Εκκίνηση στο Cyprus Sunshine Cup

Ξεκινάει την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου από τα Λεύκαρα ο σημαντικότερος αγώνας ποδηλασίας που γίνεται στην Κύπρο, ο οποίος διεξάγεται φέτος για 20η συνεχόμενη χρονιά. Αποτελείται από τα τετραήμερα «Αυξέντεια» (25-28/2) – διεξήχθησαν πρώτη φορά το 1997 – και τον μονοήμερο αγώνα της Βορόκλινης στις 6 Μαρτίου. Συμμετέχουν πάνω από 200 αθλητές. Το βράδυ της Τρίτης (23/2) έγινε ο εορτασμός για τα 20χρνα της διοργάνωσης.
 
Κορυφαίο ραντεβού
Είναι μόλις ένας από τους τρεις αγώνες Hors Class (κορυφαία κατηγορία) στο Mountain Bike που γίνονται στον κόσμο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και ο μοναδικός στην Ευρώπη. Έτσι, στην Κύπρο βρίσκονται πάνω από 150 ξένοι ποδηλάτες από 26 χώρες, πέραν των μισών εκ των οποίων είναι επαγγελματίες.
 
Μεταξύ τους ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Τσέχος ΓιάροσλαβΚούλχαβι αλλά και οι νικήτριες στις τρεις τελευταίες Ολυμπιάδες, ΤζουλίΜπεσέ (Γαλλία), ΣαμπίνΣπιτζ (Γερμανία) και Γκουν-Ρίτα Ντάλε-Φλέσα (Νορβηγία). Τον περσινό του τίτλο στην Κύπρο θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί ο ΦλόριανΒόγκελ, Νο3 στην Παγκόσμια Κατάταξη
 
Στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν επίσης έξι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και 50 (!) νικητές σε Παγκόσμια Κύπελλα. Πέραν των κατηγοριών ελίτ, μετέχουν Έφηβοι αλλά και Βετεράνοι αθλητές.
 
«Ιδανικό για προετοιμασία» 
«Η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά, μπορώ να κερδίσω εδώ αλλά η προπόνηση είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δύο εβδομάδες στην Κύπρο είναι η ιδανική επιλογή για να ρυθμίσω το ποδήλατό μου και να δοκιμάσω κάποια πράγματα» λέει ο Κούλχαβι. Είναι το πρώτο μεγάλο ποδηλατικό ραντεβού της χρονιάς και για τους πλείστους αθλητές ευκαιρία προετοιμασίας αλλά και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Εκτιμάται ότι η Κύπρος κερδίζει 4.500 διανυκτερεύσεις από τον αγώνα, που διοργανώνεται από την Bikin Events για λογαριασμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Μέγας χορηγός είναι ο ΚΟΤ ενώ στηρίζουν Ελληνική Τράπεζα, Atlantic ασφαλιστική, ΟΠΑΠ Κύπρο, ο ΚΟΑ, η ΕΤΑΠ Λάρνακας, ο Δήμος Λευκάρων και η Κοινότητα Λυθροδόντα.
 
Η διαδρομή
Στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνεται ατομική χρονομέτρηση μέσα στα στενά και γραφικά σοκάκια των Λευκάρων, ενώ από την επόμενη η δράση μεταφέρεται στο δάσος Μαχαιρά. Την Παρασκευή (26/2) οι ποδηλάτες εκκινούν και τερματίζουν μέσα στα Λεύκαρα, το Σάββατο (27/2) στο Λυθροδόντα, ενώ την Κυριακή (28/2) η δράση είναι στη παραδοσιακή κυκλική διαδρομή στη Μάντρα του Καμπιού, που χρησιμοποιείται από το 1997. Το τετραήμερο οι ποδηλάτες καλύπτουν περίπου 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα.
Πληροφορίες και ωράριο στο www.cyclingcy.comκαι στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup.
 
Εορτασμός για τα 20χρονα
Το βράδυ της Τρίτης (23/2) έγινε στο Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ το επίσημο δείπνο ενόψει του αγώνα, που είχε εορταστικό χαρακτήρα λόγω της 20ης διοργάνωσής του. Τιμήθηκαν από τους διοργανωτές άτομα και χορηγοί με μακρόχρονη προσφορά, με ξεχωριστή τη βράβευση του Ευάγγελου Διαμαντίδη, πρωτεργάτη στη θέσπιση του αγώνα το 1997. Κύπριοι και ξένοι φιλοξενούμενοι – δέκα δημοσιογράφοι από το εξωτερικό καλύπτουν το Cyprus Sunshine Cup- είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν έκθεση στην φωτογραφίας που έγινε για τα 20χρονα, να κάνουν μια βόλτα στο οινοποιείο και να γευτούν τοπικά εδέσματα.
 
 

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του