Δόξα για εξάδα, Ερμής σε περιπέτειες

Με γκολ των Παουλίνιο στο 15’ και Ενινφούλ στο 42’ η Δόξα επικράτησε 2-1 του Ερμή (μείωσε στο 91’ με τον Κεϊτά), έφτασε τους 29 βαθμούς και μείωσε στους δύο την απόσταση από την 6η Σαλαμίνα.
Δίκαιη νίκη για την ομάδα της Κατωκοπιάς που είχε και δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος, ενώ τελείωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Δημητρίου.
 
Ο Ερμής ήταν κατώτερος των περιστάσεων σ’ ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να ήταν πιο απαιτητικός, έμεινε στη 10η θέση με 24 βαθμούς και μπλεγμένος σε περιπέτειες.
 
Καθάρισε νωρίς
Επιθετικός μονόλογος για τη Δόξα ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Μακάρειο. Η ομάδα της Κατωκοπιάς προηγήθηκε στο 15’ με τον Παουλίνιο να εκμεταλλεύεται την πάσα του Λεόν και ν’ ανοίγει το σκορ. Ο σκόρερ της Δόξας ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ, εντούτοις η φάση ήταν πολύ δύσκολη και χρειάστηκαν 3-4 τηλεοπτικά ριπλέι για να το διαπιστώσουμε.
 
Το 2-0 για την ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα πέτυχε ο Ενινφούλ με κοντινή προβολή, ύστερα από κόρνερ του Λεόν και σουτ του Φοφανά εντός περιοχής. Η Δόξα είχε και άλλες ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ με αποκορύφωμα τα δύο δοκάρια στο 14’ σε κεφαλιά του Ρεδόνδο μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεόν και στο 39’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του επιτελικού μέσου της Δόξας.
 
Χαμένο πέναλτι
Ο Ερμής προσπάθησε να αντιδράσει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Βασιλόγιαννη, ο οποίος προσπάθησε σε απευθείας εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Χατζηφραγκίσκου, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
 
Στο 54’ η Δόξα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καρλίτος, όμως ο Παουλίνιο έστειλε την μπάλα έξω από τα έντεκα βήματα. Στο 71' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς η Δόξα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Δημητρίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κεϊτά με πλασέ μείωσε σε 2-1 για τον Ερμή που προσπάθησε να αντιδράσει όταν ήταν πλέον αργά.
 
Ταυτότητα αγώνα
Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Χατζηφραγκίσκου, Παουλίνιο, Δημητρίου, Ρεδόνδο, Καρλίτος, Εντμάρ, Λεόν, Λεονάρντο, Φοφάνα, Ενινφούλ, Αγκινάλντο.

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Παναγόπουλος, Ν’Ντονγκ, Ντε Πίνα, Γιαγκουδάκης, Σίργκι, Βασιλόγιαννης, Ροσάδο, Γουίκς, Κειτά, Χριστοφή.
 
Σκόρερ: Παουλίνιο 15', Ενινφούλ 42' / Κεϊτά 90+1'

Κίτρινες: Λατόρε (6η), Ντε Πίνα (8η)

Αποβολές: Δημητρίου (2η κιτρ.)

Γήπεδο: Μακάρειο

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Α' Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β' Βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος

4ος: Κώστας Ψευδιώτης

Παρατηρητής: Μιχάλης Αργυρού
 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα