Γιατί «έκοψε» Αλωνεύτη, Αντωνιάδη, Εγγλέζου και Μαργκάσα ο Χριστάκης

Για το φιλικό της Πέμπτης (18/3) με την Ουκρανία στο οποίο θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου και την πρώτη του κλήση μίλησε στο SuperΣΠΟΡ FM ο ομοσπονδιακός προπονητής Χριστάκης Χριστοφόρου.
 
Ο Κύπριος τεχνικός εξήγησε γιατί δεν κάλεσε τον Ρενάτο Μαργκάσα της Ομόνοιας, ο οποίος πήρε την κυπριακή υπηκοότητα.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις
«Εδώ και καιρό είναι προγραμματισμένο το φιλικό με την Ουκρανία που προκρίθηκε στο Γιούρο και θέλει το φιλικό για την προετοιμασία της. Είναι και για εμάς μια ευκαιρία να δούμε τους διεθνείς μας και να πάρουμε την πρώτη γεύση όσον αφορά τα νέα μας καθήκοντα» είπε αρχικά ο κ. Χριστοφόρου.
 
Βλέπουμε εκτός της κλήσης τους Αλωνεύτη, Αντωνιάδη και Εγγλέζου
«Αυτοί παίκτες που αναφέρατε είναι στα υπόψην όπως και κάποιοι άλλοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεχνάμε τέτοιους ποδοσφαιριστές με εμπειρία. Κάποιοι από αυτούς έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού και κάποιοι για άλλους λόγους».
 
Για την περίπτωση Μαργκάσα
«Μίλησα με την ομοσπονδία. Υπάρχουν δυο πράγματα που θα πρέπει να εξεταστούν. Όπως και στην περίπτωση του Πίντο που δεν είχε δικαίωμα, ενώ το άλλο είναι ότι όταν γίνει κάποιος Κύπριος αλλάζει το στάτους στην ομοσπονδία και στην ΟΥΕΦΑ. Θα πρέπει να δούμε αν δικαιούται άμεσα ή με το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου.
 
Θα είναι η πρώτη επαφή σας με τους ποδοσφαιριστές
«Είμαι τυχερός που τα τελευταία χρόνια δούλευα στην α΄ κατηγορία. Γνωρίζω όλους τους παίκτες αγωνιστικά, αρκετούς τους ξέρω από τις ομάδες που δούλεψα αλλά και από τις μικρές εθνικές. Τους γνώρισα όλους που είναι στην κλήση γιατί μίλησα κατ’ ιδίαν μαζί τους. Η ομοσπονδία προσπαθεί να κλείσει άλλο ένα φιλικό με το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου κοντά στις 23 Μαΐου και το οποίο θα είναι και το τελευταίο πριν τα επίσημα στις 6 Σεπτεμβρίου με το Βέλγιο στο ΓΣΠ».
 
Ποιος θα είναι ο πρώτος σας στόχος, τι θα επιδιώξετε στο νέο ξεκίνημα;
«Κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά και όχι πάρα πέρα. Όλοι θέλουν να είναι στην Εθνική, βλέπουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει στην καριέρα τους και πρέπει να τα δώσουμε όλα σε κάθε αγώνα για να δει και ο κόσμος ότι όλοι όσοι αγωνίζονται τα δίνουν όλα και να εκτιμηθεί η προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε με την πονηριά και την εξυπνάδα μας να έχουμε τα αποτελέσματα».
 
Για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής
«Ποτέ δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια και γι’ αυτό δεν είχαμε αυτές τις θέσεις που επιθυμούσαμε. Έχουμε ακόμα χρόνο. Σίγουρα στην Εθνική όλοι οι αγώνες θεωρούνται επίσημοι έστω και αν είναι φιλικά και μέσω των δυο φιλικών πρέπει να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή».
 
Για την μάχη του τίτλου στο πρωτάθλημα μας
«Φαίνεται ότι η κούρσα εξελίσσεται με δυο πρωταγωνιστές, το ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ. Είναι σημαντική η αγωνιστική για τις δυο ομάδες γιατί θα παίξουν μεταξύ τους. Μια νίκη της ΑΕΚ θα αρχίσει το πρωτάθλημα από την αρχή, με νίκη του ΑΠΟΕΛ θα δώσει προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ και δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο στα πλέι οφ».
 
Για την μάχη της Ευρώπης
«Και εδώ θα έχουμε μεγάλη μάχη μέχρι τέλους. Θα παίξει ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι. Αν η Ανόρθωση με τον Απόλλωνα δεν έχουν βαθμολογικό κέρδος θα χάσει πολλά και ψυχολογικά και θα είναι δύσκολο να κάνει την ανατροπή. Ομόνοια και Απόλλωνας θα παλέψουν μέχρι τέλους».
 
Δείτε εδώ την πρώτη κλήση του Χριστάκη Χριστοφόρου στην Εθνική Κύπρου

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος