ΑΕΛ για εξάδα

Δυναμικά στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη εξάδα μπήκε η ΑΕΛ που πέτυχε σπουδαίο διπλό επί της Νέας Σαλαμίνας και έφτασε τους 28 βαθμούς, τρείς λιγότερους από τους ερυθρόλευκους που ηττήθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από πέντε αγώνες.
 
Η ομάδα της Λεμεσού άνοιξε το σκορ με τον Πίεχ στο 64’, η Σαλαμίνα ισοφάρισε με τον Τσούριουριτς, όμως η τελευταία λέξη ανήκε στον Κουταντέρ, ο οποίος με το παρθενικό του τέρμα επί κυπριακού εδάφους στο 85’ χάρισε στην ΑΕΛ το διπλό.
 
Πιο απειλητική η Σαλαμίνα
Γρήγορο ρυθμό αλλά λίγες φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο στο «Αμμόχωστος» με την ΑΕΛ ν’ αρχίζει πιο επιθετικά και να απειλεί στο 2ο λεπτό με τον Οχένε να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά τον ωραίο συνδυασμό των Αγκάνοβιτς και Πίεχ, όμως το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση στα πλάγια της μικρής περιοχής, απέκρουσε ο Μιχαήλ.
 
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έδωσαν μάχη κέντρου χωρίς να φτάσουν απειλητικά μπροστά στις δύο εστίες. Η επόμενη ευκαιρία καταγράφηκε στο 29’ ‘όταν μετά από μπαλιά του Τσίνα, ο Λίλιου βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Ντεγκρά, έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.
 
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Σαλαμίνα απείλησε εκ νέου με τον Γκόμες να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να αναγκάζει τον Ντεγκρά σε δύσκολη επέμβαση και τους αμυντικούς της ΑΕΛ να απομακρύνουν τον κίνδυνο στη συνέχεια.
«Ερυθρόλευκο» χρώμα είχε και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τον Πεδρίτο να προσπαθεί από μακρινή απόσταση να νικήσει τον Ντεγκρά, όμως ο Αργεντινός πορτιέρο ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.  
 


Προβάδισμα ΑΕΛ, απάντηση …
Πιο απαιτητικές ήταν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ οι παίκτες της ΑΕΛ ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσίνα στον Πίεχ, με την επαναληπτική προβολή να μην δείχνει κάτι μεμπτό.
 
Στο 51’ ο Ντεγκρά απέκρουσε δύσκολα απευθείας φάουλ του Τσούριουριτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γαλαζοκιτρίνων να πλησιάσουν στο γκολ με τον Πίεχ να πιάνει γυριστή κεφαλιά σε κόρνερ του Αγκάνοβιτς και να στέλνει την μπάλα μόλις έξω.
 
Ότι δεν κατάφερε στο 51’ το πέτυχε στο 64’ ο Πολωνός επιθετικός που έκανε το σουτ εντός περιοχής, ο Μιχαήλ απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΛ.


Στο 75’ ο Τσούριουριτς με το έκτο φετινό του γκολ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Μετά από ωραία προσποίηση στην επανορθωτική, έκανε το σουτ και νίκησε τον Ντεγκρά ισοφαρίζοντας σε 1-1.
 
Στο 81’ η ΑΕΛ είχε καλή στιγμή για να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με τον Αγκάνοβιτς να επιχειρεί το σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω.
 
Διπλό με Κουταντέρ
Το πρώτο φετινό γκολ του Ματιέ Κουταντέρ στο πρωτάθλημα χάρισε στην ΑΕΛ δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Στο 85’ ο Φέλτσερ έκανε την σέντρα από δεξιά, και μετά από ολιγωρία της αμυντικής γραμμής της Σαλαμίνας η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Κουταντέρ και κατέληξε στα δίκτυα του Μιχαήλ για το 1-2. 
 

Ταυτότητα αγώνα

Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Μιχαήλ, Γκράιμς, Τσινκουίνι, Ζάρκοβιτς, Τσίνα, Πεδρίτο, Γκόμες (67' Παύλου), Σκοπελίτης, Λίλιου (63' Μπεμπά), Τσούριουριτς (83' Κούσουλος), Μακρίεφ.

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ντεγκρά, Αϊρόσα, Αντράντε, Κυριάκου, Ρομπέρ, Oχένε (54' Μέσκα), Κουταντέρ, Στεπάνοβιτς, Σαρδινέρο (84' Φέλτσερ), Αγκάνοβιτς, Πίεχ (78' Ντίνα).

Σκόρερ: 75' Τσούριουριτς / 64' Πίεχ, 86' Κουταντέρ.

Kίτρινες: Κούσουλος / -

Αποβολές: - / -

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης

Α' Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

Β' Βοηθός: Αριστείδης Χρίστου

4ος: Γιάννης Αναστασίου
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΠΑΜΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ:«Έγινε ένα καλό παιχνίδι σε ένα άσχημο αγωνιστικό χώρο. Και οι δύο ομάδες ήθελαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο αλλά ήταν δύσκολο λόγω του γηπέδου. Η ομάδα μου έλεγχε τον αγώνα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στο β΄ ημίχρονο καταφέραμε να προηγηθούμε με 1-0. Εκεί που άνοιξε η Νέα Σαλαμίνα περίμενα ότι θα πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ όμως τελικά ισοφαριστήκαμε. Ευτυχώς πετύχαμε ένα δεύτερο γκολ και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Για να είμαι δίκαιος η ομάδα που αξίζει να πάρει θέση στην 6άδα είναι η Νέα Σαλαμίνα με το τι έχει δείξει συνολικά στη φετινή χρονιά. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη». 
 
ΓΙΑΝ ΝΤΕ ΓΙΟΓΚΕ: "Είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για εμάς. Η ΑΕΛ έλεγξε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες. Είπα στους παίκτες ότι η ομάδα που θα σημείωνε το πρώτο γκολ θα κέρδιζε το παιχνίδι.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεχόμαστε εύκολα γκολ τον τελευταίο καιρό αλλά και το ότι δεν πετυχαίνουμε εύκολα το γκολ. Η υπόσχεση που δίνω στο κόσμο είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό στα δύο επόμενα παιχνίδια για να παραμείνει η ομάδα στην πρώτη εξάδα".

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα