτς, Κχμαλάτζε, Δημοσθένους (56'Αγιβί), Ντε Μέλο (63'Οκόγιε), Μάατσι, Άλμπα (68'Νταμάχου).
 
Σκόρερ: Μαγκλίτσα 55', 59', 71' / Μάατσι 90'

Κίτρινες: Βασιλείου (4η), Ζοάο Πέδρο / Άλμπα

Αποβολές:

Γήπεδο: Τσίρειο

Θεατές: 2000

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου

Α' Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου

Β' Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους

4ος: Ανδρέας Ορθοδόξου

Παρατηρητής: Φρίξος Πέτρου
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη δίκαιη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε εμείς τις ευκαιρίες. Όταν δεν μπορείς να σκοράρεις, η μεγάλη ομάδα δεν θα σου το συγχωρέσει. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν αντέξαμε και σε μια στατική φάση δεχτήκαμε το γκολ. Στο δεύτερο γκολ, όλα είχα κριθεί. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου βάλαμε δύσκολα στον Απόλλωνα. Για μας το παιχνίδι με τον Ερμή είναι τελικός. Θα πάμε για να κερδίσουμε για να μείνουμε στην κατηγορία. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα και στον Πέδρο Εμάνουελ που ξεχωρίζει και κοσμεί τα γήπεδα μας». 
 
 
ΠΕΔΡΟ ΕΜΑΝΟΥΕΛ: «Οι οπαδοί μας ήρθαν, μας βοήθησαν και τους ευχαριστούμε. Περιμένουμε περισσότερους στα επόμενα παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε καλά. Δεν είχαμε ρυθμό. Ευτυχώς στην ευκαιρία της Πάφου ο Βάλε κράτησε το μηδέν. Έχουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα και αυτό είναι σημαντικό για μας. Υπήρχε και ένα καθαρό πέναλτι που δεν μας δόθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όταν το κάνουμε αυτό, είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Πετύχαμε τρία γκολ και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Δεν μου αρέσει να δέχομαι γκολ στα τελευταία παιχνίδια, όμως η Πάφος το άξιζε. Καλή συνέχεια στην Πάφο».  
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα