Προχωρά σε ανέγερση μουσείου ο ΑΠΟΕΛ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σωματείο ΑΠΟΕΛ η διάσκεψη Τύπου με θέμα την ανέγερση Μουσείου ΑΠΟΕΛ.
 
Ο Πρόεδρος Μάριος Χαραλάμπους αφού χαιρέτησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και την εισήγηση των Εθελοντών Φίλων ΑΠΟΕΛ, ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά τη δημιουργία του Μουσείου, το οποίο θα στεγάζεται στην καρδιά του ΑΠΟΕΛισμού.
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Υπεύθυνος - συντονιστής του έργου και Πρόεδρος των Εθελοντών Φίλων ΑΠΟΕΛ. Ο Χάρης Βασιλείου ανέλυσε το πλάνο, αποκάλυψε το κόστος που χρειάζεται και τα χρήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου και ανέφερε τους μέχρι τώρα χορηγούς.
 
Σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή θα είναι η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ, ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ και όσοι άλλοι επιθυμούν να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς στην υλοποίηση του Μουσείου ΑΠΟΕΛ.
   
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟΕΛ ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
«Αγαπητοί κύριοι, λειτουργοί των ΜΜΕ
 
Σας καλωσορίζω στη σημερινή διάσκεψη Τύπου και σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.
 
Με ιδιαίτερη χαρά σάς ανακοινώνω την ανέγερση Μουσείου ΑΠΟΕΛ, το οποίο θα στεγάζεται στην καρδιά του ΑΠΟΕΛισμού, εδώ στο Σωματείο, όπου πανηγυρίστηκαν οι μεγαλύτερες επιτυχίες σε Κύπρο και Ευρώπη, και τα δεκάδες τρόπαια.
 
Η ιδέα και στη συνέχεια η εισήγηση των εθελοντών Φίλων ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι παρεμπιπτόντως στηρίζουν και στηρίζονται από τις διοικήσεις Σωματείου και Εταιρείας, για ανέγερση Μουσείου, μας βρήκαν άμεσα σύμφωνους. Στον ΑΠΟΕΛ αρμόζει να κινείται και πρέπει να κινείται στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων με στόχο την περαιτέρω βελτίωση και επαγγελματισμό σε όλα τα θέματα.
 
Ένα κομμάτι που έλειπε από το ιστορικότερο Σωματείο στην Κύπρο είναι το Μουσείο. Και θα γίνει σύντομα, φτάνει στην προσπάθεια αυτή να συμβάλουν όλοι οι ΑΠΟΕΛίστες.  
Για να  μη μακρυγορώ, να δώσω τον λόγο στον Υπεύθυνο - συντονιστή του έργου και Πρόεδρο των Εθελοντών Φίλων ΑΠΟΕΛ Χάρη Βασιλείου για την ανάλυση του έργου και τις λεπτομέρειες».  
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΠΟΕΛ ΧΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Όταν ο ΑΠΟΕΛίστας θέλει…
Ένας μεγάλος στόχος που έχει τεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από πρωτοβουλία των Εθελοντών Φίλων ΑΠΟΕΛ σε συνεργασία με το σωματείο ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμος να πραγματοποιηθεί. Η ανέγερση μουσείου στο ιστορικό οίκημα του σωματείου ΑΠΟΕΛ καθώς και η ανακαίνιση του οικήματος έτσι ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς και περηφάνιας για τον κάθε ΑΠΟΕΛίστα είναι έτοιμα να πραγματοποιηθούν. Τα σχέδια είναι ολοκληρωμένα και απομένουν οι τελικές διευθετήσεις, οι οποίες θα δρομολογηθούν αναλόγως του προϋπολογισμού που θα έχουμε στη διάθεση μας.
 
Το ελάχιστο κόστος αποπεράτωσης των εργασιών ανέρχεται στις €125.000 και το μέγιστο κόστος στις €165.000. Μέχρι τώρα, χωρίς καν να ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες, έχουμε εξασφαλίσει χορηγίες σε υλικά και εργατικά από τις παρακάτω εταιρείες:
Pierides & Sons Ltd
IDS Total Solution Contracts Ltd
G. Kofteros Industries Ltd
Christofides Electricals
MD Marcon Designs Ltd
Αδερφοί Μάρκου ΛΤΔ
Γ.Σ Ποιηταρίδης Αλουμίνια
 Pankego Ltd
Πολύκαρπος Πολυκάρπου Κατασκευές ΛΤΔ
Κωνσταντίνου Γ. Πογιατίσματα
Στέλιος Θεοχάρους Κατασκευές ΛΤΔ
Laser Graphics Ltd
Κυριάκος Μεταξά Υδραυλικές εγκαταστάσεις
Gallop Ltd
Μακρίδης Σκηπ
3d2real
 
Το συνολικό ποσό από τις πιο πάνω χορηγίες ανέρχεται στις €48.000. Τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν από διάφορους χορηγούς, (έχουν γίνει ήδη επαφές με ενδιαφερομένους καθώς και πακέτα χορηγών τα οποία θα ανακοινωθούν εντός των ημερών από την επιτροπή marketing ) καθώς και με τη βοήθεια του κόσμου του ΑΠΟΕΛ, αφού η δημοσιοποίηση του πιο πάνω εγχειρήματος θα προκαλέσει το ενδιαφέρον περισσότερων φορέων ώστε να γίνει κατορθωτό το έργο.
 
Για την εκπλήρωση του στόχου μας, έχουν δημιουργηθεί οι παρακάτω επιτροπές:
Επιτροπή μουσείου: Κώστας Σχίζας, Μιχάλης Ραφαήλ, Σταύρος Σταύρου
Εκτέλεση έργου: Χάρης Βασιλείου, Άλκης Φιλίππου, Κυριάκος Γαλίδης
Επιτροπή marketing: Τμήμα marketing σωματείου ΑΠΟΕΛ, Χάρης Βασιλείου
 
Να αναφέρουμε επίσης πως τόσο η εταιρεία ΑΠΟΕΛ όσο και ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ, ο καθένας με το δικό του τρόπο θα στηρίξει την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο θα ανήκει σε όλο τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει περί τα μέσα Μαΐου και μέχρι τα τέλη Απριλίου θα είμαστε ανοικτοί σε εταιρείες οι οποίες θα θέλουν να προσφέρουν στην εκτέλεση του, υπό μορφή χορηγίας, είτε με δωρεάν διάθεση υλικών είτε εργατικών.
 
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ του Σωματείου ΑΠΟΕΛ  για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αναθέτοντας μου τον ρόλο του υπεύθυνου συντονιστή του έργου. Το φίλο Άλκη Φιλίππου, αρχιτέκτονα του έργου, τους φίλους Γιάννη Δράκο και Παναγιώτη Ευτυχίου για τα 3D σχέδια, την Αθηνά Σιεηττάνη για τα λογότυπα και τον σχεδιασμό και τον Στέφανο Φιλίππου για την κατασκευή των μινιατούρων. Τον τέως διευθυντή του Σωματείου Αλέξη Νεοφύτου για την άψογη συνεργασία που είχαμε και τον υπεύθυνο Marketing Κυριάκο Γαλίδη που αφιέρωσε αρκετές ώρες για την πραγματοποίηση αυτής της διάσκεψης. Τον εργοδότη μου Πανίκο Παντελή για την κατανόηση, και τα αδέρφια των Εθελοντών Φίλων ΑΠΟΕΛ για τη βοήθεια τους».
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος