Νίκη παραμονής η Πάφος

Παράταση ζωής πήρε η Πάφος, η οποία επικράτησε με 2-0 του Ερμή και εξασφάλισε και μαθηματικά την αποφυγή της απευθείας διαβάθμισης.

Πλέον, οι δύο ομάδες έχουν από 24 βαθμούς και είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα αγωνιστούν στο β’ γκρουπ στο πλέι οφ του πρωταθλήματος και θα επιδιώξουν την αποφυγή της διαβάθμισης.

Το ματς ήταν ανοικτό από το πρώτο λεπτό, καθώς η Πάφος δεν είχε άλλη επιλογή από το να πιέσει και να επιζητήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα και από την άλλη ο Ερμής βρίσκοντας ανοικτούς χώρους γινόταν απειλητική για την αντίπαλη εστία.

 


Ο Ερμής απείλησε αρκετές φορές στο πρώτο μέρος. Στο 21’ ο Γουίκς σκόραρε, όμως ήταν λίγο πιο μπροστά από τους αμυντικού και συνεπώς το τέρμα ακυρώθηκε. Στο διάστημα 25’-35’ η Πάφος έγινε απειλητική με κορυφαία ευκαιρία στο 33’ όταν ο Άλμπα βρήκε το δοκάρι.


Η απόκρουση της ημέρας – ίσως της χρονιάς – έγινε στο 45', όταν ο Κοδίνα μετά το σουτ του Ντίξον, απόκρουσε πρώτα με το χέρι και στη συνέχεια με γυριστό αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ο ίδιος ρυθμός επικράτησε και στο δεύτερο μέρος. Πότε ο Ερμής και πότε η Πάφος κράτησαν την μπάλα ελέγχοντας το ρυθμό και κατά διαστήματα υπήρχαν σοβαρές απειλές μπροστά από τις δύο εστίες.


Ο Γουίκς στο 52’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοδίνα, ενώ στο 58’ ο Μαγιέλε δεν βρήκε στόχο, όπως ούτε στο 69’. Η Πάφος στο 79’ βρήκε τη λύση να παραβιάσει την εστία του Παναγόπουλου, όταν μετά από σέντρα του  Άλμπα, ο Γκονθάλεθ στην προσπάθεια να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει το 1-0 για την Πάφο.


Ο Ερμής προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν έγινε ιδιαίτερα απειλητικός και η Πάφος σε μία αντεπίθεση στο 90+3’ πέτυχε το τελικό 2-0 με σκόρερ τον Οκόγιε.


 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Πάφος FC (Απόστολος Μακρίδης)
: Κοδίνα, Γκόμες, Νταμαού, Ματούκου, Ιωάννου, Αγιβί (54' Οκόγιε), Γκριγκέτς, Κχμαλάτζε, Μάατσι, Ντε Μέλο, Άλμπα (74' Δημοσθένους).
Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Παναγόπουλος, Ν’Ντονγκ, Φρατζέσκου (81' Γιενγκά), Σέργκι, Γιαγκουδάκης, Κεϊτά, Γκονθάλεθ, Ροσάδο, Μαγέλε (76' Βασιλόγιαννης), Γουίκς (83' Καϊνόρ), Ντίκσον.
Σκόρερ: 79' Άλμπα.
Κίτρινες: Άλμπα, Ματούκου (4η) / Γιαγκουδάκης (6η).
Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.
Α' Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.
Β' Βοηθός: Ομηρος Τζιωρτζής.
4ος: Χρίστος Νικολαΐδης.
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου.

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα