Η στατιστική σύγκριση ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Την ερχόμενη Κυριακή (21/03, 18:00) ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ δίνουν τον κρισιμότερο αγώνα - τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο - που αφορά το φετινό πρωταθλητή. Είναι τα δύο «άλογα» που απόμειναν στην κούρσα του τίτλου και συνεπώς το μεταξύ τους ματς είναι εξαιρετικά καθοριστικό.

Η ομάδα της Λευκωσίας πάει με βαθμολογικό προβάδισμα τριών βαθμών (68-65) στο ΓΣΖ και εφόσον φύγει με το τρίποντο τότε θα αγγίξει τον τίτλο και δύσκολη η κατάσταση θα ανατραπεί στις εναπομείναντες εφτά αγωνιστικές.

Ο ΑΠΟΕΛ προέρχεται από 11 συνεχόμενες νίκες, ενώ η ΑΕΚ στο αντίστοιχο διάστημα μετρά επτά νίκες, δύο ήττες και δύο ισοπαλίες, με αποτέλεσμα την ανατροπή της βαθμολογίας και τη δημιουργία μικρής διαφοράς υπέρ του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λευκωσίας έχει απολογισμό 22 νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Οι κιτρινοπράσινοι έχουν τις λιγότερες ήττες (3), όμως έχουν πέντε ισοπαλίες. Τα νικηφόρα αποτελέσματά τους είναι 20.
 

Αμφότερες έχουν στη φαρέτρα τους ένα ποδοσφαιριστή που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των σκόρερ. Από τη μια ο Φερνάντο Καβενάγκι που με 19 τέρματα διατηρεί την πρωτιά και από την άλλη ο Άλβες, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του πρώτου απειλεί για την πρώτη θέση. Ο Βραζιλιάνος έχει 16 γκολ και είναι ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα άνευ πέναλτι.

Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να καυχιέται και για τις επιθετικές του επιδόσεις, καθώς με 75 τέρματα έχει δημιουργήσει διαφορά 25 γκολ από τη δεύτερη ομάδα - ΑΕΚ και Ομόνοια έχουν από 50 τέρματα. Από πλευράς κιτρινοπράσινων μόνο ο Άλβες έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων - ακολουθεί στα εφτά ο Τόμας-, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ που πέραν του Καβενάνγκι, ψηλά στη λίστα είναι ο Ντε Βινσέντι με 13 τέρματα, ενώ εννέα τέρματα έχει ο Εφραίμ.
 
 
Οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, με βάση τους αριθμούς, διαθέτουν τις καλύτερες άμυνες. Οι εστίες τους έχουν παραβιαστεί από 19 φορές. Στην ΑΕΚ βασικός πορτιέρο είναι ο Τόνιο και στον ΑΠΟΕΛ ο Ούρκο Πάρντο, αν και ξεκίνησε τη χρονιά ο Μπόι Βάτερμαν (που δέχθηκε τα 16 από τα 19 τέρματα των γαλαζοκίτρινων).
 
Στα παιχνίδια της ΑΕΚ υπάρχει μια ισορροπία σχετικά με τα under και τα over της, αφού στα προηγούμενα, τα μισά έληξαν με το σκορ στο under και τα υπόλοιπα στο over. Όπως είναι αντιληπτό, ο ΑΠΟΕΛ μετρά περισσότερα over και συγκεκριμένα 18, δηλαδή ποσοστό 64,3%). 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος