Καθάρισε ο Ασίς (video&photos)

Όταν ο Νούνο Ασίς έχει κέφια η Ομόνοια αλλάζει επίπεδο. Οι «πράσινοι» με δύο τέρματα του Πορτογάλου μέσου επικράτησε 2-1 του Άρη επέστρεψε στις επιτυχίες, έφτασε τους 43 βαθμούς και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης.
Καλύτερη η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για 75’ λεπτά κέρδισε τον Άρη που έπεσε δύο θέσεις στη βαθμολογία, καθώς έμεινε στους 27 βαθμούς και βλέπει από την 9η θέση την πλάτη της Δόξας και της ΑΕΛ που τον προσπέρασαν με τις σημερινές τους νίκες.
 
Η «ελαφρά ταξιαρχία» μείωσε ανέλπιστα σε 2-1 με τον Ράνο στο 75’ και από εκείνο το σημείο και έπειτα πίστεψε ότι μπορεί να αποκομίσει κέρδος στο ΓΣΠ, εντούτοις παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Καϊάφα δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.
 
Ο αγώνας στον απόηχο της έντονης διαμάχης μεταξύ των οργανωμένων οπαδών της Ομόνοιας και της διοίκησης, με τη Θύρα 9 να μετατρέπουν σε συλλαλητήριο το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.
 
Διαβάστε εδώ: "Εδώ είναι η Ομόνοια δεν είναι λαϊκό". Αποδοκίμασαν οργανωμένους στη Δυτική
 
 
 
 
Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο προπονητής του Άρη και πρώην τεχνικός της Ομόνοιας Κώστας Καϊάφας, ο οποίος αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα και χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του τριφυλλιού.
 
Νούνο εσύ σούπερ σταρ
Η Ομόνοια ανέλαβε από νωρίς στο παιχνίδι πλήρως την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε κυρίως από τον άξονα να φτάσει στο γκολ. Όρσουλιτς στο 8’ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ράμος και Ασίς στο 14’ με σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής έδειξαν τις προθέσεις της Ομόνοιας.
 
Στο 27’ οι πράσινοι έχασαν τεράστια ευκαιρία ν’ ανοίξουν το σκορ με τον Κίλιαν Σέρινταν να περνά και τον Νουρεντινόφσκι και από πλάγια να πλασάρει σε άδειο τέρμα, όμως η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα η Ομόνοια έλυσε τον γόρδιο δεσμό με τον Ασίς να σκοράρει με ασυνήθιστο γι’ αυτόν τρόπο. Μετά από συστημένη σέντρα του Ράμος από δεξιά, με καρφωτή κεφαλιά ο Πορτογάλος μέσος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας προβάδισμα στην Ομόνοια.
 
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Ασίς επιβεβαίωσε (ξανά) τη μεγάλη του κλάση, πέρασε ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές και πλάσαρε ιδανικά τον Νουρεντινόφσκι για το 2-0.
Έπεσε ο ρυθμός και ελπίδες για Άρη
Η Ομόνοια επαναπαύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και αναλώθηκε σε ανούσιο κράτημα της μπάλα στη μεσαία γραμμή. Οι πράσινοι αρκέστηκαν στο γεγονός ότι ο Άρης δεν απείλησε καθόλου την εστία του Παναγή, ενώ είχαν μόλις μια καλή στιγμή με το συρτό σουτ του Οικονομίδη στο 65’.
 
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Άρης μείωσε σε 2-1 με τον Ράνο και αναπτέρωσε τις ελπίδες της «ελαφράς ταξιαρχίας» που από εκείνο το σημείο και έπειτα πίστεψε ότι μπορεί να αποκομίσει βαθμολογικό κέρδος στο ΓΣΠ. 
 
Στο 85’ η Ομόνοια έχασε μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι σε πλασέ του Φλορέσκου, το οποίο σταμάτησε ο Νουρεντινόφσκι με εκπληκτική απόκρουση. Στο 88’ ο Πρεντέσκου βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Παναγή.
 
Ταυτότητα αγώνα
Ομόνοια (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Παναγή, Ράμος, Ρομαρίκ, Όρσουλιτς, Καρλίτος, Φλορέσκου, Φυλακτού (62' Οικονομίδης), Ασίς, Εζέ (73' Κιρμ), Μπατιμπάνγκα (83' Ρούνιε), Σέρινταν.

Άρης (Κώστας Καϊάφας): Νουρεντινόσκι, Χριστοφόρου, Μποργκ, Οζίας, Ευσταθίου, Αουρέλιο (52' Πρεντέσκου), Κυριάκου, Μαραγκουδάκης, Ράντι (67' Παστελλής), Κύπρου, Γκονσάλες (53' Ράνος).

Σκόρερ: Ασίς 28', 44' / Ράνος 75'

Κίτρινες: Ράμος / Αουρέλιο, Μαραγκουδάκης (8η), Ευσταθίου
 
Γήπεδο: ΓΣΠ

Θεατές: 5000

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Α' Βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου

Β' Βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης

4ος: Νικόλας Αθανασίου
   
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑ'Ι'ΑΦΑΣ: "Παρά την κούραση που είχαμε με τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, δουλέψαμε αυτές τις ημέρες που είχαμε και θέλαμε βαθμολογικό κέρδος. Δυστυχώς, ξεκινήσαμε πολύ άσχημα δεν διεκδικήσαμε τίποτα το πρώτο ημίχρονο, περιμέναμε την Ομόνοια πεισμωμένη και δυνατή, το είχαμε μιλήσει με τα παιδιά. Δεν ήμασταν καθόλου καλοί στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια η Ομόνοια προηγήθηκε στο σκορ. Στο δεύτερο ήμασταν λίγο καλύτεροι, ήρθε η φάση του γκολ που μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι στο παιχνίδι, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Καλή συνέχεια στην Ομόνοια". 
 
ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ: "Το παιχνίδι είχε δύο μέρη. Το ξέραμε πως ο Άρης είναι μια επικίνδυνη ομάδα, στα τελευταία 3-4 παιχνίδια ήταν τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με τους αντιπάλους του. Εμείς τα πηγαίναμε πολύ καλά, πιέζαμε και βαλαμε δυο πολύ καλά γκολ, έτσι πήγαμε στα αποδυτήρια με το 2-0. Απ' εκεί και πέρα ο Άρης ρίσκαρε και εκεί που ελέγχαμε, ακόμα μια φορά τρώμε γκολ που ούτε εγώ καταλαβαίνω πως το τρώμε... Έλλειψη επικοινωνίας, έλλειψη αποφασιστικότητας; Το θέμα είναι ότι το τρώμε. Και απ' εκεί και πέρα ήταν ένα χάος, όπως σας το λέω, ότι ήταν ένα χάος. Σίγουρα σε ένα 2-0 και όταν ο αντίπαλος από το πουθενά βάζει γκολ με το τραγικό λάθος μας, σίγουρα η ψυχολογία του είναι ανεβασμένη, δεν έχει να χάσει τίποτα. Ή μπορεί να φάει τρίτο γκολ ή να ισοφαρίσει. Το παιχνίδι ήταν πάνω-κάτω, είχαμε κάποιες προϋποθέσεις για τρίτο γκολ αλλά δεν το βάλαμε. Στο μυαλό μας ήταν να μην φάμε το δεύτερο γκολ. Απ' εκεί και πέρα, συγχαρητήρια στους παίκτες μου και τον συνάδελφο, το ξέρω ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Ομόνοια. Του εύχομαι να κάνει μια μεγάλη καριέρα. Δεν κινδυνέψαμε και ακριβώς απ' το πουθενά τρώμε γκολ. Είναι κάτι που δεν πρέπει να δεχόμαστε και πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Απ' εκεί και πέρα εύχομαι στον Άρη καλή συνέχεια".
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα