Γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια του Cyprus Sunshine Cup

Συνδυάζοντας την τοπική οινική και γαστρονομική παράδοση με την ποδηλασία κορυφαίου επιπέδου, οι διοργανωτές του Cyprus Sunshine Cup υποδέχτηκαν επίσημα στην Κύπρο τους σημαντικότερους ξένους προσκεκλημένους τους, που βρίσκονται στο νησί μας για έναν από τους πιο σπουδαίους αγώνες Mountain Bike στον κόσμο. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (23/2) παρατέθηκε στο οινοποιείο Κτήμα Χριστούδια, στον Κάτω Δρυ, δείπνο ενόψει του φετινού αγώνα το οποίο είχε εορταστικό χαρακτήρα, καθώς ο θεσμός συμπληρώνει  είκοσι χρόνια ζωής.  Για τον σκοπό αυτό το  οινοποιείο φιλοξένησε μια μικρή έκθεση φωτογραφίας, με στιγμές από τις δύο δεκαετίες του Cyprus Sunshine Cup, το οποίο ξεκίνησε ως «Αυξέντεια» - πλέον αποτελούν το πρώτο και βασικό σκέλος του αγώνα, το δεύτερο είναι η διαδρομή της Βορόκλινης στις 6 Μαρτίου-. Στις οθόνες προβάλλονταν στιγμιότυπα των προηγούμενων διοργανώσεων.

Ιδανικός προορισμός για Mountain Bike
Το Cyprus Sunshine Cup, που διοργανώνει η Bikin Events Cyprus για λογαριασμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, συγκεντρώνει πέραν των 200 αθλητών από 26 χώρες, μεταξύ των οποίων Χρυσοί Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Το 80% των διαγωνιζόμενων είναι ξένοι.Μέσα από διαδρομές όπως αυτή που κινείται εντός των Λευκάρων ή άλλων στο δάσος Μαχαιρά, αναδεικνύεται η γραφικότητα και η φυσική ομορφιά της Κύπρου, που θεωρείται ιδανικός προορισμός για Mountain Bike, ειδικά τον Φεβρουάριο. Όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη επικρατεί ακόμα σκηνικό βαρυχειμωνιάς, η καλοκαιρία της Κύπρου είναι δυσεύρετη για την εποχή.
 
Γι αυτό αφενός πολλοί επαγγελματίες αθλητές μένουν στο νησί μας 12-15 μέρες για προετοιμασία, ενώ μερικές χιλιάδες ερασιτέχνες ποδηλάτες έρχονται στην Κύπροόλο το χρόνο, για  προπόνηση αλλά και διακοπές. Άλλωστε η Κύπρος είναι γνωστή ανά το παγκόσμιο για τις ποδηλατικές της διαδρομές, που συνδυάζονται με τους δρόμους του κρασιού, σε ένα μοναδικό συναπάντημα της ποδηλασίας με την οινική παράδοση.
Μιλώντας στην εκδήλωση εκ μέρους του ΚΟΤ η κα ΛυγίαΘεοδώρου - Δερμάτη αναφέρθηκε  στην εξέχουσα σημασία που έχει το Cyprus Sunshine Cup, κυρίως προβάλλοντας διεθνώς την Κύπρο ως ποδηλατικό προορισμό αλλά και φέρνοντας χιλιάδες διανυκτερεύσεις στονησί, την περίοδο διεξαγωγής του. Στο ίδιο μήκος ο Δήμαρχος Λευκάρων κ. Σάββας Ξενοφώντος, εξήρε τη σημασία της διέλευσης του αγώνα μέσα από το χωριό, στέλνοντας την εικόνα του στα πέρατα της γης.
 
Τιμήθηκαν οι πρωτεργάτες
Στη διάρκεια του δείπνου τιμήθηκαν ο εμπνευστής των «Αυξέντειων» Ευάγγελος Διαμαντίδης, που το 1997 οραματίστηκε έναν μεγάλο διεθνή αγώνα MountainBike στην Κύπρο. Σήμερα είναι κομισάριος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Επίσης, τιμήθηκαν από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την Bikin Cyprus φορείς που στηρίζουν διαχρονικά τον αγώνα όπως ο ΚΟΤ, ο ΚΟΑ, ο Δήμος Λευκάρων, η Κοινότητα Λυθροδρόντα, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η  Ελληνική Τράπεζα και η ασφαλιστική Atlantic.

Ο τοπικός οίνος έρεε άφθονος ενώ τη βραδιά έκλεισαν τοπικά εδέσματα, με τον Λευκαρίτικοτταβά να κλέβει τις εντυπώσεις και τον σπιτικό παλουζέ να γράφει τον επίλογο μιας εκδήλωσης που απόλαυσαν άπαντες οι παρευρισκόμενοι.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του