Πάρτι ανωτερότητας της ΑΕΚ

Μια αποτελεσματική ΑΕΚ έκανε σκόνη και θρύψαλα την τρύπια άμυνα του Απόλλωνα που έμπαζε από παντού.
 
Η ομάδα της Λάρνακας διέλυσε με 6-1 τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής διατήρησε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ στον ένα βαθμό και μετέτρεψε την κούρσα διεκδίκησης του τίτλου για δύο άλογα, καθώς Απόλλωνας και Ανόρθωση ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση με 49 βαθμούς, δέκα λιγότερους από την κορυφή.  
 
Η ΑΕΚ καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε με 5-1, έχοντας έξι τελικές προσπάθειες, με γκολ των Τέτε (7’), Άλβες (21’), Τριτσκόφσκι (27’), Φρέιρε (αυτογκόλ στο 38’), Λαρένα (43’) και ενώ ο Απόλλωνας είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1 με τον Ζοάο Πέδρο (35΄). Ήταν το πιο παραγωγικό παιχνίδι στο τρέχον πρωτάθλημα για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, ενώ ο Απόλλωνας που είχε την δεύτερη καλύτερη αμυντική γραμμή πριν την έναρξη του αγώνα, δέχθηκε τα περισσότερα τέρματα σ’ ένα αγώνα.
 
Τον διέλυσε από το ημίχρονο
Πιο ουσιαστική από ποτέ η ΑΕΚ διέλυσε από το πρώτο ημίχρονο τον Απόλλωνα. Τον φιλοδώρησε με πέντε γκολ (5-1) σε 43 λεπτά, και δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα την ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ να πιστέψει ότι θα φύγει από την Λάρνακα με βαθμολογικό κέρδος.
 
Οι πέντε τελικές προσπάθειες που έκανε η ΑΕΚ στον στόχο κατέληξαν στα δίκτυα του Βάλε, προκαλώντας ενθουσιασμό στην κεντρική εξέδρα του ΓΣΖ. Η άμυνα του Απόλλωνα έμοιαζε τρύπια χωρίς τον τραυματία Αγγελή και η ΑΕΚ σκόραρε όποτε ήθελε.
 
Ο χορός των γκολ άρχισε στο 7’ μετά από προσωπική ενέργεια του Αντρέ Άλβες, ο οποίος πέρασε σαν σταματημένο τον Σιμόες, έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Τομάς άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει πίσω από το σώμα του και ο Τέτε από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε ιδανικά δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΚ.
 
Στο 20’ μετά από σέντρα του Ορτί ο Φρέιρε έβαλε το πόδι άλλαξε πορεία στην μπάλα, η οποία κατέληξε στον Άλβες που με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0. Η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στα δικά της μέτρα και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει και σε τρίτο τέρμα εφτά λεπτά αργότερα. Ο Τέτε έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Τριτσκόφσκι ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής με κοντινή κεφαλιά σαν σε προπόνηση μάτωσε για Τρίτη φορά τα δίκτυα του Βάλε.
 
Ο Απόλλωνας κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Ζοάο Πέδρο στο 35’, εντούτοις οι ελπίδες των κυανόλευκων για ανατροπή των δεδομένων κράτησαν μόλις τρία λεπτά. Ο Φρέιρε στην προσπάθεια του να ανακόψει την συρτή μπαλιά του Τέτε, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του για το 4-1, ενώ ο εφιάλτης για τον Απόλλωνα συνεχίστηκε στο 43’ με τον Λαρένα να πετυχαίνει το 5-1 με μακρινό σουτ στο 43’.
 
Έπεσε ο ρυθμός
Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να καταφέρει να μειώσει στο σκορ. Η ΑΕΚ έριξε ταχύτητα και διαχειρίστηκε εύκολα το υπέρ της προβάδισμα πανηγυρίζοντας στο τέλος μια σπουδαία επιτυχία. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90' ο Μυτίδης με κοντινή προβολή, γκολ που κακώς μέτρησε καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. 
 
Ταυτότητα αγώνα
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Τόνιο, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Χαραλάμπους, Λαρένα, Τομάς, Μπόλιεβιτς, Τέτε (68' Εγγλέζου), Τρισκόφσκι (80' Ρόσα), Άλβες (64' Μυτίδης).

Απόλλων (Πέδρο Εμανουέλ): Βάλε, Πέδρο, Σιμόες, Φρέιρ,  Ελίζιο, Σλάβτσεφ, Μακρίδης (84' Σατσέτι), Στογιάνοβιτς, Παπουλής (65' Μέζγκα), Ντα Σίλβα (46' Γκιέ Γκιέ), Μάγκλιτσα.

Σκόρερ: Τέτε 7', Άλβες 21', Τρισκόφσκι 27', Φρέιρ 38' (αυτ.), Λαρένα 43' / Πέδρο 35'

Κίτρινες: Καταλά (6η), Ορτίθ / Μέζγκα

Αποβολές:

Γήπεδο: ΓΣΖ

Θεατές: 4000

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Α' Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Β' Βοηθός: Παύλος Γεωργίου

4ος: Λούκας Σωτηρίου

Παρατηρητής: Γιώργος Πεκρής
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΠΕΔΡΟ ΕΜΑΝΟΥΕΛ: «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη με 6-1. Δεύτερο να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε εδώ και ξέρουμε πως είναι απογοητευμένος, όπως είμαστε κι εμείς. Νιώθουμε κι εμείς άσχημα όπως κι αυτοί για αυτό το αποτέλεσμα. Όσον αφορά το παιχνίδι, ήρθαμε εδώ για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Δεχθήκαμε, όμως, γρήγορα γκολ και αλλάξαμε τη στρατηγική μας. Χάσαμε τρεις σημαντικούς βαθμούς για εμάς. Όλοι γνωρίζουν ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν αντικατοπτρίζεται στο σημερινό αποτέλεσμα. Βλέπουμε πλέον το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, όπου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις. Όλοι είναι λυπημένοι και είναι μία στενάχωρη μέρα για εμάς».

Εάν νιώθει προδομένος από τους παίκτες του που δεν έδειξαν πάθος: «Δεν ένιωσα προδομένος ότι δεν έδειξαν το απαιτούμενο πάθος οι παίκτες. Προερχόμασταν από ένα νικηφόρο σερί επτά αγώνων. Δεν ήμασταν ούτε οι καλύτεροι ούτε οι χειρότεροι στον κόσμο. Δεν χάσαμε τον πόλεμο, χάσαμε απλά μία μάχη».
 
ΤΟΜΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ: «Ήταν ένας αγώνας έξι βαθμών, γιατί ο Απόλλωνας έχει κοινούς στόχους μαζί μας. Είδαμε τον Απόλλωνα σε αρκετά παιχνίδια και ξέραμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε. Εντοπίσαμε τα κενά στην άμυνά του και ήμασταν φοβερά εύστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας 5 φορές σε 6 τελικές προσπάθειες. Πλέον, ακολουθεί ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι με τον Ερμή και ο στόχος είναι να κλείσουμε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος στην καλύτερη δυνατή κατάσταση». 

Δειτε Επισης

Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου