Ο Κρίστιανσεν βάζει ακόμη πιο δύσκολα στον ΑΠΟΕΛ

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Μπαρτσελόνα δημοσίευσε δηλώσεις του Δανού τεχνικού της ΑΕΚ, ο οποίος κλήθηκε να δώσει μια εικόνα του ΑΠΟΕΛ, πριν από το παιχνίδι με τους Καταλανούς. Αν και αρκετοί ίσως να μην διάβασαν με προσοχή τα όσα είπε τότε ο Κρίστιανσεν, αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα.
 
Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα άκουγαν τον Κρίστιανσεν να λέει: «Πρέπει να είστε γενναίοι για να έρθετε στην Κύπρο και να κερδίσετε τον ΑΠΟΕΛ. Είναι πολύ επικίνδυνος στην επίθεση». Ο απόλυτος σεβασμός στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ από έναν άνθρωπο που γνωρίζει πώς να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και πώς να φτιάχνει εικόνες μέσα από αυτό. Όπως ένα παραμύθι, που άρχισε με την κάθοδο του στο νησί μας και συνεχίζει να μας συναρπάζει…
 
Δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις, δεν είναι άνθρωπος που κρατάει κλειστά χαρτιά και δεν επιδίωξε ποτέ να πει μεγάλες κουβέντες. Η ομάδα της ΑΕΚ δείχνει μέσα στο γήπεδο τις δυνατότητες της. Με τον πιο εμφατικό τρόπο, στέλνει το μήνυμα πως είναι ισάξιος αντίπαλος με τον ΑΠΟΕΛ και πως ο φετινός τίτλος, είναι για γερά νεύρα.
 
Η εξάρα επί του Απόλλωνα ήταν ένα «ξέσπασμα» από τους παίκτες της ΑΕΚ. Με σφιγμένη την γροθιά κοιτούσαν τον κόσμο τους και ήταν λες και του έλεγαν πως αυτοί θα είναι οι πρωταθλητές. Το θέλουν, το νιώθουν, θα το κυνηγήσουν μέχρι το τέλος. Είναι όμως και το άλλο...
 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει απλά να αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει ενθουσιασμό και ποιότητα. Έχει να αντιμετωπίσει και ένα προπονητή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Που τον σέβεται και που το κυριότερο, γνωρίζει τα δυνατά του σημεία.
 
Ίσως να μην έχει ειπωθεί πουθενά, αλλά σε ένα πρωτάθλημα με έντονο συναγωνισμό, πολύ πιθανό αυτός που θα κατακτήσει τον τίτλο, να είναι αυτός που θα επικρατήσει στη σκακιέρα. Εκεί, όπου κάθε προπονητής καλείται να αποφύγει τα λάθη και να αναδείξει τις αρετές της ομάδας του. Ο Κρίστιανσεν γνωρίζει καλά πώς να κάνει κινήσεις… ακριβείας. 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα