Ο "λίγος" Χόλγκερσον και ο αυθόρμητος Κετσπάγια

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο ντέρμπι την Ανόρθωση γιατί κτύπησε την αντίπαλο του στα τρωτά της σημεία. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έδωσαν χώρο στην «Κυρία» με σκοπό η πρώτη πάσα να πηγαίνει στους ευάλωτους κεντρικούς αμυντικούς της και τότε άρχιζε η πίεση με πέντε ποδοσφαιριστές (Σωτηρίου, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ, Γιαννιώτα, Βινίσιους).  Τα δύο τέρματα του ΑΠΟΕΛ προήλθαν από παιδαριώδη ατομικά λάθη των αμυντικών της Ανόρθωσης που πλήρωσε την ανικανότητα μερικών ποδοσφαιριστών της.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου πατούσε καλύτερα από τον ΑΠΟΕΛ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Όμως, τα ντέρμπι κερδίζονται στις λεπτομέρειες και αυτές οι λεπτομέρειες είναι που καθορίζουν τις καλές από τις κορυφαίες ομάδες.  
Ευκαιρίες σαν και αυτή που έχασε ο Κάλβο στο ξεκίνημα του αγώνα κρίνουν αποτελέσματα. Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε στην πίεση του πρώτου εικοσαλέπτου και ακολούθως προσπάθησε να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο του Κετσπάγια. Δεν χρειάζεται να είσαι μέντορας του ποδοσφαίρου για να διακρίνεις ότι οι στόπερ της Ανόρθωσης είναι επιρρεπείς στο λάθος. Σε κάθε παιχνίδι ο Χόλγκερσον υποπίπτει σε αβίαστα λάθη και δίνει την ευκαιρία στους αντίπαλους επιθετικούς να σκοράρουν.
 
Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει παίκτες ποιότητας στην γραμμή κρούσης και στην πρώτη στραβή του Σουηδού, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί. Από λάθος ή καλύτερα λάθη της αμυντικής γραμμής της Ανόρθωσης προήλθε και το δεύτερο τέρμα του ΑΠΟΕΛ. Χωρίς λογική η πάσα του Χόλγκερσον στον κλεισμένο Μαϊσουράντζε που έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ακολούθησε τραγική ασυνεννοησία των Χόγλκερσον και του κάκιστου στο ντέρμπι Κόπριβετς (φέρει ευθύνη και στα δύο τέρματα), με τον Πιέρο Σωτηρίου να λέει ευχαριστώ.
 
Το ερώτημα είναι γιατί επιμένει ο Χόλγκερσον να το παίζει Πικέ, Ράμος και Τιάγκο Γκόμες από τη στιγμή που δεν έχει την ικανότητα και την ψυχραιμία να κουβαλήσει την μπάλα από την άμυνα στη μεσαία γραμμή. Το τραγικό για την Ανόρθωση είναι πως αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής πίσω από τον Νίκολας Μαρτίνες και πρώτος αν προσμετρηθεί και η περσινή σεζόν.
 
Το συμπέρασμα πως η Ανόρθωση έχασε το ντέρμπι από τον Χόλγκερσον ακούγεται υπερβολικό, όμως δεν απέχει από την πραγματικότητα. Με τέτοια λάθη και δώρα στους αντιπάλους (ήταν η πολλοστή φορά) η Ανόρθωση θα δυσκολευτεί να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 
Αυτός είναι ο Τιμούρ
Τον αυθορμητισμό του Τιμούρ Κετσπάγια τον γνωρίζουν καλά όλοι όσοι ασχολούνται με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο Γεωργιανός προπονητής εξωτερίκευσε τα συναισθήματά του στη συνέντευξη Τύπου μιλώντας για αχαριστία μερίδας οπαδών της Ανόρθωσης.
 
Δεν τον ένοιαξε πως είναι προπονητής του ΑΠΟΕΛ, είπε αυτά που ένιωθε και ας τον κατηγόρησαν κάποιοι ότι ενήργησε λανθασμένα. Η σύνδεση του Τιμούρ Κετσπάγια με την Ανόρθωση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Αυτό δεν αλλάζει. Η ευλάβεια με την οποία άγγιξε το χορτάρι του γηπέδου που μεγαλούργησε και το φιλί  στο χέρι του το μαρτυρά.
 
Το μένος των οπαδών (όχι όλων) της Ανόρθωσης προς τον Κετσπάγια μοιάζει περισσότερο με απατημένο σύζυγο που βρίζει τον σύντροφο του γιατί τον αγαπά παθολογικά και νιώθει προδομένος, παρά πραγματικό μίσος. 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα