Με το ίδιο νόμισμα! (video)

Πολύ ισχυρή υποθήκη για το πλασάρισμά του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με το πέρας της α’ φάσης του πρωταθλήματος έβαλε στην 24η αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε 2-1 της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Για τους «γαλαζοκίτρινους» ήταν η έβδομη συναπτή νίκη (μεγαλύτερο νικηφόρο σερί που έχει καταγραφεί στο τρέχον πρωτάθλημα), για την «Κυρία» αντιθέτως η δεύτερη συναπτή ήττα (και τρίτη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές) σηματοδότησε την υποχώρηση στην τέταρτη θέση και το άνοιγμα της απόστασης από την κορυφή στους οκτώ βαθμούς.
Η πρεμιέρα του Ζόραν Μιλίνκοβιτς στον πάγκο του συλλόγου της Αμμοχώστου αποδείχθηκε ανεπιτυχής, ενώ ο Τιμούρ Κετσπάγια συνδύασε με μια τεράστις βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη την επιστροφή του (ως αντίπαλος) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
 
Τα λάθη τιμωρούνται
Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο ντέρμπι απώλεσε η Ανόρθωση, όταν στο 4’ ο Κάλβο  «άδειασε» εντός περιοχής τον Καρλάο, αλλά το τελείωμά του με το αριστερό έφυγε πάνω από την εστία του Βάτερμαν.

Λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους ο ντε Βινσέντι έκλεψε πάσα του Χόλγκερσον, έκανε σουτ που κόντραρε στο πόδι του Σουηδού κι υποχρέωσε τον Κόπριβετς σε ασταθή απόκρουση, ο Εφραίμ πήρε την επαναφορά από πλάγια θέση, πέρασε τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης και πριν την τελική γραμμή τη γύρισε στον ντε Βινσέντι, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (24’). Για τον Αργεντινό ήταν το 13ο τέρμα στην τρέχουσα περίοδο.

Στο 31’ ο Εφραίμ έβαλε κόντρα σε πάσα του Μαϊσουράτζε, ο Χόλγκερσον κάλυψε την μπάλα με το σώμα για τον εξερχόμενο Κόπριβετς, όμως η προβολή του τελευταίου την έστειλε στα πόδια του Σουηδού κι από κει να στρωθεί στον αμαρκάριστο Σωτηρίου, ο οποίος σε κενή εστία πέτυχε το 0-2. Ο Κύπριος επιθετικός συμπλήρωσε μισή ντουζίνα γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη οι «γαλαζοκίτρινοι» δημιούργησαν ως την ανάπαυλα άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ, όμως το φάουλ του ντε Βινσέντι τράνταξε την οριζόντια δοκό του Κόπριβετς (37’), ο οποίος δύο λεπτά αργότερα εξουδετέρωσε δύσκολα κεφαλιά του Σωτηρίου μετά από σέντρα του Εφραίμ.
 
Μείωση με Ντλοβού
Η μείωση του σκορ από την Ανόρθωση ήρθε στο 55’, όταν ο Πελέ εκτέλεσε φάουλ με πάσα στον Γκονσάλβες, εκείνος σέντραρε, ο Μοράις με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα πόδια του Ντλοβού κι εκείνος με συρτό σουτ νίκησε τον Βάτερμαν φτάνοντας συνάμα τα 15 γκολ στη σεζόν.

Στα μισά του δευτέρου μέρους η «Κυρία» έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως μετά το φάουλ του Πελέ η κεφαλιά του Σβεσλέν πέρασε άουτ.

Ο ΑΠΟΕΛ απείλησε με μακρινό σουτ του Βινίσιους που εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Κόπριβετς, ενώ στο 87’ ο Νούχου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Κόπριβετς - Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Σβεσλέν, Νούχου - Μαϊσουράτζε (56’ Ορλάντι), Πελέ - Κάλβο, Μαρτίνες (80’ Κουλούρης), Γκονσάλβες (69’ Μανζορό) - Ντλόβου.
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Βάτερμαν - Μιλάνοφ, Γκιλιέρμε, Μερκής, Καρλάο - Βινίσιους, Μοράις - Γιαννιώτας (90’ Αλωνεύτης), ντε Βινσέντι (82’ Αλεξάνδρου), Εφραίμ (73’ Βάντερ) - Σωτηρίου.

Ζόραν Μιλίνκοβιτς: «Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ για τη νίκη, είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο εικοσάλεπτο, ήμασταν κοντά στο να πετύχουμε γκολ, να πάρουμε προβάδισμα, ατυχώς τρομερά λάθη μας κόστισαν δύο γκολ. Το θετικό ήταν ότι παλέψαμε μέχρι τέλους, μειώσαμε 2-1, είχαμε και την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε και αν επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι θέμα χρόνου και δουλειάς, αυτό έχω πει από την αρχή. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα δείξουμε πάθος στα εναπομένοντα 12 παιχνίδια»

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα