«Το 2016 να είναι ακόμη καλύτερο»

Την καθιερωμένη του ετήσια συνάντηση με τα ΜΜΕ πραγματοποίησε ο Γιώργος Αχιλλέως το πρωί της Δευτέρας (22/02/2016) στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας. Το παρών τους έδωσαν δημοσιογράφοι από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σε ένα φιλικό κλίμα με τον σκοπευτή και να του κάνουν ερωτήσεις για διάφορα θέματα. Στη συνέχεια ο 36χρονος Ολυμπιονίκης έκανε μια μικρή επίδειξη του αθλήματος του προς τους δημοσιογράφους, δίνοντας τους και την ευκαιρία να δοκιμάσουν το όπλο του, στοχεύοντας μερικούς δίσκους!
 
Η Media Day του Αχιλλέως ξεκίνησε στο οίκημα του σκοπευτηρίου Λάρνακας, όπου οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να τον «ανακρίνουν» για διάφορα θέματα. Το παρών τους στη συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων το μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Κύπρου, Ισίδωρος Μακρίδης και ο Φίλιος Χαραλαμπίδης από την Adidas, εκ μέρους των δύο χορηγών του αθλητή.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Αχιλλέως αναφέρθηκε αρχικά στην παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η μη εξασφάλιση της κάρτας πρόκρισης, αναγκάζει τον Κύπριο σκοπευτή να εξαρτηθεί από την παραχώρηση wild card από την ISSF (Παγκόσμια Ομοσπονδία). «Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να μοιραστούν 3-4 wild card στο σκιτ και ευελπιστώ ότι θα είμαι ένας από τους παραλήπτες. Οι νέοι κανονισμοί του αθλήματος, όπου οι τελικοί ξεκινούν από το μηδέν, έχουν επηρεάσει αρκετούς πρωτοκλασάτους σκοπευτές, που έμειναν εκτός».
 
Αιχμές στην ΣΚΟΚ
Στη συνέχεια ο Αχιλλέως έριξε αιχμές στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ) σχετικά με τη διαδικασία παραχώρησης των καρτών πρόκρισης για την Ολυμπιάδα: «Δημιουργήθηκαν προβλήματα με την κάρτα της Κύπρου, επειδή δεν υπήρχαν από πριν ξεκάθαρες διαδικασίες από την ΣΚΟΚ, ένα πρόβλημα που υπήρξε και το 2012. Είναι το όνειρο του κάθε αθλητή οι Ολυμπιακοί Αγώνες και δεν φταίνε οι αθλητές αν δεν υπήρχαν από πριν ξεκάθαρες διαδικασίες. Είμαι ο καλύτερος σκοπευτής με βάση τα αποτελέσματα την τελευταία διετία, όμως από τη στιγμή που έρχεται ένας αθλητής και λέει πως ‘εγώ πήρα την κάρτα στο γήπεδο, εγώ θα πάω’ δεν μπορείς να του βρεις άδικο, από τη στιγμή που δεν ήταν ξεκαθαρισμένες από πριν οι διαδικασίες».
 
«Όνειρο μου το Ρίο»
Με τον Αχιλλέως να μην έχει ακόμη εξασφαλισμένη την πρόκριση του στο Ρίο -αλλά ο ίδιος περιμένει τη wild card για να συμβεί αυτό- τόνισε πως το γεγονός αυτό «όντως με επηρεάζει στην προετοιμασία μου, κυρίως ψυχολογικά, όμως ξεκίνησα δουλειά για το 2016 με πρόγραμμα ότι θα είμαι στους Ολυμπιακούς. Είμαι σε καλή ηλικία και νιώθω καλά. Είναι το όνειρο μου το Ρίο και πλέον έχω την εμπειρία και την τεχνική κατάρτιση».
 
Για το 2015, ο Αχιλλέως τόνισε ότι ήταν «μια πάρα πολύ καλή χρονιά, με δύο παγκόσμια ρεκόρ (125/125) και τρεις τελικούς σε διεθνείς αγώνες. Ελπίζω το 2016 να είναι ακόμη καλύτερο», κατέληξε. Φέτος, θα αγωνιστεί και στα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα αλλά και στο Πανευρωπαϊκό. Ακολούθως, ο Αχιλλέως απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις, για την προετοιμασία του, το όπλο του, την ομάδα που τον υποστηρίζει και άλλα.
 
Σκοπευτές-δημοσιογράφοι
Με το τέλος των δηλώσεων, ο Αχιλλέως και οι δημοσιογράφοι κατευθύνθηκαν προς τον αγωνιστικό χώρο του σκοπευτηρίου. Εκεί ο Παγκοσμιονίκης σκοπευτής τους έκανε μια επίδειξη του αθλήματος του, με αναφορές μεταξύ άλλων στο custom made όπλο του, τους δίσκους, τον τρόπο λειτουργίας του σκοπευτηρίου, την ταχύτητα που φεύγει ο δίσκος (σ.σ. 110 χλμ./ώρα), τον χρόνο αντίδρασης που έχει ο αθλητής.
 
Στη συνέχεια, ανέβασε έναν-έναν τους δημοσιογράφους στον βατήρα, όπου τους έκανε μια μικρή επίδειξη για το πώς να στοχεύσουν τον δίσκο και ακολούθως τους παραχώρησε το όπλο του. Το ποσοστό επιτυχίας των δημοσιογράφων ήταν –ομολογουμένως- αναπάντεχα ψηλό, με σχεδόν όλους να σπάζουν έναν δίσκο, ρίχνοντας από 2-3 φυσίγγια!

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του