Φοβερή πρόκριση για τον Παγδατή (βίντεο)

Mε ένα επικό match point 41 ανταλλαγών, ο Μάρκος Παγδατής πέτυχε φοβερή νίκη με 2-1 σετ επί του Νο4 του ABN AMRO World Tennis Tournamet, Νταβίντ Γκοφάν και προκρίθηκε στο 2ο γύρο του indoor τουρνουά στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας! 

Τελειώνοντας το ματς με πέντε συνεχόμενους κερδισμένους πόντους, ο τελευταίος εκ των οποίων ένα εκπληκτικό ράλι, ο Μάρκος Παγδατής συνέχισε την πολύ θετική παράδοση που έχει απέναντι στον Νταβίντ Γκοφάν, σημειώνοντας την 4η νίκη του σε πέντε αναμετρήσεις με τον ταλαντούχο Βέλγο.

Ο 30χρονος Κύπριος, αν και λίγο έλειψε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι, στις κρίσιμες στιγμές του τέλους ήταν εξαιρετικός και επικράτησε με 6-1, 5-7, 7-6(5)του αντιπάλου του, σε ένα ακόμη συναρπαστικό παιχνίδι την Τρίτη στο Ρότερνταμ.

Το Νο61 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε το παιχνίδι στα χέρια του για μεγάλο διάστημα του αγώνα και παρά την ισοφάριση του Γκοφάν στο σκορ, συνέχισε με σταθερό και υπομονετικό παιχνίδι το οποίο τον δικαίωσε στο τέλος.

Ο Μάρκος έδειξε λίγο άτολμος, παθητικός σε συγκεκριμένες στιγμές της αναμέτρησης και λίγο έλειψε να το πληρώσει, όμως τον κράτησε το πείσμα του και η πολύ καλή φυσική του κατάσταση, έχοντας δουλέψει πολύ σκληρά στην περίοδο προετοιμασίας.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εντυπωσιακό για το πρώην Νο8 της ATP, με τον Κύπριο να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα breaks (2-0, 4-0) κλείνοντας με 6-1 το εναρκτήριο σετ.

Στο 2ο σετ, ο Γκοφάν ισορρόπησε το παιχνίδι, κέρδισε περισσότερους πόντους στο σερβίς του και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη νευρικότητα του Κύπριου σερβίροντας στο 5-6 του 2ου σετ, πετυχαίνοντας το πρώτο του break στο ματς (7-5) για το 1-1 στα σετ.

Συναρπαστικό ήταν το καθοριστικό κομμάτι του αγώνα, με τον Μάρκο να πετυχαίνει το break στο 5ο game (3-2) και τον Γκοφάν να απαντά άμεσα (3-3).

Ο Παγδατής έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με 5-4, χάνοντας 4 break points και στη συνέχεια ο Γκοφάν έδειξε πιο σίγουρος, πιο επιθετικός, κτίζοντας σαφές προβάδισμα με 5-2 στο tie break!

Εκεί, όμως, μίλησε η ποιότητα και η δύναμη της θέλησης του Μάρκου Παγδατή ο οποίος ανέτρεψε το προβάδισμα και με πέντε συνεχόμενους πόντους, ολοκλήρωσε τη σπουδαία νίκη του μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά αγώνα.

Το match point της αναμέτρησης ήταν εκπληκτικό, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσουν 41 μπάλες πριν ο Γκοφάν στείλει τη μπάλα άουτ, εξαντλημένος από το επίπονο ράλι.

Ο Μάρκος στο 2ο γύρο της ATP 500 διοργάνωσης, θα περιμένει έναν εκ των Ρομπρέδο-Κλίζαν.

Νωρίτερα, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την απόσυρση της συμμετοχής του Νο1 του ταμπλό, Ρισάρ Γκασκέ που έδωσε άλλο ένα ισχυρό πλήγμα στη διοργάνωση, μετά τις απουσίες των Φέντερερ, Βαβρίνκα, Μπέρντιχ και Κύργιου τους οποίους θεωρούσαν δεδομένους οι Ολλανδοί.

Νωρίτερα είχαμε δύο ακόμη σπουδαίες ανατροπές, με τους Ζιλ Μούλερ και Χίον Τσανγκ να κερδίζουν τους Σέπι και Γκαρσία Λόπεζ αντίστοιχα με ανατροπή του σκορ ενώ καθαρή νίκη σημείωσε ο Κολσράιμπερ επί του Σέπι.
 

Πηγή: www.tennis24.gr
 

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του