Τζόκοβιτς: Τελικά είναι κι αυτός άνθρωπος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μας είχε παραπλανήσει τόσο καιρό και μας είχε κάνει να πιστεύουμε ότι είναι ρομπότ. Τελικά και ο Νόλε είναι άνθρωπος αφού ένα πρόβλημα στο μάτι του τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον προημιτελικό με τον Φελισιάνο Λόπεζ στο Ντουμπάι! 

Το σερί των συνεχόμενων τελικών, σταμάτησε λόγω ανωτέρας βίας...

Ένας έντονος ερεθισμός στο δεξί του μάτι, ανάγκασε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να εγκαταλείψει τον τελευταίο προημιτελικό του Dubai Tennis Championships και έτσι ο Σέρβος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το σπουδαίο ρεκόρ του Ιβαν Λεντλ με τις 18 συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς, τη διετία 1981-82.

Ο 28χρονος Σέρβος έδειχνε αγνώριστος στο κεντρικό court, από το ξεκίνημα του προημιτελικού ενώ δέχθηκε πήρε και συμβουλή από τον γιατρό του γηπέδου στο ξεκίνημα του ματς.

Μόλις ο Φελισιάνο Λόπεζ πέτυχε το δεύτερο break του στο 1ο σετ και έκανε το 6-3, ο Τζόκοβιτς έδωσε το χέρι του στον αντίπαλό του και στο διαιτητή, εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Η τελευταία ήττα του Τζόκοβιτς πριν από τελικό σε τουρνουά ATP, ήταν τον Γενάρη του 2015 στα προημιτελικά του Qatar Open (Κάρλοβιτς). Ήταν και η ήττα απ'τον Φέντερερ στη φάση των ομίλων του ATP Finals, όμως ο Σέρβος στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο στο Λονδίνο.

Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη, ανοίγει το δρόμο στον Μάρκο Παγδατή αλλά και στον Φελισιάνο Λόπεζ ο οποίος λατρεύει να αγωνίζεται στα γρήγορα γήπεδα του Ντουμπάι και του αξίζουν συγχαρητήρια για τη σημερινή του συμπεριφορά αφού δεν επηρεάστηκε από το πρόβλημα του Τζόκοβιτς και μένοντας προσηλωμένος στο παιχνίδι του, έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του εναρκτήριου σετ.

Λόπεζ και Παγδατής θα αναμετρηθούν στο δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής (17:00GR-OTE Sport), αμέσως μετά το τέλος του μεγάλου ντέρμπι Κύργιος-Βαβρίνκα (15:00GR).

Τέσσερις φορές έχουν αναμετρηθεί Παγδατής και Λόπεζ, με τον Κύπριο να προηγείται 3-1 στις νίκες.

Καθώς ο Τζόκοβιτς αποχωρούσε από το court, μερίδα φιλάθλων στις εξέδρες αποδοκίμασε τον Σέρβο και εκείνος σαρκαστικά ύψωσε τους αντίχειρές του, εκφράζοντας έτσι την απογοήτευσή του γι'αυτή την κίνηση.

To τουρνουά μεταδίδεται απ'τον OTE TV -> πρόγραμμα μεταδόσεων

Πέμπτη 25/02: Προημιτελικά Dubai Championships
6-Lopez (Spain) beat 1-Djokovic (Serbia) 6-3 (ret.)
2-Wawrinka (Switzerland) beat 8-Kohlschreiber (Germany) 7-5 6-1 
Baghdatis (Cyprus) beat 4-Bautista (Spain) 7-5 6-0 
Kyrgios (Australia) beat 3-Berdych (Czech Republic) 6-4 6-4
 
Διαβάστε: Σίφουνας ο Παγδατής

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του