Γράφει ιστορία η Μάντσεστερ Σίτι, 3-1 στο Κίεβο

ΣΣίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς νίκησε με 3-1 τη Ντινάμο στο Κίεβο.Ο Γιαγιά Τουρέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90' με τρομερό πλασέ, ενώ είχε κάνει την ασίστ για να ανοίξει το σκορ ο Αγκουέρο, από εντυπωσιακή προσπάθεια του οποίου προήλθε ενδιάμεσα το γκολ του Νταβίντ Σίλβα.

Ο Ισπανός είχε κάνει το 0-2 από την ασίστ του Στέρλινγκ, ενώ ο Ντινάμο Κιέβου ήταν καλή μόνο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, όταν και κατάφερε να μειώσει με τυχερό γκολ του Μπουγιάλσκι.

Η Ντινάμο ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο Κίεβο, με την σέντρα-σουτ του Γιαρμόλενκο να αποκρούει ο Χαρτ, και την μπάλα εν συνεχεία να χτυπά στον οριζόντιο δοκάρι του και να περνά κόρνερ, αλλά η Σίτι ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο έκανε το 0-1 στο 15' με κοντινό σουτ, αφού κοντρόλαρε με το στήθος, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Νταβίντ Σίλβα και την κεφαλιά-πάσα του Γιαγιά Τουρέ.

Από τον Αργεντινό ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα των "πολιτών" στο 40', καθώς βρήκε αριστερά τον Ραχίμ Στέρλινγκ πατώντας του εντυπωσιακά την μπάλα και ο Άγγλος παράλληλα με την γραμμή τέρματος έκανε την ασίστ και από κοντά ο Νταβίντ Σίλβα το 0-2, ενώ στο 42' με διαγώνιο σουτ ο Αγκουέρο έχασε καλή ευκαιρία.

Οι Ουκρανοί μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι για αντίδραση, ο Γιαρμολένκο ήταν άστοχος σε διαγώνιο σουτ στο 52', αλλά ο Μπουγιάλσκι ήταν πιο τυχερός στο 59' και μείωσε σε 1-2, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Τζο Χαρτ, αφού κόντραρε στο σώμα του Νικολάς Οταμέντι.

Πάρα πολύ κοντά στην ισοφάριση έφτασε η Ντινάμο στο 79', με τον Μιγκέλ Βελόζο μέσα από την περιοχή να πλασάρει στην κίνηση, χωρίς δεύτερη σκέψη και τον Τζο Χαρτ να αποκρούει εντυπωσιακά με το αριστερό του χέρι, ενώ στην απέναντι εστία στο 82' ο Γιαγιά Τουρέ αστόχησε σε κεφαλιά από την μικρή περιοχή, έπειτα από την πάσα του Στέρλινγκ.

Τελικά ο Ιβοριανός πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League έπειτα από το Νοέμβριο του 2014, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 στο 90', με εξαιρετικό αριστερό πλασέ λίγο έξω από την περιοχή.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα (64' Μακαρένκο), Χατσερίντι, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Ριμπάλκα, Γκάρμας (31' Μιγκέλ Βελόζο), Μπουγιάλσκι, Γιαρμόλενκο, Ντέρλις Γκονσάλες, Τεοντόρσικ (46' Ζούνιορ Μοράες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (91' Ιχεανάτσο).
 
Σκόρερς: 59' Μπουγιάλσκι / 15' Αγκουέρο, 40' Νταβίντ Σίλβα, 90' Γιαγιά Τουρέ

Γήπεδο: "Ολιμπίνσκι", Κίεβο

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο
Η εξομολόγηση διεθνή διαιτητή που δεν απέβαλε τον Μέσι για τη φανέλα του
Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς