Αρνητικό ρεκόρ με 0/6 για τον Παναθηναϊκό

To φινάλε του αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το βράδυ της Κυριακής βρήκε τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό (με τα δύο γκολ των Ντα Κόστα στο 87' και Ιντέγε στο 89') και ταυτόχρονα να σημειώνει ένα αρνητικό ρεκόρ για πέμπτη φορά από την καταβολή της Α' Εθνικής Κατηγορίας τη σεζόν 1959-1960.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν τέσσερις σεζόν που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει ούτε ένα από τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η προηγούμενη που συνέβη αυτό το αρνητικό στατιστικό για τους "πράσινους" ήταν τη σεζόν 1998-1999 με προπονητές τους Βασίλη Δανιήλ αρχικά και Χουάν Ραμόν Ρότσα στη συνέχεια, όταν είχαν απολογισμό 4 ήττες (0-2 εκτός και 0-1 εντός από τον ΠΑΟΚ, 2-4 από τον Ολυμπιακό εντός, 0-2 από την ΑΕΚ εκτός) και μόλις 2 ισοπαλίες (0-0 με τον Ολυμπιακό εκτός και 0-0 με την ΑΕΚ εντός).

Στην τρέχουσα σεζόν, ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την κανονική διάρκεια έχοντας ηττηθεί εκτός έδρας από Ολυμπιακό (1-3), ΑΕΚ (0-1) και ΠΑΟΚ (1-3) και παραχωρώντας ισοπαλία στους δύο "Δικεφάλους" στο "Απόστολος Νικολαΐδης" (0-0 με ΑΕΚ και 2-2 με ΠΑΟΚ) ενώ υπενθυμίζεται πως το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω επεισοδίων και κατακυρώθηκε με 3-0 στους "ερυθρόλευκους" μέσω των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις πέντε φορές στην ιστορία της Α' Εθνικής που ο Παναθηναϊκός δεν πανηγυρίζει ούτε μία νίκη σε ντέρμπι, ο "αιώνιος αντίπαλός" του Ολυμπιακός αναδεικνύεται πρωταθλητής ενώ στις τέσσερις προηγούμενες φορές το "τριφύλλι" τερμάτισε κάτω από τη 2η θέση, κάτι που είναι αρκετά πιθανό να συμβεί και φέτος όντας στο -5 από την 2η της βαθμολογίας ΑΕΚ πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

 

Δειτε Επισης

«Δεν είναι δίκαιο το σημερινό αποτέλεσμα, καταπληκτικός επαγγελματίας ο Ζέκα»
«Γνωρίζαμε ότι θα ήταν μια δύσκολη χρονιά με βάση κάποια συγκεκριμένα πράγματα»
Οι Γενοβέζοι πάγωσαν το «Μαραντόνα» και έβαλαν φωτιά στη μάχη για το σκουντέτο
Τα ντέρμπι και οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια για τον πρωταθλητή και τη νοοτροπία του Μεντιλίμπαρ
Βιεϊρίνια για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ-«Έχουμε κάνει μία συζήτηση, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα»
Τι χρειάζεται για να είναι ισχυρός στην κλήρωση του Champions League o Παναθηναϊκός
«Κερδίσαμε την τρίτη θέση και εκεί στέκομαι, περιπλέξαμε μόνοι μας την χρονιά»
Ο ΠΑΟΚ είχε για τον Βιεϊρίνια και βάθρο χωρίς κούπα με “τι είναι αυτό ρε;”
Δάκρυσε ο Ζέκα στο τελευταίο του παιχνίδι-«Έγινε αυτό που ήθελα, τελειώνω με τη φανέλα του Παναθηναϊκού»
Ανατροπή από άλλο πλανήτη-Η Μπαρτσελόνα αγκαλιά με τον τίτλο στο ματς της χρονιάς με τη Ρεάλ