Ματιές σε Θωμά Ιωάννου από τους «μεγάλους»

Είναι η αποκάλυψη της φετινής περιόδου για την Πάφος FC. Αν και μόλις 21 ετών κέρδισε με το «σπαθί» του θέση στο αρχικό σχήμα και πήρε τη φανέλα βασικού για τη θέση του αριστερού μπακ στο σπίτι. Με 27 συμμετοχές και με 2373 λεπτά τοποθετείται στην πρώτη θέση του πίνακα των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην παφιακή ομάδα.
 
Προσγειωμένος αλλά με αυτοπεποίθηση ο Θωμάς Ιωάννου δήλωσε στον «Ρεπόρτερ» ότι κάθε παίκτης ονειρεύεται να κάνει καριέρα σε μεγαλύτερη ομάδα όμως για τον ίδιο προέχει η αποφυγή του υποβιβασμού  και να βελτιωθεί αγωνιστικά.  
 
Οι εμφανίσεις του δεν περνούν απαρατήρητες και ήδη αρκετές μεγάλες ομάδες άρχισαν να τον λιγουρεύονται καθώς δεν βρίσκεις συχνά γηγενείς αριστεροπόδαρους μπακ με ποιότητα και προοπτική.
 
Διαβάστε τι δήλωσε για το μέλλον του πρόσφατα στον Ρεπόρτερ ο Θωμάς Ιωάννου

Θεωρείς τη φετινή σεζόν ως τη σημαντικότερη στην καριέρα σου;
Σίγουρα φέτος πήρα πάρα πολλές εμπειρίες. Δεν έπαιξα ξανά στην πρώτη κατηγορία και γενικά δεν είχα χρονιά με τόσες συμμετοχές στην καριέρα μου. Εγώ κοιτάζω πώς θα ανταπεξέρχομαι στις δυσκολίες σε πιο ψηλό επίπεδο και θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα.
 
Στην άκρη του μυαλού σου έχεις την προοπτική μεταγραφής σε μεγαλύτερη ομάδα;
Κάθε παίκτης ονειρεύεται να κάνει καριέρα, είναι φυσικό. Όμως για μένα προέχει να παίξω στην Πάφο, να βελτιωθώ και αν έρθει μια πρόταση καλοδεχούμενη.
 
Η φυσική σου θέση είναι αριστερός μπακ ή φέτος καθιερώθηκες εκεί;
Τα προηγούμενα χρόνια έπαιξα αριστερό winger (ακραίος επιθετικός), φέτος έχω καθιερωθεί στη θέση του αριστερού μπακ. Υπάρχουν δυσκολίες στη συγκεκριμένη θέση, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν ποιοτικούς ξένους παίκτες στις θέσεις του δεξιού εξτρέμ που αντιμετωπίζω, αλλά από την άλλη είναι πιο εύκολο για έναν παίκτη να καθιερωθεί ως αριστερός εξτρέμ, καθώς δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.
 
Ποιο είναι το αγωνιστικό σου πλεονέκτημα και τι θα ήθελες να βελτιώσεις;
Πλεονέκτημά μου θεωρώ ότι είναι η ταχύτητα που με βοηθά αρκετά στο παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να βελτιώσω άμεσα είναι η αμυντική μου συμπεριφορά στα μαρκαρίσματα.
 
Πιστεύεις ότι η οικονομική κρίση έδωσε την ευκαιρία σε Κύπριους παίκτες της ηλικίας σου ν’ αναδειχθούν;
Σίγουρα. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ποδοσφαιριστές όπως οι Λαΐφης, Μακρής, Οικονομίδης, Αρτυματάς να διαπρέπουν σε μεγάλες ομάδες και πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση δύσκολα θα γινόταν αυτό.
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος