Αφεντικό ξανά ο ΑΠΟΕΛ (vid+pics)

Σε μια σπουδαία αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 2-1 της Ομόνοιας και συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθεια του για τον φετινό τίτλο.
 
Διαβάστε: 
Ξεπέρασε την Ομόνοια στις νίκες ο ΑΠΟΕΛ
Μιλόγεβιτς: «Ήμασταν η πιο βρώμικη ομάδα του πρωταθλήματος…»
Κετσπάγια: «Δεν έκρινε τον αγώνα η διαιτησία, κερδίσαμε δίκαια»
Η μεγάλη νίκη - ανατροπή του ΑΠΟΕΛ (video)
 
- Η Ομόνοια άνοιξε το σκορ με γκολ του Μπεμπέ στο 35ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο Εφραίμ στο 42΄ με κοντινό σουτ. Η ανατροπή για τον ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 84ο λεπτό με γκολ του Βάντερ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι "πράσινοι" λόγω αποβολής του Ράμος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 
- Για πρώτη φορά την φετινή σεζόν ο ΑΠΟΕΛ ανατρέπει σκορ και φθάνει στη νίκη. Στα προηγούμενα πέντε ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ, θα κατόρθωσε να πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς.
 
- 11η σερί νίκη για το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια. Τέλος στο νικηφόρο σερί της Ομόνοιας που κράτησε τέσσερις αγώνες.
 
- Αυτή ήταν η έβδομη σερί ήττα της Ομόνοιας ως φιλοξενούμενη σε αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.
 

 Το παιχνίδι:
 
Το ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε στα πρώτα στάδια της αναμέτρησης, με την Ομόνοια να κοιτάζει περισσότερο την μεσοαμυντική της λειτουργία. Εφραίμ, Ντε Βινσέντι και Σωτηρίου είχαν τελικές προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να έρθει το γκολ για τους
«γαλαζοκίτρινους».
 
Σταδιακά η Ομόνοια ανέβασε την απόδοση της, κέρδισε μονομαχίες, ωστόσο η επόμενη καλή στιγμή του ντέρμπι ήταν και πάλι για τον ΑΠΟΕΛ, με ένα σουτ του Εφραίμ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.
 
Στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή για τους «πράσινους» και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ήρθε το γκολ. Στο 35΄ ο Μπεμπέ με ωραία κίνηση και ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
 
 
 
Σχεδόν άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς ΑΠΟΕΛ, με τον Μιλάνοφ στο 42΄ να δίνει στον Εφραίμ και τον διεθνή μεσοεπιθετικό να ισοφαρίζει με κοντινό σουτ. Ένα γκολ σε κρίσιμο χρονικό σημείο για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να διατηρούν τον πολύ καλό τους ρυθμού και την ψυχολογία να είναι με το μέρος της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη ήρθε στο 54ο λεπτό όταν ο Ντε Βινσέντι βρέθηκε απέναντι από τον Παναγή, αλλά ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας σταμάτησε το πλασέ του. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Αλεξάνδρου βρήκε χώρο, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του
Παναγή.
 
Το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και το ισόπαλο 1-1 να μην βολεύει κανένα από τους δύο μονομάχους. Στο 66΄ ο Ρούνιε που βρέθηκε σε καλή θέση έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μοράις έδιωξε πριν αυτή περάσει την γραμμή.
 
Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο αυξάνονταν και τα νεύρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ Κετσπάγια και Μιλόγεβιτς έδιναν διαρκώς οδηγίες από τον πάγκο. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε νέα καλή στιγμή στο 79ο λεπτό όταν ο Ρόμαρικ έκανε το πλασέ από κοντά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Δραματικό το τελευταίο δεκάλεπτο του ντέρμπι «αιωνίων» με τα δεδομένα να διαφοροποιούνται στο 74ο λεπτό.
 
 
Ο Κωστάκης Αρτυματάς επιχείρησε το δυνατό σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Παναγή και στην επαναφορά ο Βάντερ σκόραρε από κοντά, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τον ΑΠΟΕΛ.
 
 
Το τελευταίο σφύριγμα του Δημήτρη Μασιά βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη και την Ομόνοια να μην μπορεί σε άλλο ένα ντέρμπι «αιωνίων» να πάρει τους τρεις βαθμούς.
 
 
Η ταυτότητα του αγώνα:
 
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Καρλάο (23' Αλεξάνδρου), Μοράις, Βινίσιους (78' Αρτυματάς), Γιαννιώτας, Εφραίμ (72' Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου
 
Ομόνοια: Παναγή, Χαφέζ, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Καρλίτος (74' Σκέμπρι), Μαργκάσα, Οικονομίδης, Μπεμπέ (89' Ρουσιάς), Κιρμ (87' Εζέ), Ράμος, Σέρινταν
 
Kίτρινες: Ντε Βινσέντι, Γιαννιώτας / Ρούνιε, Μαργκάσα, Ρομαρίκ, Κιρμ, Καρλίτος
 
Κόκκινες: - / Ράμος (2η κίτρινη)
 
 
 
Βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του ντέρμπι:
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος