ΑΕΚ φτιαγμένη για τίτλο (photos)

Η γκολάρα του Αντρέ Άλβες έκρινε το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (0-1) και η ΑΕΚ συνεχίζει το κυνήγι του φετινού τίτλου.
 
- Έντονοι οι πανηγυρισμοί από τους φίλους της ΑΕΚ, η οποία παραμένει στην 2η θέση και στο -3 από τον ΑΠΟΕΛ. Η Ανόρθωση παρά την προσπάθεια στο γήπεδο, δεν ήταν ουσιαστική και βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
 
- Ήταν η πρώτη νίκη του Τόμας Κρίστιανσεν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
 
- Αήττητη παραμένει η ΑΕΚ κόντρα στην Ανόρθωση την φετινή σεζόν.
 
Το παιχνίδι
 
Από τα πρώτα στάδια της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. Αμφότερες είχαν ισχυρό κίνητρο για να πάρουν τους τρεις βαθμούς και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ήταν οι ενέργεια που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο.
 
Στο 24ο λεπτό η Ανόρθωση άγγιξε το γκολ με τον Μαρτίνες, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Αργεντινός πήρε την μπάλα μετά από τραγικό λάθος του Καταλά,, βγήκε απέναντι από τον Τόνιο αλλά πλάσαρε έξω. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, με τους γηπεδούχους να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.
 

Οι προσπάθειες των Τρισκόφσκι και Τομάς δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, που στα τελευταία στάδια του πρώτου μέρους πήρε προβάδισμα με ένα εκπληκτικό γκολ από τον Άλβες. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Κρίστιανσεν δεν έκανε αισθητή την παρουσία του μέχρι το 44ο λεπτό, όταν υποδέχθηκε πολύ όμορφο την μπάλα και με ένα «κεραυνό» την έστειλε στο δεξί παραθυράκι του Κόπριβετς.
 
Στην επανάληψη η ΑΕΚ απείλησε πρώτη με δύο τελικές προσπάθειες του Τρισκόφσκι, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με τον Γκονσάλβες στο 62ο λεπτό, που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του.
 
Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στην Ανόρθωση με αποτέλεσμα οι παίκτες του Μιλίνκοβιτς να κρατούν την μπάλα και να προσπαθούν οργανωμένα να επισκεφθούν την εστία του Τόνιο.
 


 Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός του ματς ήταν γρήγορος, οι παίκτες του Κρίστιανσεν είχαν τον έλεγχο και στο φινάλε πανηγύρισαν ένα σπουδαίο «διπλό» που τους κρατά σε κοντινή απόσταση από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

 

Η ταυτότητα του αγώνα:
 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ:  Κόπριβετς, Λαΐφης, Βίκτορ, Γκάμπριελ, Νούχου (73'Μακρής), Κάλβο, Μαϊσουράτζε, Ορλάντι, Γκονζάλβες (80'Κουλούρης), Μαρτίνες, Ντλοβού (65'Αβραάμ).
 
ΑΕΚ: Τόνιο, Καταλά, Λαρένα, Ορτίθ, Άλβες (78'Μυτίδης), Τομάς, Τέτε (89'Ρόσα), Τρισκόφσκι (76'Μιντίκκης), Μπόλιεβιτς, Νίνου, Χαραλάμπους.
 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νούχου, Ντλοβού, Ορλάντι - Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Ορτίθ.
 
Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος