Ο εκατοστάρης Ούρκο Πάρντο (φώτο, βίντεο)

Ήταν μεσημέρι της Τετάρτης 31 Αυγούστου το 2011 ο ΑΠΟΕΛ με sms προς τους κατόχους διαρκείας ανάφερε: «Σας ενημερώνουμε για την απόκτηση του τερματοφύλακα Urko Rafael Pardo για 2 αγωνιστικές περιόδους».
 
Η απόκτησή του ξάφνιασε μερικούς, καθώς ήδη στο ρόστερ υπήρχαν τρεις τερματοφύλακες (Χιώτης, Κίσσας, Πάνος Κωνσταντίνου). Ο Χιώτης ήταν ο πορτιέρο που είχε τη βασική θέση κάτω από τα δοκάρια της ομάδας και έτσι αρχικά ο Πάρντο περιορίστηκε στον πάγκο. Δεν είναι και το εύκολο πράγμα να υπάρξει αλλαγή τερματοφύλακα από τη μία μέρα στην άλλα.
 
Ο Βελγοισπανός πορτιέρο πήρε την πρώτη του ευκαιρία στο τρίτο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2011-12. Το ντεμπούτο του έγινε στο «Ντραγκάο» κόντρα στην Πόρτο, όταν ο Χιώτης στο 52’ αποχώρησε τραυματίας.
 
 
Στη συνέχεια διατήρησε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, ενώ με την επιστροφή του Χιώτη σε πλήρη δράση, κάθισε και πάλι στον πάγκο. Από την επόμενη χρονιά (2012-13), όμως, ο Πάρντο κατέστη ο βασικός πορτιέρο των γαλαζοκίτρινων, κάτι που αποτελεί μέχρι σήμερα.

Ο τραυματισμός του στον περσινό αγώνα κυπέλλου με την Ομόνοια τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο διάστημα, λόγω ρήξης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.
 
 
Δεν τα έβαλε κάτω. Σε τακτικά διαστήματα έδειχνε με αναρτήσεις του ότι ήταν ευδιάθετος και αποφασισμένος να επιστρέψει σύντομα στην ενεργό δράση.
 
 
Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν σκέψεις για να μην εγγραφεί στο ρόστερ της ομάδας τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο. Άλλωστε και ο ίδιος το ανάφερε με ανάρτησή του στο twitter, μέσο το οποίο χρησιμοποιεί συχνά για να έχει επικοινωνία με τους φίλους της ομάδας της Λευκωσίας.
 

Τελικά, ο Πάρντο συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο του ΑΠΟΕΛ, αν και δεν αγωνίστηκε πριν από τον Ιανουάριο. Στις 13 Ιανουαρίου 2016 (στο παιχνίδι κυπέλλου με την Νέα Σαλαμίνα) πήρε τη θέση από τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια και από τότε επανέκτησε το ρόλο του βασικού πορτιέρο.
 
Στο χθεσινό (07/02) παιχνίδι με τον Εθνικό, ο 33χρονος πλέον Ούρκο Πάρντο συμπλήρωσε 100 παιχνίδια με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ σε ματς πρωταθλήματος. Ο Βελγοισπανός αποθεώθηκε και από τους συμπαίκτες του, από τους οποίους ζήτησε να βάλουν την υπογραφή τους στη φανέλα με τον αριθμό «100». 
 
 
 

A time to remember for Urko Pardo

Posted by APOEL FC on Sunday, February 7, 2016

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League