ΑΠΟΕΛ: Πάτησε ξανά κορυφή!

Δύο μήνες μετά την (εντός έδρας) ήττα του από τον Απόλλωνα (5/12) και την υποχώρησή του από την πρώτη θέση της βαθμολογίας ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος Cyta. Χάρη στο 3-1 επί του Εθνικού Άχνας οι «γαλαζοκίτρινοι» αξιοποίησαν στο μέγιστο βαθμό τη χθεσινή ήττα της ΑΕΚ από την Ομόνοια και την προσπέρασαν κατά ένα βαθμό στην κορυφή, από την οποία είχαν βρεθεί στο -7 μετά το πέρας της 17ης αγωνιστικής.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, η οποία συμπλήρωσε πέντε νίκες στη σειρά, αναδείχθηκε ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο Κύπριος επιθετικός σκόραρε εις διπλούν στο πρώτο μέρος βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση των «γαλαζοκιτρίνων».
Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κάθε ομάδα πιστώθηκε από ένα καλό σουτ (5’ Μιλάνοφ / 10’ Πουτζιουρής), ωστόσο το σκορ άνοιξε στο 17’ από ΑΠΟΕΛ μέσα από μια στημένη μπάλα: από εκτέλεση κόρνερ του Βάντερ, ο Μερκής πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μοράις έκανε σουτ που ανακόπηκε, όμως ο Μερκής με δεύτερη κεφαλιά έφερε την μπάλα στη μικρή περιοχή του Εθνικού, όπου ο Σωτηρίου πετάχτηκε και με κεφαλιά σημείωσε το τέταρτο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Στο ημίωρο οι οικοδεσπότες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όμως από τη σέντρα του Κότο ο αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή Αράμπαλ έστειλε την μπάλα άουτ. Η ομάδα του πλήρωσε τη σπατάλη αυτή με δεύτερο αντίπαλο τέρμα: στο 42’ ο Σωτηρίου πήρε έξοχη πάσα από τον Βινίσιους, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Μπογκατίνοφ και με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το 0-2.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε μ’ ένα σουτ του Πράγκερ που πέρασε μόλις άουτ (45’), ενώ η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη πιστώθηκε στον ΑΠΟΕΛ, καθώς την εκτέλεση φάουλ του ντε Βινσέντι εξουδετέρωσε ο Μπογκατίνοφ (57’).
Στο 66’ ο Ατάντα ανέτρεψε τον Γιαννιώτα και ο άρτι νεοεισελθών Καβενάγκι αξιοποίησε την εσχάτη των ποινών για το 19ο τέρμα του στη σεζόν (67’).

Ακολούθησαν οι ευκαιρίες των Πιντσέλι (70’, εξουδετέρωσε ο Πάρντο), Βάντερ (74’) και Στίλιτς (76’), προτού στο 90’ ο νεοεισελθών Ηλία με έξοχο φαλτσαριστό σουτ διαμορφώσει το τελικό σκορ.
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Κυριάκου, Ατάντα, Μιράντα, Εβέρτον (68’ Ελ. Γκριγκαλασβίλι) - Πουτζιουρής (46’ ντε Πάουλα), Αράμπαλ - Κότο, Πράγκερ (82’ Ηλία), ντε Βράις - Πιντσέλι.
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Πάρντο - Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αντωνιάδης - Βινίσιους, Μοράις (74’ Σέρτζιο) - Βάντερ, ντε Βινσέντι (62’ Στίλιτς), Γιαννιώτας - Σωτηρίου (67’ Καβενάγκι).

100άρης ο Πάρντο

Με τη συμμετοχή του στο "Δασάκι" ο Ούρκο Πάρντο συμπλήρωσε 100 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ατυχώς για τον ίδιο δεν κατάφερε να το συνδυάσει με ανέπαφη εστία, καθώς στο τέλος του αγώνα νικήθηκε από τον Ηλία.
 

Ντανίλο Ντόνσιτς: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, όταν παίζουμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Όταν δέχεσαι γκολ από μία στημένη φάση, το παιχνίδι πηγαίνει ανάποδα. Ο Μάριος πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, ελπίζω η κακή πορεία που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια να σταματήσει στον επόμενο αγώνα με τον Άρη».

Τιμούρ Κετσπάγια: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ξεκινήσαμε καλά, αξίζαμε τη νίκη. Σε έξι μέρες θα έχουμε άλλα δύο παιχνίδια. Τώρα θα συγκεντρωθούμε στο κύπελλο, μας ενδιαφέρουν και οι δύο θεσμοί, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν κοιτάξουμε πού ήμασταν πριν τρεις εβδομάδες και πού είμαστε τώρα, είναι μεγάλη επιτυχία. Είχαμε αρκετά καλά αυτόν τον ένα μήνα, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και τώρα ήρθε η ώρα που ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Πρέπει να μας στηρίξουν. Ακόμη στο ΓΣΠ δεν έχουμε νιώσει ότι παίζουμε στην έδρα μας».

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League