Μεγάλη μάχη προδιαγράφεται στην τέταρτη μέρα του Cyprus Sunshine Cup

Με τον Ελβετό ΦάμπιανΓκίγκερ να παίρνει την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου ολοκληρώθηκε η τρίτη μέρα του Cyprus Sunshine Cup, ενός από τους πιο σημαντικούς αγώνες Mountain Bike στον κόσμο, που διεξάγεται φέτος για 20η συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή πέραν των 200 αθλητών από 26 χώρες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ιταλός Λούκα Μπραϊντό, 37 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο. Ο Μπραϊντό κέρδισε τη διαδρομή της τρίτης ημέρας μήκους 50,7χλμ, που είχε εκκίνηση από την πλατεία του Λυθροδόντα.
 
Τρίτος έπεσε ο πρωτοπόρος Γκραντ Φέργκουσον που το πρωί φόραγε την κίτρινη φανέλα. Ο Βρετανός είναι 1 λεπτό και 37 δεύτερα πίσω από τον πρώτο. Οι διαφορές των τριών πρωτοπόρων είναι εύκολα ανατρέψιμες και την Κυριακή (28/2) αναμένεται μεγάλη μάχη στην Μάντρα του Καμπιού, με έπαθλο τη νίκη στα «Αυξέντεια», το πρώτο και μεγαλύτερο σκέλος του Cyprus Sunshine Cup, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τη μονοήμερη δοκιμασία της Βορόκλινης, στις 6 Μαρτίου.
 
Το Σάββατο (27/2) πίσω από τον Μπραϊντό ήταν ο Γκίγκερ, με τους δύο ποδηλάτες να πέφτουν σχεδόν μαζί στη γραμμή τερματισμού, ενώ τρίτος ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, ΓιάροσλαβΚούλχαβι.Τέταρτος ήταν το Σάββατο ο νικητής της δεύτερης διαδρομής, Ολλανδός Φαν Ντερ Πολ. Πρώτος Κύπριος ο Ανδρέας Μιλτιάδης στην 71η θέση.
 
Πιο ξεκάθαρα στις γυναίκες
Στις γυναίκες, πρώτη πέρασε η Γερμανίδα ΆντελχαϊντΜόρατ 2 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα μπροστά από την Χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Γκουν-Ρίτα Ντάλε-Φλέσσα από τη Νορβηγία. Τρίτη ανέβηκε η ΓκίταΜίχιελς από το Βέλγιο, 4 λεπτά και 16 δεύτερα πίσω από την πρώτη. Οι διαφορές στις γυναίκες θεωρούνται σημαντικές, ωστόσο, στο Mountain Bike τίποτα δεν είναι δεδομένο πριν τον τερματισμό διότι ένα σκασμένο ελαστικό ή μια πτώση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ελίζαμπεθ Μπραντάου που προηγείτο μετά τις πρώτες δύο μέρες, όμως ένα σκασμένο ελαστικό τα Σάββατο την έφερε εκτός τριάδας. Η Γερμανίδα ΣαμπίνΣπιτζ -τρεις φορές Ολυμπιονίκης (χάλκινο στην Αθήνα, χρυσό στο Πεκίνο, αργυρό στο Λονδίνο)- κέρδισε τη διαδρομή της τρίτης ημέρας αφήνοντας πίσω της (πέραν του ενός λεπτού) τις Μόρατ και Ντάλε-Φλέσα.

Το Cyprus Sunshine Cup χορηγεί ο ΚΟΤ και υποστηρίζουν ΚΟΑ, ΟΠΑΠ Κύπρου, ΕΤΑΠ Λάρνακας, Ελληνική Τράπεζα, ασφαλιστική Atlantic, Δήμος Λευκάρων και Κοινότητα Λυθροδόντα.
 
Η πιο μεγάλη διαδρομή του αγώνα
Η διαδρομή του Σαββάτου (27/2) είχε εκκίνηση και τερματισμό  στον Λυθροδόντα και ήταν η πιο μεγάλη του αγώνα με μήκος 50,7χλμ. Οι ποδηλάτες έφτασαν μέχρι τα Κιόνια απ’ όπου ξεκίνησαν κατάβαση μέσω του καινούργιου ποδηλατικού μονοπατιού του Κακοκέφαλου που θα τους οδήγησε στη Μάντρα του Καμπιού, πέρασαν από τη μονή του Προφήτη Ηλία και κατέληξαν στο Λυθροδόντα, όπου τερμάτισαν έξω από το χωριό. Οι απονομές της ημέρας έγιναν στην πλατεία όπου το Κοινοτικό Συμβούλιο έστησε γιορτή για να υποδεχθεί τους ποδηλάτες.
 
Την Κυριακή (28/2) ο αγώνας θα είναι στη κυκλική διαδρομή της Μάντρας του Καμπιού μήκους 5,9χλμ, η οποία χρησιμοποιείται –με ελάχιστες διαφοροποιήσεις- στις δύο δεκαετίες ζωής του αγώνα και είναι μια από τις πιο γνωστές διαδρομές Mountain Bike παγκοσμίως. Συνολικά τα «Αυξέντεια» περιλαμβάνουν 132 χρονομετρημένα χιλιόμετρα για τους άντρες και 126,1χλμ για τις γυναίκες, καθώς την Κυριακή θα διανύσουν έναν γύρο  λιγότερο στην πίστα. 

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του