«Διέλυσε» την Ανόρθωση και πάει τετράδα η ΑΕΚ

Μεγάλο βήμα για πρόκρισή της στην τετράδα του κυπέλλου έκανε η ΑΕΚ η οποία στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση στο ΓΣΖ, τη διέλυσε με σκορ 3-0 και μετέτρεψε τη ρεβάνς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σχεδόν τυπικής διαδικασίας.

Η ομάδα της Λάρνακας έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, με την Ανόρθωση να δείχνει χαμένη στον μεσοαμυντικό χώρο με αποτέλεσμα οι μπαλιές προς τους επιθετικούς της ΑΕΚ να φεύγουν με ευκολία.

Για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ ήταν ο Ιβάν Τρισκόφσκι, ενώ τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Τομάς, Μπόλιεβιτς και Μυτίδης. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα της «Κυρίας», μετά το στραπάτσο από τον Ερμή στο πρωτάθλημα.

Στο 30’ ξεκίνησαν όλα
Οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον αγώνα από το πρώτο λεπτό και έδειξαν ότι ήταν ήθελαν περισσότερο το νικηφόρο αποτέλεσμα. Μετά από σωρεία ευκαιριών, ο στόχος επιτεύχθηκε στο 30’, όταν ο Ηλίας Χαραλάμπους από τα αριστερά έστειλε συστημένη μπαλιά στο κεφάλι του Τομάς, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι κάρφωσε τον Κόπριβετς για να γίνει το 1-0.

 

Δύο δοκάρια
Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα, όμως στο 37’ ο Μυτίδης σημάδεψε το δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Πελέ στο 42’.

Πριν από την ανάπαυλα
Η ΑΕΚ ευτύχησε να διπλασιάσει το υπέρ της σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+2’), όταν μετά από σέντρα του Τετέ, ο Μπόλιεβιτς έκανε το σουτ στέλλοντας την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Κόπριβετς για να γίνει το 2-0.

 

Διαστάσεις θριάμβου
Η Ανόρθωση δεν έδειξε κανένα σημάδι αντίδρασης, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που κυνήγησε διεύρυνση του υπέρ της σκορ. Και τα κατάφερε στο 51’, με τον Λαρένα να δίνει πάσα και τον Μυτίδη να ξεφεύγει από την επιτήρηση της αμυντικής γραμμής της «Κυρίας», ξέφυγε και από τον Κόπριβετς και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Από εκεί και πέρα, η Ανόρθωση αν και επιχείρησε να βγει μπροστά ήταν εντελώς ακίνδυνη, ενώ η ΑΕΚ περιόρισε τις επιθέσεις της, όμως όσες φορές έφτασε στην αντίπαλη εστία απείλησε για περισσότερα τέρματα.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Σαϊθάρ, Ορτίθ, Καταλά, Μοϊσόφ, Χαραλάμπους, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Τρισκόφσκι (84' Κυπριανού), Τετέ (79' Ρόσα), Μυτίδης (71' Άλβες).
Ανόρθωση (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Τζανακάκης, Σβεσλέν, Πελέ, Βίκτορ (70' Μαϊσουράντζε), Κάλβο (78' Αβραάμ), Μακρής, Κουλούρης (46' Μαρτίνες), Ντλόβου.
Σκόρερ: 30' Τομάς, 45+2'Μπόλιεβιτς, 51' Μυτίδης
Κίτρινες: Καταλά / Βίκτορ, Πελέ
Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης
Α' Βοηθός: Νίκος Καλησπέρας
Β' Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου    
4ος: Γιάννης Αναστασίου
Παρατηρητής: Μιχάλης Παπαβαρνάβας

 

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»