Καραπατάκης: «Μας έφεραν στο αμήν με τη διαιτησία»

Τις θέσεις και τους προβληματισμούς της ΑΕΚ για το θέμα διαιτησίας εξέφρασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο πρόεδρος των Λαρνακέων, Άντρος Καραπατάκης.
 
Ο διοικητικός ηγέτης των «κιτρινοπράσινων» τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του θα παλέψει με όλα τα έννομα μέσα για την κατάκτηση του τίτλου, ότι δεν πρόκειται να μπει στο παρασκήνιο, ενώ ανέφερε πως η ομάδα του έχασε πέρσι το πρωτάθλημα για ένα πέναλτι. "Εμείς ξέρουμε ποιος κρύβεται από πίσω και εσείς ξέρετε ποιος κρύβεται από πίσω", επεσήμανε σε έντονο ύφος μιλώντας για τα λάθη της διαιτησίας ο πρόεδρος της ΑΕΚ. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις Καραπατάκη
Η ΑΕΚ είναι μοντέλο ως προς την οικονομική της διαχείριση. Η δημιουργία του γηπέδου είναι σε προχωρημένο στάδιο. Πέρσι χάσαμε στο νήμα την πρώτη θέση, από ένα πέναλτι.
 
Φέτος απ' την 13η αγωνιστική μέχρι χθες ήμασταν στην 1η θέση. Το Σωματείο μας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διατήρησε τις αρχές του, μένοντας μακριά από το παρασκήνιο. Αυτό ήταν και θα είναι το DNA μας. Ελπίζαμε ότι έτσι θα κερδίσουμε τον σεβασμό της διαιτησίας, όμως φαίνεται ότι κάναμε λάθος.
 
Πέρσι χάσαμε το πρωτάθλημα για ένα πέναλτι που δεν ήταν κι όμως δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν το πράτταμε. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα ήθους τα τελευταία χρόνια, όμως έχει περισσότερες κάρτες και λιγότερα πέναλτι.
 
Αυτή είναι η πρώτη και ευελπιστούμε η τελευταία φορά που μιλάμε για την διαιτησία. Δεν κρύβουμε ότι προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα και μας έβαλε σε σκέψεις. Θα συνεχίσουμε την ίδια μοναχική πορεία και θα μείνουμε σταθεροί στα αξιώματά μας. Αν για να πάρουμε τίτλους πρέπει να αλλάξουμε, ας μην τους πάρουμε.
 
Ας το καταλάβουν και ας το χωνέψουν ότι η ΑΕΚ θα παλέψει με όλα τα έννομα μέσα, με πίστη στις αρχές της. Οι αρμόδιοι έχουν καθήκον να προστατέψουν το άθλημα. Θα συναντηθούμε με διάφορους φορείς για να εξασφαλίσουμε την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Καλούμε τον περήφανο κόσμο της ΑΕΚ να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας και όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε την τίμια μάχη μας".
 
Για τους οκτώ βαθμούς που έχασε η ΑΕΚ: «Πάντα το πρώτο μερίδιο ευθύνης έχει η ομάδα και οι παίκτες. Στους τελευταίους 4 αγώνες, ιδίως μετά από δηλώσεις παραγόντων για αλλοίωση βαθμολογίας, εμείς είχαμε εχθρικές διαιτησίες. Κόκκινές κάρτες δεν δίνονταν σε άλλες ομάδες που γίνονταν τέτοιες διαιτησίες».
 
Για το εάν φταίει πάντα η διαιτησία: «Δεν φταίει 100% η διαιτησία όμως πως μπορείς να αντιδράσεις όταν από το 25΄ μένεις με 10 παίκτες. Εμείς ξέρουμε ποιος κρύβεται από πίσω και εσείς ξέρετε ποιος κρύβεται από πίσω. Πάντα με νόμιμα μέσα και χωρίς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με άλλα σωματεία θα κάνουμε το πάν, ότι είναι δυνατόν. Θα συναντηθούμε με διάφορους φορείς, συμπεριλαμβανομένου ΚΟΠ, Επιτροπής Διαιτησίας και Συνδέσμου Διαιτητών».

Για τη δήλωση Κουτσοκούμνη προ μερικών βδομάδων για αλλοίωση βαθμολογίας: «Η δήλωση του προέδρου της ΚΟΠ ήταν ατυχής(σ.σ. αναφέρεται για την δήλωση περί αλλοίωσης βαθμολογικού πίνακα).Χρησιμοποιείται συνεχώς από αντίπαλο σωματείο. Από έξι βαθμούς στην κορυφή είμαστε ένα βαθμό πίσω. Αυτή είναι η αλλοίωση της βαθμολογίας. 
 
Προτιμώ να μην μιλήσω αρκετά για τα επόμενα βήματα. Είμαστε αρκετά εκνευρισμένοι. Εντούτοις, είμαστε και αρκετά αισιόδοξοι. Θέλουμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Εάν είναι η 5η θέση τότε η 5η θέση, εάν η 1η θέση να είναι η 1η θέση. Δεν θα μπούμε στο παρασκήνιο. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε μεθόδους που δεν είναι του χαρακτήρα μας. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα έντιμα και νόμιμα μέσα για να υπερασπίσουμε την ομάδα και τα συμφέροντα μας.
 
Πέρσι χάσαμε το πρωτάθλημα για ένα πέναλτι που ούτε από το Google map δεν θα το βρείτε. Φέτος μας έχουν φέρει στο αμήν. Δεν έχει άλλον τρόπο να μας σταματήσουν. Μόνο έτσι… Είμαστε πολύ σοβαροί και χαμηλών τόνων. Η πιο σωστή πολιτική είναι των χαμηλών τόνων. Το να βγαίνεις να φωνάζεις συνεχώς για τη διαιτησία είναι κακό για το ποδόσφαιρο, δημιουργείται περισσότερη προκατάληψη. Ίσως κάποιος συγκινηθεί σήμερα από αυτή τη διάσκεψη. Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε μέχρι τέλους».
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League