Απόλλων: Τα πάνω κάτω με εφεύρεση από Τράττο!

Ένα σημαντικό διπλό στην προσπάθεια να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή αφετηρία εν όψει πλέι οφ πανηγύρισε ο Απόλλων στο «Μακάρειο», όπου επικράτησε 3-1 της Δόξας, μολονότι η τελευταία είχε κλείσει το πρώτο μέρος προηγούμενη 1-0.
Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τη λανθασμένη απόφαση του Λεόντιου Τράττου να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων σε μια φάση, στην οποία ο Ελίζιο θα έπρεπε να είχε δεχτεί την κίτρινη κάρτα για θέατρο και απόπειρα εκμαίευσης της εσχάτης των ποινών.

Με τη δεύτερη ολική ανατροπή της στο τρέχον πρωτάθλημα η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ έφτασε τους 43 βαθμούς κι ανέκτησε την τέταρτη θέση από την Ομόνοια, ενώ ο σύλλογος της Κατωκοπιάς έμεινε στο -4 από την έκτη Σαλαμίνα.
 
«Σεφτέ» ο Αγκουινάλδο
Στο πρώτο μέρος ο Απόλλων είχε την (ανούσια) υπεροχή και η Δόξα την ουσία, αφού στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθειά της άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του (αμαρκάριστου μέσα στην περιοχή) Αγκουινάλδο έπειτα από σέντρα του Λόπεθ (18’). Για τον Αγκολέζο ήταν το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα της Δόξας.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν πιστωθεί την πρώτη ευκαιρία του αγώνα (7’ Στογιάνοβιτς), απείλησαν με ισοφάριση στις τελικές των ντα Σίλβα (31’), Αγγελή (37’) και Μάγκλιτσα (39’), ενώ οι γηπεδούχοι «φλέρταραν» με το 2-0 στις ευκαιρίες των Καλό (20’), Αγκουινάλδο (23’) και Λεάντρο (36’).
 
Ισοφάριση με Μάγκλιτσα
Στην επανάληψη ο Απόλλων με την είσοδο του Μακρίδη έγινε πιο κυριαρχικός και διεκδικητικός. Αρχικά ζήτησε (αδίκως) πέναλτι στο 59’ σε εντός περιοχής μαρκάρισμα του Εντμάρ στον ντα Σίλβα, αλλά στο επόμενο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση, αφού η σέντρα ακριβείας του Βασιλείου αξιοποιήθηκε με κεφαλιά από τον Μάγκλιτσα για το 1-1 (60’). Για τον Κροάτη ήταν το δεύτερο τέρμα σε τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

 
Ανατροπή με ντα Σίλβα
Στο 77’ ο Ελίζιο επιχείρησε να μπει στην περιοχή, έμεινε όρθιος μετά από μαρκάρισμα του Παουλίνιο στα όρια της και ακολούθως έπεσε θεαματικά προ του Λεάντρο, ο οποίος είχε τραβήξει έγκαιρα το πόδι του, αλλά είδε τον Τράττο να του δείχνει κίτρινη και να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα. Το αξιοποίησε ο ντα Σίλβα φτάνοντας τα τρία τέρματα στην τρέχουσα περίοδο.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Απόλλωνας έφτασε και σε τρίτο τέρμα με σκόρερ τον Στογιάνοβιτς, ο οποίος με εντός περιοχής σουτ αξιοποίησε γύρισμα του νεοεισελθόντος Μέζγκα και συμπλήρωσε μισή ντουζίνα τερμάτων στο πρωτάθλημα.
ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Χατζηφραγκίσκου - Δημητρίου (83’ Λόμπο), Λεάντρο, Λεονάρντο, Ρεδόνδο - Λόπεθ, Παουλίνιο - Καλό, Κένιντι, Εντμάρ (66’ Λεόν) - Αγκουινάλδο (61’ Φοφανά).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-1-4-1): Βάλε - Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρε, Ελίζιο - Κυριάκου (46’ Μακρίδης) - ντα Σίλβα, Σλάβτσεφ (71’ Γκιέ Γκιέ), Στογιάνοβιτς, Βασιλείου - Μάγκλιτσα (87’ Μέζγκα).
 

Ματθαίος Πιππίας: «Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη νίκη, κέρδισε δίκαια. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 25 λεπτά που ήμασταν καλύτεροι, στη συνέχεια η ομάδα του Απόλλωνα ήταν καταφανώς καλύτερη και δίκαια κέρδισε».

Πέδρο Εμάνουελ: «Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα με ποιότητα. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας δεν υπήρχε στο γήπεδο. Η Δόξα είχε τον έλεγχο και πέτυχε ένα γκολ και δημιούργησε ευκαιρίες. Κάτσαμε στο ημίχρονο, μιλήσαμε, μπήκαμε μέσα και βρήκαμε τις λύσεις. Βοήθησαν οι αλλαγές και πήραμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Η νίκη από την ήττα πολλές φορές είναι θέμα συμπεριφοράς. Δεν φτάνει μόνο η ποιότητα. Πρέπει να έχεις αυτοσυγκέντρωση και σταθερότητα σε όλο το 90λεπτο».   

 

 

Δειτε Επισης

Προ των πυλών η 7η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ