Σκέμπρι, δύο χρόνια και τρεισήμισι μήνες μετά (video)

Την πρώτη της φετινή νίκη σε ντέρμπι πέτυχε η Ομόνοια, η οποία παρά τις σημαντικές απουσίες βασικών παικτών, κέρδισε την πρωτοπόρο ΑΕΚ με 3-1 στο ΓΣΠ και επανήλθε σε διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, καθώς σε ενδεχόμενη ήττας η απόσταση από την τρίτη θέση πιθανόν να αυξανόταν στους 11 βαθμούς.
 
Οι «πράσινοι» με τέρματα των Μπεμπέ (12’) και Σκέμπρι (πέναλτι στο 56’, 94') πέτυχαν μια σπουδαία νίκη που τους φέρνει ισόβαθμους με τον Απόλλωνα στην 4η θέση με 40 βαθμούς, εννέα λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Η Ομόνοια τρέχει ένα σερί 11 αγώνων αηττητη στο ΓΣΠ, όπου κέρδισε φέτος 6 φορές. 
 
Η ομάδα της Λάρνακας που ισοφάρισε προσωρινά με τον Τετέ (45’+), δέχθηκε την πρώτη εκτός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα και τρίτη συνολικά, ενώ έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το ΓΣΠ για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβρη του 2013. Εκ τότε η ΑΕΚ με τον Τόμας Κρίστιανσεν στον πάγκο της μέτρησε δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που η Ομόνοια κέρδισε την ΑΕΚ ήταν στις 20 Οκτωβρίου 2013 με σκορ 1-0 και σκόρερ τον Αντρέ Σκέμπρι.
 
Για την ΑΕΚ που παραμένει στους 49 βαθμούς και θα πέσει στη δεύτερη θέση αν ο ΑΠΟΕΛ κερδίσει τον Εθνικό την Κυριακή (7/2 18:00), ήταν η δεύτερη ήττα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, στα οποία κέρδισε μόλις μια φορά και πρώτη ήττα σε ντέρμπι.  
 

 


O κοντός είχε τη λύση
Πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα ήταν για την ΑΕΚ. Μετά από ωραία πάσα του Λαρένα στην πλάτη της περιοχής, ο Άλβες κοντρόλαρε την μπάλα (με υποψία χεριού), εντούτοις δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναγή που αντέδρασε σωτήρια για την Ομόνοια.

Στο 12ο λεπτό ο πιο κοντός ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος Λουτσιάνο Μπεμπέ με κεφαλιά, ύστερα από υπέροχη σέντρα του Μπαντιμπαγκά πρόλαβε τον Ορτίθ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας προβάδισμα στην Ομόνοια.

 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και ανέλαβε την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ η Ομόνοια τράβηξε μερικά μέτρα πίσω, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να δίνει οδηγίες στους ακραίους επιθετικούς Ράμος-Μπαντιμπανγκά και τον επιτελικό μέσο Μπεμπέ να παίζουν γρήγορα και κάθετα τον Σκέμπρι.

Στο 23α ο Άλβες επιχείρησε την σέντρα από αριστερά, ο Τρισκόφσκι με υπερένταση πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα χωρίς δύναμη στα χέρια του Παναγή, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 28ο ο ορεξάτος Μπαντιμπαγκά μετά από υπέροχη πάσα του Μπεμπέ, σταμάτησε την μπάλα με το στήθος, σούταρε με το δεξί και ανάγκασε τον Τόνιο σε δύσκολη απόκρουση.

Ισοφάριση στην εκπνοή

Η Ομόνοια διατήρησε χωρίς προβλήματα το προβάδισμα της μέχρι το 40’, καθώς η εδαφική υπεροχή της ΑΕΚ ήταν ανούσια. Οι Λαρνακείς είχαν τη  μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 40’ με τον Ορτίθ να σημαδεύει με κεφαλιά το κάθετο δοκάρι του Παναγή.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Τρισκόφσκι σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Παναγή, όμως ο Κύπριος πορτιέρο είχε και πάλι τη λύση, διώχνοντας σε κόρνερ.
 
Στην εξέλιξη της φάσης, που ήταν και η τελευταία του πρώτου μέρους η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σ’ ένα καταλυτικό σημείο της αναμέτρησης. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Τετέ δέχθηκε την πάσα του Λαρένα, σταμάτησε την μπάλα και με ξερό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Παναγή.

Κόντρα στη ροή του αγώνα

Με την ΑΕΚ να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνει διαδρόμους με προς την εστία του Παναγή, έχοντας ως όπλο την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 50΄η ομάδα της Λάρνακας έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου με τον Τρισκόφσκι να σουτάρει εντός περιοχής και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παναγή.

Στο 55’ η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Σκέμπρι από τον Ραμίρες. Ο Μαλτέζος επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Φλορέσκου, τσίμπησε την μπάλα και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Σκέμπρι, ο οποίος ευστόχησε και με το 10ο φετινό του τέρμα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ομόνοια.


Αποβολή Καταλά, αλλαγή ισορροπιών
Στο 64’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο αρχηγός της ΑΕΚ, Καταλά, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Σκέμπρι.
 
Στο 67’ η Ομόνοια «άγγιξε» το τρίτο γκολ με τον Φλορέσκου να επιχειρεί δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Τόνιο έπεσε στην αριστερή του γωνία και αποσόβησε τον κίνδυνο.
 
Το τελευταίο εικοσάλεπτο κύλησε με την Ομόνοια να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και την ΑΕΚ να μην μπορεί να αντιδράσει, καθώς επηρεάστηκε τόσο από την αποβολή του Καταλά, όσο και από την αναγκαστική αλλαγή του Τομάς. Στο 94' ο Αντρέ Σκέμπρι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, όταν μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Χαφές, "πυροβόλησε" τον Τόνιο και έγραψε το τελικό 3-1.
 
-Τετέ και Καταλά χάνουν λόγω καρτών το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής με την Ανόρθωση. Ενώ 6η κίτρινη δέχθηκε ο Ράμος και θα απουσιάσει από το ντέρμπι αιωνίων με τον ΑΠΟΕΛ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΤΟΜΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και για εμάς και για την Ομόνοια. Δυστυχώς δεν πήραμε πολύ σοβαρά το παιχνίδι από το ξεκίνημα. Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να μπούμε στο παιχνίδι. Ίσως το πρώτο γκολ να ήταν οφσάιντ, αλλά αυτά είναι μέσα στον αγώνα. Μετά είχαμε την κατοχή και προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και ισοφαρίσαμε. Είχαμε την ίδια εικόνα και στην επανάληψη, αλλά μετά ήρθε το πέναλτι γκολ της Ομόνοιας και όλα ήταν πιο δύσκολα». 

ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Θέλω να συγχαρώ και τους παίκτες μου. Δίνουμε μεγάλη μάχη σε κάθε παιχνίδι. Είχαμε πολλές απουσίες στο σημερινό παιχνίδι, όμως πιστέψαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν κάτι που γνωρίζαμε. Επιλέξαμε ένα τρόπο παιχνιδιού που θέλαμε να παίξουμε και περιμέναμε το δεύτερο ημίχρονο. Τα παιδιά αρχίζουν και πιστεύουν στην ομάδα. Σιγά σιγά κάποιοι παίκτες γυρίζουν. Ψυχολογικά και σωματικά ήμασταν πάρα πολύ κουρασμένοι. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι που είναι πάλι ντέρμπι».

Ταυτότητα αγώνα
Ομόνοια (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): 
Παναγή, Καρλίτος, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Χαφέζ, Φλορέσκου, Φυλακτού (72' Οικονομίδης), Μπεμπέ (78' Χριστοφή), Μπαντιμπάνγκα (86' Όρσουλιτς), Ράμος, Σκέμπρι.

ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Τόνιο, Ορτίθ, Καταλά, Μοϊσόφ, Μαρτσίνιακ, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τομάς (60' Ρόσα), Τέτε (78' Μυτίδης), Τρισκόφσκι (57' Εγγλέζου), Άλβες.

Σκόρερ: Μπεμπέ 12', Σκέμπρι 56' / Τέτε 45'+2

Κίτρινες: Φλορέσκου, Μπεμπέ, Ράμος (6η), Φυλακτού /  Μοϊσόφ, Τέτε (4η)

Αποβολές: Καταλά (2η κίτρινη)

Γήπεδο: ΓΣΠ
 
Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου

Α' Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Β' Βοηθός: Παύλος Γεωργίου

4ος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης

Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου

 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League