Καλαθόσφαιρα: Με δύο ντέρμπι ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής

Με δύο σημαντικά παιχνίδια θα ανοίξει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής για την Β’ φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος», τα οποία θα διεξαχθούν το Σάββατο 19 Μαρτίου.
 
Στις 17:00 η Πετρολίνα ΑΕΚ θα υποδεχτεί στο «Κίτιον» τον Απόλλωνα, ενώ στις 19:30 ο ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει στο «Λευκόθεο» τον Κεραυνό.
 
Πετρολίνα ΑΕΚ – Απόλλων (17:00 Live Streaming)
 
Στην Λάρνακα η Πετρολίνα ΑΕΚ θα υποδεχτεί στο γήπεδο της τον Απόλλωνα, με σκοπό την νίκη που θα την διατηρήσει στην 1η θέση της βαθμολογίας. Ο Απόλλωνας μαθηματικά έχει τερματίσει στην 4η θέση, και θα ταξιδέψει στην Λάρνακα για να διεκδικήσει την νίκη για λόγους γοήτρου.
 
Η ομάδα της Λεμεσού θέλει να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμη γίνεται ενόψει της Γ’ Φάσης του πρωταθλήματος, όπου θα έχει να αντιμετωπίσει την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, με την νικήτρια ομάδα να προκρίνεται στην Ημιτελική Φάση του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν μπορούν να έχουν νέες απώλειες, αφού είναι μόλις ένα βαθμό μπροστά από τον Κεραυνό στον βαθμολογικό πίνακα, και δεν θέλουν να χάσουν την πρωτιά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας της ΑΕΚ με τον Κεραυνό, τότε η ομάδα του Στροβόλου θα είναι στην 1η θέση.
 
Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά για φέτος όπου ΑΕΚ και Απόλλωνας θα τεθούν αντιμέτωποι μεταξύ τους σε επίσημο παιχνίδι. Η πρώτη φορά ήταν για την 2η αγωνιστική της Α’ Φάσης στις 13 Νοεμβρίου, με τον Απόλλωνα να επικρατεί στην έδρα του με 89-78, ενώ η ΑΕΚ ήταν νικήτρια στον επαναληπτικό της 8ης αγωνιστικής, στις 2 Ιανουαρίου, με 76-63.
 
Η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν μεταξύ τους ήταν στις 11 Μαρτίου, με τους «κιτρινοπράσινους» να φεύγουν με την νίκη από την Λεμεσό με 80-62. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο www.basketball.org.cy σε μία παραγωγή από τον Alfa Sports TV.
 
ΑΠΟΕΛ – Κεραυνός (19:30 Live Streaming)
 
Οι δύο ομάδες έχουν τους δικούς τους λόγους που θέλουν να κερδίσουν το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου. Από την μία ο γηπεδούχος ΑΠΟΕΛ θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες του για κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επικρατήσει του Κεραυνού με επτά ή περισσότερους πόντους διαφορά, και να νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι της Β’ Φάσης ενώ παράλληλα ο Κεραυνός να ηττηθεί.
 
Από την άλλη ο Κεραυνός θέλει και αυτός με την σειρά του να κυνηγήσει μία καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, στοχεύοντας την 1η θέση. Εκεί βρίσκεται η Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία έχει ένα βαθμό περισσότερο από τους «ερυθροκίτρινους».
 
Για να μπορέσει ο Κεραυνός να κατακτήσει την 1η θέση θα πρέπει να κερδίσει να πετύχει μία ή δύο νίκες περισσότερες απ’ ότι η ΑΕΚ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές της Β’ Φάσης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων, ο Κεραυνός υπερτερεί και θα είναι στην 1η θέση. Συνεπώς η ομάδα του Στροβόλου θέλει το απόλυτο στα επόμενα δύο παιχνίδια που έμειναν.
 
Φέτος οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες τρεις φορές μέχρι στιγμής. Η πρώτη ήταν για την 2η αγωνιστική της Α’ Φάσης στις 15 Νοεμβρίου με τον Κεραυνό να επικρατεί στον Στρόβολο με 76-62, ενώ ο ΑΠΟΕΛ πήρε την… «εκδίκηση» του στον επαναληπτικό της 8ης αγωνιστικής, στις 4 Ιανουαρίου, επικρατώντας στο Λευκόθεο με 65-51.
 
Ο Κεραυνός φιλοξένησε τον ΑΠΟΕΛ και για την 3η αγωνιστική της Β’ Φάσης, παίρνοντας την νίκη με 71-65. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο www.basketball.org.cy σε μία παραγωγή από τον Alfa Sports TV. 
 
 

Δειτε Επισης

Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ