Ο Βρετανός Φέργκουσον οδηγεί το Cyprus Sunshine Cup

Ο Ολλανδός Μαθιού Φαν Ντε Πολ μπορεί να κέρδισε τη δεύτερη διαδρομή του Cyprus Sunshine Cup μήκους 47,9χλμ, η οποία έγινε την Παρασκευή (26/2) με εκκίνηση και τερματισμό εντός των Λευκάρων, όμως την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου φοράει πλέον ο Βρετανός Γκραντ Φέργκουσον, που ήταν δεύτερος την Πέμπτη (25/2) και τρίτος την Παρασκευή (26/2), καθώς το  άθροισμα των χρόνων του τον φέρνει στην κορυφή. Δεύτερος στη γενική κατάταξη είναι ο Ελβετός Φάμπιαν Γκίγκερ, που τερμάτισε δεύτερος την Παρασκευή και τέταρτος στην πρώτη, εισαγωγική διαδρομή του αγώνα που έγινε την Πέμπτη και είχε μήκος μόλις 3,9χλμ – εντός των Λευκάρων.
Ο Φαν Ντε Πολ χρειάστηκε 1 ώρα 47 λεπτά 49 δευτερόλεπτα και 54 χιλιοστά για να καλύψει την απόσταση από τα Λεύκαρα έως τα Κιόνια και απ’ εκεί πίσω στα Λεύκαρα, η οποία περιλάμβανε μικρό ασφάλτινο κομμάτι, χωματόδρομο και πολλά θεαματικά περάσματα από μονοπάτια. Έβδομος την Παρασκευή ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάροσλαβ Κούλχαβι και 25ος ο περσινής νικητής –και επικεφαλής μετά την πρώτη του αγώνα- Ελβετός Φλόριαν Βόγκελ. Πρώτος Κύπριος ο Αντρέας Μιλτιάδης στην 76η θέση.
Στις γυναίκες η Γερμανίδα Ελίζαμπεθ Μπραντάου έκανε το back2back και διατήρησε την κίτρινη φανέλα, που πήρε με τη νίκη της την Πέμπτη (25/2) στη μικρή διαδρομή των Λευκάρων. Δεύτερη η Άντελχαϊντ Μόρατ που είναι 19 δευτερόλεπτα πίσω από την Μπραντάου στη γενική κατάταξη. Τρίτη την Παρασκευή (26/2) η Τζοβάνα Γκρινογκόρατς από τη Σερβία, ενώ τρίτη γενικής είναι η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Γκουν-Ρίτα Ντάλε-Φλέσα. Στην  32η θέση –από 49 συμμετοχές- η μοναδική Κύπρια του αγώνα Άντρη Χριστοφόρου.
Την 20η διοργάνωση του Cyprus Sunshine Cup χορηγεί ο ΚΟΤ ενώ υποστηρίζουν οι ΚΟΑ, ΕΤΑΠ Λάρνακας, ΟΠΑΠ Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα και Atlantic ασφαλιστική, o Δήμος Λευκάρων και η Κοινότητα Λυθροδόντα. Στον αγώνα μετέχουν πέραν των 200 αθλητών, στη μεγάλη πλειοψηφία τους ξένοι, αντιπροσωπεύοντας 26 χώρες.
Στο Λυθροδόντα με… γιορτή
Πλέον το σκηνικό από τα Λεύκαρα μεταφέρεται στον Λυθροδόντα, όπου θα κτυπάει η καρδιά του αγώνα τις δύο επόμενες μέρες. Το Σάββατο (27/2) η εκκίνηση για τη μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα μήκους 50,7χλμ θα δοθεί στις 11:00, από την πρόσφατα αναπλασμένη πλατεία του Λυθροδόντα. Οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν προς την καρδιά του δάσους Μαχαιρά, περνώντας από την Κυπροβάσα, τη Βρύση του Πετρή και από εκεί στα Κιόνια. Από την κορυφή του βουνού θα ξεκινήσουν την κατάβαση μέσω του καινούργιου ποδηλατικού μονοπατιού του Κακοκέφαλου που θα τους οδηγήσει στη Μάντρα του Καμπιού. Κατόπιν θα περάσουν από τη μονή του Προφήτη Ηλία και θα τερματίσουν στον Λυθροδόντα, όπου το  Κοινοτικό Συμβούλιο οργανώνει μεγάλη γιορτή για την υποδοχή τους, γύρω στις 13:00. Παραδοσιακά η γιορτή αυτή μαζεύει αρκετές εκατοντάδες κόσμο, φίλους της ποδηλασίας και όχι μόνο.
Το πρώτο σκέλος με την επωνυμία «Αυξέντεια» ολοκληρώνεται την Κυριακή (28/2) στη Μάντρα του Καμπιού ενώ η αυλαία για το Cyprus Sunshine Cup θα πέσει την Κυριακή, 6 Μαρτίου στη Βορόκλινη.
 

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του