Ανόρθωση: Πεντάσφαιρη επιστροφή!

Στις δύο συναπτές ήττες (από Ερμή στο πρωτάθλημα και ΑΕΚ στο κύπελλο) και στην εσωτερική κρίση που τις ακολούθησε η Ανόρθωση «απάντησε» με την ευρύτερη εντός έδρας νίκη της στη σεζόν. Στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής η «Κυρία» θριάμβευσε 5-1 της Πάφου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πλησίασε στους δύο βαθμούς τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Η Ανόρθωση βρήκε το γρήγορο γκολ, το οποίο κάθε οικοδεσπότης ή/και φαβορί επιζητεί, στο 14’: ο Πελέ μπήκε στην περιοχή, τράβηξε πάνω του τρεις αντιπάλους και με ζυγισμένη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι έδωσε την ευκαιρία στον Ντλοβού ν’ ανοίξει το σκορ με κεφαλιά. Για τον Νοτιοαφρικανό επιθετικό ήταν το 13ο τέρμα στη σεζόν.

Ακολούθως το παιχνίδι «άνοιξε» και ο Ορλάντι βρήκε δύο ευκαιρίες για το 2-0, όμως στην πρώτη το πλασέ του ήταν άστοχο (18’), ενώ στη δεύτερη ηττήθηκε σε τετ α τετ από τον Κοδίνα (26’). Στο επόμενο λεπτό, σε αντεπίθεση της Πάφου, ο Κόπριβετς βγήκε από την περιοχή του και απομάκρυνε προ του Άλμπα, η μπάλα κατέληξε στον Γκόμες, όμως το σουτ του από το κέντρο στην ανυπεράσπιστη εστία πέρασε ελάχιστα άουτ.
Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε κάπως και ως την ανάπαυλα οι πιο αξιόλογες στιγμές ήταν δύο σουτ από Μαρτίνες (32’) και Κάλβο (38’) που όμως δεν βρήκαν στόχο. Στην επανάληψη η Πάφος έφτασε στην ισοφάριση με μια στημένη μπάλα: από εκτέλεση φάουλ του Άλμπα η μπάλα κατέληξε στον Ματούκου, το σουτ του οποίου κόντραρε στο πόδι του Μαϊσουράτζε, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Κόπριβετς. Για τον Καμερουνέζο στόπερ ήταν το πρώτο τέρμα στην τρέχουσα περίοδο.

Η αντίδραση της Ανόρθωσης υπήρξε άμεση, αφού στο 58’ από γύρισμα του Νούχου ο Ορλάντι από κοντινή απόσταση πέτυχε το 2-1 και πανηγύρισε το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Η «Κυρία» έφτασε κοντά στο 3-1 στο 69’, όμως ο Κοδίνα εξουδετέρωσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Πελέ. Στο επόμενο λεπτό ωστόσο ο Κάλβο κέρδισε πέναλτι έπειτα από σπρώξιμο του Μακρή και ο Ντλοβού από τα ένδεκα βήματα έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην οικοδέσποινα (71’).
Η Πάφος έγινε απειλητική στο 79’ με τον Νταμάου, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε δύο χρόνους ο Κόπριβετς, ενώ στο 84’ ο Κοδίνα απέκρουσε σε κόρνερ μακρινό σουτ του Πελέ. Στο 90’ όμως η Ανόρθωση έφτασε στο 4-1 χάρη στις αλλαγές του Πάους: από σέντρα του Κάλβο ο νεοεισελθών Αβραάμ πήρε την κεφαλιά και ο επίσης νεοεισελθών Κουλούρης με γυριστό σουτ νίκησε τον Κοδίνα. Ο Έλληνας επιθετικός, μάλιστα, διαμόρφωσε στο 93’ το τελικό αποτέλεσμα αξιοποιώντας με προβολή την ιδανική σέντρα του Κάλβο και φτάνοντας τα πέντε τέρματα στην τρέχουσα περίοδο.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Κόπριβετς - Γκάμπριελ, Βίκτορ (87’ Οικονόμου), Σβεσλέν, Νούχου - Μαϊσουράτζε, Πελέ - Μαρτίνες, Ορλάντι (80’ Αβραάμ), Κάλβο - Ντλόβου (81’ Κουλούρης).
ΠΑΦΟΣ (4-2-3-1): Κοδίνα - Γκόμες (67’ Οκόγε), Μάρκες, Ματούκου, Ιωάννου - Νταμάου, Xμαλάτζε - Δημοσθένους (46’ Μακρής), ντε Μέλo, Μαασί - Άλμπα (60’ Αγιβί).

Απόστολος Μακρίδης: «Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση για τη νίκη. Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποιες προϋποθέσεις, αλλά όχι την τελική πάσα, ήταν καλύτερη η Ανόρθωση, κρατούσε την μπάλα. Στην επανάληψη θέλαμε να αιφνιδιάσουμε, πιέσαμε ψηλά, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, αλλά ήταν κλειδί ότι δεν καταφέραμε να το κρατήσουμε, έγινε το 2-1 και με το πέναλτι τελείωσε το παιχνίδι. Είναι ένα πολύ βαρύ το σκορ για την απόδοσή μας, στα τελευταία πέντε λεπτά έγιναν σοβαρά λάθη. Συνεχίζουμε, ήταν από τα παιχνίδια που δεν έχεις τίποτε να χάσεις, μένουν κάποιοι βαθμοί να πάρουμε μέχρι τα πλέι οφ και θα τους πάρουμε»
 

Αντρέ Πάους: «Κατ’ αρχήν ως τεχνικό επιτελείο ευχαριστούμε τον Σταν Φαλκς για τη συνεργασία. Μετά από δύο ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο είχαμε καλή αντίδραση. Είχαμε πνεύμα, είναι πολύ σημαντικό να έχεις νοοτροπία νικητή κάθε φορά. Σε ορισμένα κομμάτια του πρώτου ημιχρόνου και ειδικά στις αντεπιθέσεις μετά από κόρνερ είχαμε προβληματα, αλλά είναι κρίμα που δεν τελειώσαμε το παιχνίδι πριν την ανάπαυλα, διότι ο Ορλάντι είχε ξεκάθαρες ευκαιρίες. Στο πρώτο μέρος παίξαμε σε γενκές γραμμές καλό ποδόσφαιρο, κινδυνέψαμε μόνον από αντεπιθέσεις και κόρνερ. Δεν διαχειριστήκαμε καλά την πίεση του αντιπάλου στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης και δεχτήκαμε την ισοφάριση. Ήταν ωραίο για τον Ορλάντι που πέτυχε το 2-1 και μετά το 3-1 νομίζω το παιχνίδι είχε τελειώσει. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους βαθμούς και την εμφάνιση, ήταν ένα από τα ακλύτερα παιχνίδια μας».

 

 

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»