Στα ημιτελικά με καρέ νικών επί της ΑΕΛ ο Απόλλωνας

 
Με ασπίδα του 2-0 του πρώτου αγώνα ο Απόλλωνας πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, κερδίζοντας και στο δεύτερο ματς την ΑΕΛ, αυτή τη φορά με 1-0.
 
Έτσι, η ομάδα του Πέδρο Εμάννουελ έκλεισε το καρέ των ημιτελικών και θα μπει στην κληρωτίδα για την αυριανή (25/02, 11:00) κλήρωση μαζί με την Ομόνοια, τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ.
 
 

 

 

Επιπλέον, απόδειξε την κυριαρχία του σε βάρος της συμπολίτισσάς του στη φετινή σεζόν, καθώς μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (δύο στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο) που τέθηκαν αντιμέτωποι.
 
Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να γίνει πιο επιθετική και τον Απόλλωνα να κοιτάζει περισσότερο την άμυνά του και να επιχειρεί στην αντεπίθεση να πετύχει ένα γκολ.
 
Ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως με την πάροδο του χρόνου οι γαλαζοκίτρινοι ισορρόπησαν και έτσι το παιχνίδι απέκτησε ένα καλό ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά από τις δύο εστίες.

 

 

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ προσπάθησε να γίνει πιο πιεστική. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου σε δύο περιπτώσεις ζήτησε πέναλτι. Στο 57’ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ζοάο Πέδρο και έπρεπε να υποδειχθεί η παράβαση, ενώ στο 76’ ο Πίεχ έπεσε στην περιοχή μετά από σύγκρουση με τον Βάλε. Στο 79' η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αγκάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν απλά για τον Απόλλωνα.

 

Εκεί που φαινόταν ότι ο αγώνας θα ολοκληρωνόταν στο ισόπαλο 0-0, τελικά στις καθυστερήσει ο Γουίλερ χρίστηκε σκόρερ. Ήταν το 90+3’ όταν ο Ντεγκρά έκανε λάθος διώξιμο και η μπάλα κατέληξε σε πόδια παικτών του Απόλλωνα, με τον Γουίλερ να την σπρώχνει στα δίχτυα και να γράφει το τελικό 1-0.

 


 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): 
Ντεγκρά, Ρομπέρ, Αϊρόσα, Σοάρες, Σιέλης, Αγκάνοβιτς, Κουταντέρ, Στεπάνοβιτς (67' Ντίνα), Μέσκα (71' Οχένε), Σαρδινέρο, Πίεχ (82' Σταύρου).
Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ): Βάλε, Ελίζιο, Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρ, Μακρίδης, Ντα Σίλβα, Σλάβτσεφ (84' Γουίλερ), Βασιλείου (61' Μέζκα), Παπουλής (67' Στογιάνοβιτς), Γκιέ Γκιέ.
Σκόρερ: 90+3’ Γουίλερ
Κίτρινες: Αγκάνοβιτς, Σοάρες, Σιέλη / Φρέιρ, Βασιλείου 
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου
Α' Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου
Β' Βοηθός: Χριστάκης Σπανός
4ος: Κώστας Ψευδιώτης
Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα