Στο ίδιο έργο θεατές

Σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ διατηρήθηκε η ΑΕΚ, η οποία στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής επικράτησε 3-1 της Αγίας Νάπας στο «Τάσος Μάρκου» και ευρίσκεται πλέον στο +6 από τον πιο κοντινό διώκτη της (Απόλλων).
Το σενάριο του αγώνα ήταν σχεδόν ταυτόσημο με αυτό του α’ γύρου, αφού οι «πορτοκαλί» κατάφεραν εκ νέου να σκοράρουν πρώτοι, αλλά απέτυχαν ξανά να κρατήσουν το προβάδισμά τους και ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ.
 
Σεφτέ ο Σκόπλιακ
Μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες του Τριτσκόφσκι (2’, 4’) η Αγία Νάπα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Σκόπλιακ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργίου (6’). Για τον Σέρβο στόπερ ήταν το παρθενικό τέρμα με τη φανέλα των «πορτοκαλί».
Του απρόσμενου προβαδίσματος των γηπεδούχων ακολούθησε μια αλυσίδα ευκαιριών για τους Λαρνακείς (13’ Τέτε, 15’ Άλβες, 21’ Καταλά, 25’ Μπόλιεβιτς, 36’ Χαραλάμπους, 41’ Τομάς), προτού ο Καταλά αξιοποιήσε με κεφαλιά σέντρα του Τέτε επιτυγχάνοντας το 1-1 και φτάνοντας τα δύο γκολ στην τρέχουσα περίοδο.

 
«Καθάρισε» σε τέσσερα λεπτά
Η πίεση των «κιτρινοπρασίνων» συνεχίστηκε σε αμείωτο ρυθμό και μετά την ανάπαυλα. Μετά τις χαμένες ευκαιρίες των Άλβες (50’, 56’), Τριτσκόφσκι (52’, δοκάρι) και Λαρένα (58’), ο τελευταίος στο 60’ πέρασε έξοχη κάθετη πάσα στον Σκοπιανό, ο οποίος με σουτ στην κίνηση ολοκλήρωσε την ανατροπή της ΑΕΚ κι έφτασε τα δύο τέρματα στο πρωτάθλημα.

Στο επόμενο λεπτό ο Πριντιγκάρ προέβη σε σπουδαία διπλή επέμβαση απέναντι στον Τομάς, αλλά στο 63’ ο Τέτε κέρδισε πέναλτι από τον Μέρτακκα και ο Άλβες από τα ένδεκα βήματα διαμόρφωσε το 3-1 αυξάνοντας σε 14 τα τέρματά του στη σεζόν.

Μολονότι στη συνέχεια έριξε εμφανώς στροφές η φιλοξενούμενη έφτασε ως το τέλος της αναμέτρησης κοντά και σε άλλα τέρματα, ωστόσο οι Τριτσκόφσκι (67’), Μυτίδης (77’), Εγγλέζου (82’) απέτυχαν να διευρύνουν το σκορ, ενώ στο 90’ ακρυώθηκε λανθασμένα (ως οφσάιντ) τέρμα του Άλβες.
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ (4-2-3-1): Πρίντιγκαρ - Μέρτακκας, Αντωνίου, Σκόπλιακ, Λοϊζίδης - Κατσής, Ρέινολντς (85’ Μαχάττος) - Μάρκου (60’ Κατσιατής), Λαμπρόπουλος, Γεωργίου (74’ Μουλαζίμης) - Ανδρέου.
ΑΕΚ (4-1-4-1): Ραμίρεθ - Ορτίθ, Μουρίγιο, Καταλά, Χαραλάμπους - Μπόλιεβιτς - Τριτσκόφσκι (68' Εγγλέζου), Λαρένα, Τομάς (73’ Μυτίδης), Τέτε (80’ Ρόσα) - Άλβες.
 

Πανίκος Πρωτοπαπάς: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες που κατά τη γνώμη μου παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και είναι η ομάδα που μου αρέσει να παρακολουθώ. Είναι δύσκολο να δίνουμε κίνητρα στους παίκτες στην θέση στην οποία βρισκόμαστε. Τους είπα να παίξουμε για τους εαυτούς τους απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα και τους αξίζουν συγχαρητήρια  για την προσπάθεια».

Τόμας Κρίστιανσεν: «Πήραμε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς. Η Αγία Νάπα δεν είχε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι και σήμερα έπαιζε σαν να έπαιζε για τον τίτλο. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να έχουμε υπομονή και να κάνουμε φάσεις. Βάλαμε την Αγία Νάπα στο παιχνίδι με ένα γκολ από στατική φάση. Στην επανάληψη καταφέραμε με μια καλή πάσα του Λαρένα στον Τριτσκόφκι να προηγηθούμε και μετά το 3-1 τελείωσε το παιχνίδι. Μετά κάναμε και κάποιες αλλαγές».

  

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα