Ο Αλίπιο ραγίζει καρδιές: «Μου λείπει η μητέρα μου, δεν ξέρετε τι πέρασα»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Αλίπιο Μπραντάο, στα 23 του χρόνια αγωνίζεται στην Esporte Clube Vitória, ομάδα του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος Baiano (stage 2).
 
Πρόσφατα, στις 24 Φεβρουαρίου, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα esporteinterativo.com.br και ανάμεσα σε  άλλα μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασες, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη σε πολύ μικρή ηλικία.
 
Ο δημοσιογράφος δεν κάνει συγκεκριμένη ερώτηση στον Αλίπιο για το πέρασμα του από την Κύπρο και την Ομόνοια, ωστόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής κάνει αναφορά για το δύσκολο πέρασμα του από την Ευρώπη αλλά και για το οικογενειακό δράμα που πέρασε και που τον επηρέασε σε τόσο βαθμό, ώστε να σκεφτεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
 
Μια πολύ συγκινητική συνέντευξη που αξίζει να διαβάσετε:
 
Μόλις στα 14 σου χρόνια μετακόμισες από την Βραζιλία στη Πορτογαλία για να αγωνιστείς στη Ρίο Άβε. Τι έχεις να πεις για αυτή την εμπειρία;
 
«Με την εμπειρία που έχω σήμερα, ίσως να μην έπαιρνα τότε την ίδια απόφαση. Στα 14 δηλαδή, ένα παιδί αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Ήμουν πολύ νέος. Πολύ λίγοι ξέρουν τι πέρασα».
 
Μετάνιωσες που πήρες εκείνη την απόφαση;
 
«Κοίτα, δεν μετανιώνω γιατί εκείνη την εποχή δεν είχα ζήσει, όσα πέρασα μέχρι σήμερα. Αν είχα όμως την ευκαιρία να επιλέξω τον δρόμο μου, ίσως να κοίταζα πώς να βγάλω τα προς το ζην στη Βραζιλία».
 
Σε ηλικία 10 ετών έχασες τη μητέρα σου από καρκίνο και ποτέ δεν είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις καλά τον πατέρα σου. Σε πιο βαθμό αυτές οι ελλείψεις επηρέασαν το ταξίδι σου;
 
«Εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολο. Η κηδεμονία μου είχε μείνει στη θεία μου, μια ηλικιωμένη κυρία. Πήγα στην Ευρώπη με ένα δάσκαλο. Μου λείπει η μητέρα μου, συνέχεια. Μπορείτε να φανταστείτε πως είναι να ταξιδεύεις στα 14 σου σε μια ξένη χώρα χωρίς φίλους, χωρίς γονείς, ο πατέρας μου δεν ήταν μαζί μου, χωρίς κανένας να σε βοηθήσει; Ήταν δύσκολο. Ένιωσα αυτό το κενό για την οικογένεια μου. Έπρεπε να περάσω από πολλά εμπόδια».
 
Μετά την Ρίο Άβε που αγωνίστηκες στις ακαδημίες, έπαιξες στην Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπενφίκα. Μετά από αυτές τις εμπειρίες, πιστεύεις πως η Βραζιλία έχει να μάθει πράγματα από το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;
 
«Η ευρωπαϊκή νεολαία είναι πολύ πιο πειθαρχημένη. Οι ομάδες εκεί είναι ανήσυχοι για την κατάσταση του αθλητή. Μου έτυχε αρκετές φορές να έρθουν να με ρωτήσουν πως είμαι. Στη Βραζιλία έχουμε πολλά ταλέντα, πρέπει να τα στηρίξουμε γιατί αρκετοί χάνονται στη πορεία. Αρκετές φορές οι πρόεδροι σκέφτονται μόνο επιχειρηματικά. Εκεί ένιωθα και πάλι πόσο μου λείπει μια οικογένεια».
 
Μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες στην Ευρώπη, σκέφτηκες να σταματήσεις το ποδόσφαιρο;
 
«Το σκέφτηκα ναι. Αλλά δεν το γνώριζε κανείς. Οι άνθρωποι που ήταν γύρω μου, συνειδητοποιούσαν πως το ποδόσφαιρο δεν μου έκανε καλό».
 
Τι σε έκανε να μην πάρεις αυτή την απόφαση;
 
«Ο πατέρας μου. Με πήρε τηλέφωνο. Είναι ο μεγαλύτερος μου θαυμαστής. Μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Luverdense-ΜΤ και είπα θα αρπάξω αυτό το στοίχημα. Θα τα δώσω όλα, τον καλύτερο μου εαυτό. Έκανε ένα καλό πρωτάθλημα και μετά ήρθε η πρόταση από την Βιτόρια. Νιώθω πως βρήκα μια οικογένεια. Περνάω πολύ καλά».
 
- Ο Αλίπιο αγωνίστηκε στην Ομόνοια για ένα χρόνο. Ανακοινώθηκε στις 23 Αυγούστου του 2013 και αποχώρησε επίσημα από τους «πράσινους»  στις 31 Αυγούστου του 2014. Στο διάστημα που ήταν στο νησί μας έδειξε τις μεγάλες του δυνατότητες. Αρκετοί θεωρούν πως αδικήθηκε, πως μπορούσε να μείνει για χρόνια και πως έχει το ταλέντο για να ξεχωρίσει. Οι δρόμοι του όμως με το «τριφύλλι» χώρισαν κάπως άδοξα, όπως και από τον Απόλλωνα Σμύρνης που αγωνίστηκε για κάποιο διάστημα αργότερα.
 
Βίντεο του Αλίπιο εν δράση:    
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος