Πόσο και πότε σκοράρουν οι κυπριακές ομάδες

Ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ με 68 γκολ ενεργητικό και μέσο όρο 2.83 γκολ ανά αγώνα είναι η πιο παραγωγική ομάδα του πρωταθλήματος και ακολουθεί η Ανόρθωση με 46 τέρματα και μέσο όρο 1,92. 
 
Η ΑΕΚ με 16 γκολ παθητικό έχει την καλύτερη άμυνα. Η ομάδα της Λάρνακας δέχεται 0,67 τέρματα ανά παιχνίδι και ακολουθεί ο Απόλλωνας με 0,71 γκολ ανά αγώνα. 
 
Υπερέχουν οι γηπεδούχοι
71 νίκες σε σύνολο 168 αγώνων (ποσοστό 42,3%) μετρούν οι γηπεδούχοι, 53 (ποσοστό 31,6) επιτυχίες κατέγραψαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ 44 παιχνίδια (ποσοστό  26,2%) έληξαν ισόπαλα. 
 
Ο μέσος όρος τερμάτων ανά παιχνίδι στο πρωτάθλημα είναι 2,74 γκολ, με τις ομάδες που αγωνίζονται εντός έδρας να βρίσκουν στόχο 1,52 και τις φιλοξενούμενες 1,21. 
 
Πρωτιά ΑΠΟΕΛ σε πέντε δεκαπεντάλεπτα
Ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ σε όλα τα ενενηντάλεπτα. Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα πιο κάτω οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν 10 γκολ στο πρώτο τέταρτο, 8 στο δεύτερο (όσα πέτυχαν επίσης Απόλλωνας και ΑΕΚ) και 14 στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του πρώτου μέρους. 
 
ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και Πάφος πέτυχαν τα περισσότερα γκολ στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου (οκτώ τέρματα), με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια να υπερέχει, με 14 γκολ, από το 61’ μέχρι το 75’. 
 
Μοναδική χρονική περίοδος που ο ΑΠΟΕΛ χάνει την πρωτιά είναι το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, στο οποίο η Ανόρθωση σκοράρει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα (15 γκολ). 
 
Πιο παραγωγικό το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο
Από τα 457 τέρματα που σημειώθηκαν στις 24 αγωνιστικές του πρωταθλήματος τα 111 (24,3%) επιτεύχθηκαν στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων. Δεύτερο πιο παραγωγικό δεκαπεντάλεπτο είναι από το 61’ μέχρι το 75’, κατά το οποίο μπήκαν 76 τέρματα. 
 
Συμπερασματικά στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες σκοράρουν πολύ περισσότερο. 262 γκολ σημειώθηκαν στα δεύτερα ημίχρονα των αναμετρήσεων και 195 στα πρώτα. 
 
Τρίτη η ΑΕΛ
Με βάση τις επιδόσεις των ομάδων στις τελευταίες έξι αγωνιστικές η βαθμολογία διαφοροποιείται δραματικά. Ο ΑΠΟΕΛ έχει το απόλυτο των 18 βαθμών, ενώ ακολουθεί ο Απόλλωνας με 13 κερδισμένους πόντους (4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα) και τρίτη η ΑΕΛ με 12 βαθμούς (4 νίκες και 2 ήττες).  

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα