Συγκλονιστικό το τέλος της Α΄ φάσης με απρόβλεπτη εξέλιξη

Το Πρωτάθλημα Cyta έφθασε στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατάταξη στους δύο ομίλους.
 
Με εξαίρεση την Αγία Νάπα που πήρε τη μια θέση που οδηγεί απευθείας στην Β΄ Κατηγορία όλες οι άλλες ομάδες θα γνωρίζουν την θέση τους στο τέλος και της 26ης αγωνιστικής.
 
Οι 14 ομάδες, τελικά, δημιούργησαν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με απρόβλεπτη εξέλιξη, έντονο συναγωνισμό με διαφοροποιημένα τα δεδομένα κάθε βδομάδα.
 
Φθάσαμε στο τέλος της πρώτης φάσης και δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι πρώτος στον πρώτο όμιλο της δεύτερης φάσης, ούτε ποιος θα είναι τρίτος ούτε ποια ομάδα θα πάρει την 6η θέση.
 
Ακόμα παίζεται η δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας. Τα σενάρια για την τελική κατάταξη είναι πολλά και θα χρειαστεί συνδυασμός αποτελεσμάτων για να διαμορφωθεί η τελική σειρά των ομάδων. Το μόνο σενάριο που κατέρρευσε είναι ότι δεν θα είχαμε ανταγωνισμό με συμμετοχή 14 ομάδων στο Πρωτάθλημα.
 
Η 26η  αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη θέση με το ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ να είναι οι ομάδες που την διεκδικούν και είναι αυτή την ώρα οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου.
 
Το ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα στο Τσίρειο Σάδιο και με νίκη εξασφαλίζει την πρώτη θέση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ερμή Αραδίππου.
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η 6η θέση την οποία διεκδικούν τρείς ομάδες (Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΛ και Δόξα) ενώ ανοικτές είναι και οι θέσεις 3 και 4 του Α΄ ομίλου και πιθανόν να προκύψουν ισοβαθμίες και θα χρειαστούν είτε τα παιγνίδια που έδωσαν μεταξύ τους οι ομάδες είτε και η ο συντελεστής τερμάτων για να καθορίσουν τη τελική κατάταξη.
 
Στο κάτω διάζωμα η Ένωση Νέων Παραλιμνίου ελπίζει ακόμα. Πρέπει όμως να κερδίσει την Ανόρθωση και ταυτόχρονα να χάσει ο Εθνικός Άχνας από τη Νέα Σαλαμίνα.
 
Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η δεύτερη φάση όπου από τον δεύτερο όμιλο θα διαβαθμιστεί και τρίτη ομάδα οπότε τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής θα είναι σημαντικά για όλες τις ομάδες του ομίλου.
 
 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
*Στην 25η αγωνιστική σημειώθηκαν 21 τέρματα παρόλο που είχαμε δύο αγώνες ισόπαλους χωρίς τέρματα (Άρης-Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα-Δόξα).
 
*Την πιο μεγάλη νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα με το εκπληκτικό 6-1.
 
*Εκτός έδρας κέρδισε μόνο η Ομόνοια (4-1 την Ένωση).
 
*Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε 71 τέρματα και έχει την πιο παραγωγική επίθεση. Η Ανόρθωση ακολουθεί με 46 τέρματα.
 
*Η ΑΕΚ διαθέτει την καλύτερη άμυνα με παθητικό 17 τέρματα.
 
*Η Αγία Νάπα δεν γεύτηκε τη χαρά ης νίκης ενώ πέτυχε τα πιο λίγα τέρματα (17) και δέχθηκε τα περισσότερα (60).
 
*Δόξα Κατωκοπιάς και Πάφος έχουν τις περισσότερες ισοπαλίες, από 9, ενώ το ΑΠΟΕΛ μόνο δύο.
 
ΣΚΟΡΕΡ
Ο Καβενάγκι χωρίς να παίζει κρατά την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ με 19 τέρματα, ενώ ο Άλβες έφθασε τον Εντλοβού στην δεύτερη θέση με 15 τέρματα.
 
Ακολουθούν με 14 ο Μακρίεφ , ο Ντε Βινσέντι με 13, ο Σκέμπρι με 11, ο Σέριταν με 10 και ο Μάτσι με 9 τέρματα.
 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Στην 26η αγωνιστική με εξαίρεση τον αγώνα της Αγίας Νάπας με τον Άρη, σε όλα τα άλλα παιγνίδια υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και από τις δύο ομάδες γεγονός που διασφαλίζει συναρπαστικούς αγώνες και πολλές συγκινήσεις.
 
Ξεχωρίζει φυσικά το ντέρμπι Απόλλωνα –ΑΠΟΕΛ όμως δεν στερείται σημασίας και δυσκολίας ο αγώνας Ερμή –ΑΕΚ.
 
Η Ανόρθωση θα υποδεχθεί την Ένωση που θα παλέψει για το θαύμα την ώρα που ο Εθνικός θα κυνηγά τη νίκη κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα που επίσης θα θέλει το τρίποντο για να εξασφαλίσει την 6η θέση.
 
Η Δόξα Κατωκοπιάς φιλοξενεί την Πάφο και με νίκη θα ελπίζει στην 6η θέση ενώ η Πάφος στοχεύει βαθμούς για την τελική σωτηρία της.
 
Τέλος η Ομόνοια θα φιλοξενήσει την ΑΕΛ και θέλει τη νίκη στην προσπάθεια της για έξοδο στην Ευρώπη και κάτω από κάποιες συγκυρίες αποτελεσμάτων μπορεί να ανέβει σκαλοπάτι ενώ για την ΑΕΛ ίσως η νίκη να της χαρίσει την 6η θέση αλλά σίγουρα θα την οδηγήσει με ασφάλεια στην δεύτερη φάση έστω και αν συνεχίσει στο β΄ όμιλο.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής περιλαμβάνει τις ακόλουθες αναμετρήσεις:

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016
ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ 16:00 ΠΑΦΟΣ F.C.
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ 16:00 Α.Ε.Κ.ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 16:00 ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ 16:00 ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 16:00 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 16:00 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 16:00 ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
 

Δειτε Επισης

Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου