Θωμάς Ιωάννου: «Θα δώσουμε απαντήσεις σε όσους μας ξέγραψαν»

Είναι η αποκάλυψη της φετινής περιόδου για την Πάφος FC. Αν και μόλις 21 ετών κέρδισε με το «σπαθί» του θέση στο αρχικό σχήμα και πήρε τη φανέλα βασικού για τη θέση του αριστερού μπακ στο σπίτι. Με 20 συμμετοχές και με 1743 λεπτά τοποθετείται στη δεύτερη θέση του πίνακα των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην παφιακή ομάδα. Προσγειωμένος αλλά με αυτοπεποίθηση ο Θωμάς Ιωάννου δηλώνει στον «Ρεπόρτερ» ότι η Πάφος θα παλέψει μέχρι τέλους για παραμονή στην πρώτη κατηγορία.
 
Η νίκη επί της Ομόνοιας ήταν η αρχή της αντεπίθεσης για την Πάφο;
Στο παιχνίδι με την Ομόνοια δώσαμε απαντήσεις σε όσους ξέγραψαν την Πάφο και πίστεψαν ότι θα υποβιβαστεί αμαχητί. Για εμάς ήρθε η νίκη που τη χρειαζόμασταν πάρα πολύ μετά από αρκετό καιρό. Δικαιούμασταν και σε προηγούμενα παιχνίδια να κερδίσουμε. Ευτυχώς με την Ομόνοια είχαμε την τύχη με το μέρος μας, παίξαμε καλά και καταφέραμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε.
 
Τι άλλαξε στην ομάδα μετά τον ερχομό του Απόστολου Μακρίδη;
Άλλαξαν αρκετά. Ο νέος προπονητής κατάφερε και μας έκανε να είμαστε μια οικογένεια και εντός και εκτός γηπέδου και νομίζω αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε αήττητοι με τον κ. Μακρίδη στον πάγκο και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Το κλίμα έχει αλλάξει ακόμη προς το καλύτερο μετά τη νίκη επί της Ομόνοιας και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. 
 
Κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος της παραμονής για την Πάφος FC;
Αν σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας στα επίπεδα του αγώνα με την Ομόνοια νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες. Μπορούμε να αποκομίσουμε βαθμολογικό κέρδος σε αρκετά παιχνίδια, όμως πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικοί οι εντός έδρας αγώνες που έχουμε στη συνέχεια με Αγία Νάπα και Ερμή, στους οποίους επιβάλλεται να πάρουμε έξι βαθμούς.
 
Θεωρείς τη φετινή σεζόν ως τη σημαντικότερη στην καριέρα σου;
Σίγουρα φέτος πήρα πάρα πολλές εμπειρίες. Δεν έπαιξα ξανά στην πρώτη κατηγορία και γενικά δεν είχα χρονιά με τόσες συμμετοχές στην καριέρα μου. Εγώ κοιτάζω πώς θα ανταπεξέρχομαι στις δυσκολίες σε πιο ψηλό επίπεδο και θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα.
 
Στην άκρη του μυαλού σου έχεις την προοπτική μεταγραφής σε μεγαλύτερη ομάδα;
Κάθε παίκτης ονειρεύεται να κάνει καριέρα, είναι φυσικό. Όμως για μένα προέχει να παίξω στην Πάφο, να βελτιωθώ και αν έρθει μια πρόταση καλοδεχούμενη.
 
Η φυσική σου θέση είναι αριστερός μπακ ή φέτος καθιερώθηκες εκεί;
Τα προηγούμενα χρόνια έπαιξα αριστερό winger (ακραίος επιθετικός), φέτος έχω καθιερωθεί στη θέση του αριστερού μπακ. Υπάρχουν δυσκολίες στη συγκεκριμένη θέση, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν ποιοτικούς ξένους παίκτες στις θέσεις του δεξιού εξτρέμ που αντιμετωπίζω, αλλά από την άλλη είναι πιο εύκολο για έναν παίκτη να καθιερωθεί ως αριστερός εξτρέμ, καθώς δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.
 
Ποιο είναι το αγωνιστικό σου πλεονέκτημα και τι θα ήθελες να βελτιώσεις;
Πλεονέκτημά μου θεωρώ ότι είναι η ταχύτητα που με βοηθά αρκετά στο παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να βελτιώσω άμεσα είναι η αμυντική μου συμπεριφορά στα μαρκαρίσματα.
 
Πιστεύεις ότι η οικονομική κρίση έδωσε την ευκαιρία σε Κύπριους παίκτες της ηλικίας σου ν’ αναδειχθούν;
Σίγουρα. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ποδοσφαιριστές όπως οι Λαΐφης, Μακρής, Οικονομίδης, Αρτυματάς να διαπρέπουν σε μεγάλες ομάδες και πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση δύσκολα θα γινόταν αυτό.
 
Πολλοί πιστεύουν ότι το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, αλλά όχι ποιοτικό. Η άποψή σου;
Είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα από πέρυσι. Βλέπουμε 4-5 ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα, ενώ και η μάχη της διαβάθμισης είναι αμφίρροπη, αν εξαιρέσουμε την Αγία Νάπα. Θεωρώ ότι υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα και το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League