Στον τελικό ο Παγδατής

Στον 13ο τελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής ο οποίος συνέχισε την εκπληκτική του πορεία στο Ντουμπάι και τώρα βρίσκεται μια νίκη μακριά από τον τίτλο! 

Ο 30χρονος Κύπριος πρωταθλητής, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς και ανατρέποντας το προβάδισμα του Φελισιάνο Λόπεζ, εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό της ATP 500 διοργάνωσης!

Το Νο57 της παγκόσμιας κατάταξης, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και χρειάστηκε να παίξει το καλύτερό του τένις σε αρκετές περιπτώσεις για να φτάσει στο 3-6, 7-6(1), 6-1 επί του πολύπειρου Ισπανού, σε ένα συναρπαστικό και θεαματικό παιχνίδι στο Center Court του Aviation Club στο Ντουμπάι.

Ήταν η τρίτη νίκη του Μάρκου επί top seed τενίστα στη διοργάνωση, μετά από αυτές επί των 5-Τροίτσκι και 4-Μπαουτίστα σε 1ο και προημιτελικό γύρο αντίστοιχα, με τον Κύπριο πρωταθλητή να θυμίζει τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος, όταν ανήκει στην κορυφαία 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης και είχε συμμετοχή σε τελικό Grand Slam (Australian Open 2006).

Έχοντας δουλέψει πολύ το παιχνίδι αλλά και τη φυσική του κατάσταση κατά τη διάρκεια της off-season, ο Παγδατής είχε λύσεις στο επιθετικό και πιεστικό παιχνίδι του Φελισιάνο Λόπεζ, επιστρέφοντας πολύ καλά τα σερβίς του αριστερόχειρα Μαδριλένου ενώ δεν του επέτρεψε να είναι πολύ αποτελεσματικός στις συχνές προωθήσεις του στο φιλέ, έχοντας πολύ καλές επιλογές και καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία.

Στο εναρκτήριο σετ, ο Φελισιάνο Λόπεζ μπήκε πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά και εκμεταλλεύτηκε το break στο 8ο game (5-3), σερβίροντας στη συνέχεια για το 6-3 σε 30 λεπτά.

Το 2ο σετ ήταν πολύ συναρπαστικό, με εντυπωσιακούς πόντους και εναλλαγές σκορ, με τον Παγδατή να δείχνει πιο ανθεκτικός πνευματικά πραγματοποιώντας άψογο tie break.

Μετά το γρήγορο προβάδισμα του Παγδατή, εκμεταλλευόμενος κάποια αβίαστα λάθη του Λόπεζ, ο Ισπανός ανέβασε το επίπεδό του και πάλι ανακτώντας τον έλεγχο του ματς και του σκορ, έχοντας προβάδισμα με break 4-3 games!

Ο Μάρκος απάντησε γρήγορα (4-4) και το σετ οδηγήθηκε στο breaker, εκεί όπου ο Κύπριος ήταν εξαιρετικός και με 7-1 ισοφάρισε τον ημιτελικό.

Στο 3ο σετ, ο Παγδατής δεν είχε αντίπαλο αφού η απογοήτευση και η κούραση του Λόπεζ ήταν εμφανέστατη...

Διατηρώντας τον υψηλό ρυθμό και την ένταση στο παιχνίδι του, ο Μάρκος πέτυχε το καθοριστικό break στο 3ο game (2-1) και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, ολοκληρώνοντας την ανατροπή του με τη συμπλήρωση δύο ωρών παιχνιδιού...

Μετά την πρόκριση στον τελικό, ο Παγδατής έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο39 της παγκόσμιας κατάταξης απ'το Νο57 που ξεκίνησε το τουρνουά.

Σε πέντε αναμετρήσεις με τον Βαβρίνκα, ο Κύπριος δεν έχει καταφέρει να πετύχει νίκη αν και πάντα οι αναμετρήσεις τους είναι κλειστές. 

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 17:00.

Πηγή: www.tennis24.gr
 

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του