«Οι ομάδες στην Κύπρο δεν έχουν καλή φήμη»

Τα χειρότερα για το κυπριακό ποδόσφαιρο αναφέρει με δηλώσεις του στην αγγλική ιστοσελίδα thargus.co.uk ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, Αντρέα Ορλάντι.
 
Οι δηλώσεις του:
"Η ζωή είναι πολύ όμορφη. Ο καιρός είναι φανταστικός και οι κόρες μου το απολαμβάνουν ίσως περισσότερο από μένα. Το ποδόσφαιρο είναι μίλια μακριά από αυτό που είχα συνηθίσει. Τεχνικά δεν είναι κακό και βλέπεις μερικούς καλούς παίκτες εδώ".
"Αλλά είχα κάποιες κακές εμπειρίες και ο τρόπος που ομάδες συμπεριφέρονται σε παίκτες δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται".
"Η Ανόρθωση είναι μία μεγάλη ομάδα, με σημαντική βάση οπαδών, και είμαστε στην κούρσα του τίτλου, αν και είχαμε κάποια κακά αποτελέσματα τελευταία".
"Οι ομάδες εδώ δεν έχουν καλή φήμη και έχω καταλάβει γιατί. Κάνουν πράγματα σε πολύ μη επαγγελματικό τρόπο και μπορείς να δεις ξαφνικά παίκτες που παίζουν εκτός ομάδας χωρίς προφανή λόγο. Εννοώ εκτός ομάδας, χωρίς να πληρώνονται και χωρίς να προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν ξέρω πώς μπορούν να το κάνουν, αλλά συμβαίνει συνέχεια". 
"Δεν υπάρχει δυνατός σύνδεσμος των παικτών που να μας προστατεύει, αν και γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση σ' αυτό. Αλλά υπάρχουν και σοβαρές ομάδες. Αλλά, κατ' εμέ το πρωτάθλημα χρειάζεται μία καθαρή εκκίνηση".
"Η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι η αγγλική και η ελληνική. Προσπαθώ να μάθω ελληνικά και οι κόρες μου τα μαθαίνουν στο σχολείο. Πηγαίνουν σε διεθνές σχολείο, αλλά πρέπει να μαθαίνουν και ελληνικά. Στον αγωνιστικό χώρο χρησιμοποιείται πάντα η αγγλική. Λίγο αστεία, θα έλεγα".
"Είχα μία πρόταση από ομάδα της Τσάμπιονσιπ, μία εβδομάδα μετά το τέλος της σεζόν, αλλά ήθελα χρόνο για να το σκεφτώ. Μετά βρήκα μόνο αρνήσεις από τις ομάδες. Πιστεύω ότι είχα καλές εμφανίσεις με τη Μπλάμπουλ και άξιζα μία ευκαιρία στην Τσάμπιονσιπ".
"Έκανα προπονήσεις με τη Μπόλτον για μία εβδομάδα. Τρομερή εμπειρία, αλλά δεν μπορούσε να μου κάνει πρόταση τότε κι εγώ δεν μπορούσα να περιμένω. Και υπέγραψα στην Ανόρθωση, γιατί οι προτάσεις που είχα από την Ισπανία δεν ήταν καλές". 
"Με ανησυχούσε το γεγονός ότι η Κύπρος είναι κοντά στη Συρία και το Ισραήλ, αλλά ρώτησα φίλους μου που έπαιζαν στην Κύπρο και μου είπαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Είμαστε πολύ κοντά στη Συρία και το Ιρσαήλ, αλλά η κατάσταση εδώ είναι ήρεμη. Οι πρόσφυγες δεν έρχονται στην Κύπρο, γιατί θέλουν να πάνε στη Ευρώπη. Είναι ωστόσο περίεργο όταν το σκέφτεται, ότι όχι μακριά από σένα, άνθρωποι ζουν μία τόσο δραματική κατάσταση".
"Κάναμε προθέρμανση πριν το παιχνίδι Απόλλων-Ανόρθωση, όταν οι οπαδοί μας άρχισαν να σπάνε τα κιγκλιδώματα και να προκαλούν κάποιες ζημιές. Τέλος πάντων, εμείς πήγαμε στα αποδυτήρια για να ξεκινήσει ο αγώνας και, όταν βγαίναμε στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί μας ήταν στον αγωνιστικό χώρο και έδιναν μάχη με τους αναπληρωματικούς του Απόλλωνα. Δεν ήταν εφικτό να γίνει ο αγώνας και οι οπαδοί μας τιμωρήθηκαν για κάποιες αγωνιστικές, και φυσικά μας πήραν και τους βαθμούς". 
"Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι σίγουρα κάτι πολύ ελκυστικό και ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα. Σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ο ΑΠΟΕΛ κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και είναι η ομάδα που πρέπει να κερδίσουμε. Η Ανόρθωση είναι η πρώτη κυπριακή ομάδα που έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ".
"Παίζω στο κέντρο, με το νούμερο 8, ίσως λίγο μακριά από την αντίπαλη εστία, αλλά το ποδόσφαιρο εδώ είναι διαφορετικό και ο τρόπος που παίζουμε μου κάνει πιο δύσκολο το σκοράρισμα".
"Δεν ξέρω πού είναι το μέλλον μου. Δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια για την Αγγλία. Θέλω να παίξω σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να απολαύσω το ποδόσφαιρο ξανά. Θα δούμε τι θα γίνει. Τώρα είμαι στην Ανόρθωση και θα δώσω τα πάντα μέχρι την τελευταία μου μέρα το νησί". 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα