Την διέλυσε! (βίντεο)

Με σκορ 4-1 ο Απόλλωνας κατατρόπωσε την Ανόρθωση στο Τσίρειο στάδιο και δημιούργησε διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη σημερινή του αντίπαλο στη μάχη για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα της Λεμεσού διατηρείται στην 3η θέση έχοντας 56 βαθμούς, ενώ η «Κυρία» είναι 5η με 52 βαθμούς. Ενδιάμεσα βρίσκεται η Ομόνοια με 55 βαθμούς. Τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα της Αμμοχώστου.
 

 



Ο Απόλλων έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και πέτυχε μία σημαντική νίκη, που ενισχύει τη βαθμολογική του συγκομιδή, αλλά και την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Τρελό τρίλεπτο
Ο χορός των τερμάτων για την ομάδα της Λεμεσού ξεκίνησε στο 24’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζοάο Πέδρο, ο Γκιέ Γκιέ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
 


Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί… εντάθηκαν, μιας και στο 26’ μετά από αντεπίθεση ο Μέζκα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έτσι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά με 2-0.
 

Στο επόμενο λεπτό η Ανόρθωση μπήκε ξανά στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους, με τον Ίσμα να μειώνει σε 2-1 στο 27’, ενώ ο Απόλλωνας είχε δοκάρι στο 30’ στο σουτ του Ζοάο Πέδρο.
 


Το 50ο του Παπουλή
Πριν από την ανάπαυλα, ο Φώτης Παπουλής με ένα υπέροχο τέρμα πέτυχε το 3-1, σκοράροντας το 50ο τέρμα του με τη φανέλα του Απόλλωνα σε όλες της διοργανώσεις.

Και τέταρτο
Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Απόλλωνα να δίνει περαιτέρω διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, καθώς στο 75’ ο Μάγκλιτσα πέτυχε το τελικό 4-1.
 

Δύο πέναλτι
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο ομάδες δικαιούνταν από ένα πέναλτι. Ο Απόλλων στο 41’ σε ανατροπή του Παπουλή από τον Γκάμπριελ και η Ανόρθωση στο 47’ όταν ο Μέσκα βρήκε στο πόδι τον Μαρτίνες.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ):
 Βάλε, Λόπες, Ελίζιο, Φρέιρ, Μοντέιρο, Μακρίδης, Μέζκα (65' Κυριάκου), Ζοάο Πέδρο (82΄Ντα Σίλβα), Παπουλής (77' Βασιλείου), Μαγκλίτσα, Γκιέ Γκιέ.

Ανόρθωση (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σβεσλέν, Λαΐφης, Βίκτορ, Μαϊσουράτζε, Ορλάντι, Μαρτίνες, Γκονζάλες, Μανζορό (72' Κουλούρης), Ντλόβου (46' Κάλβο - Μακρής 61').

Σκόρερ: Γκιέ Γκιέ 24', Μέζκα 26', Παπουλής 45' , Μαγκλίτσα 75/ Γκονζάλες 27'

Κίτρινες: Λόπες (2η) / Λαϊφης (2η), Μαρτίνες, Μανζορό, Βίκτορ.


Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας

Α' Βοηθός: Παύλος Γεωργίου

Β' Βοηθός: Ομηρος Τζιωρτζής

4ος: Νεόφυτος Νεοφύτου

Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου
 
 

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ζόραν Μιλίνκοβιτς: "Aπό τότε που ήρθε βλέπω σχεδόν τα ίδια πράγματα απ' την ομάδα. Και πάλι κάναμε τραγικά ατομικά λάθη. Στο πρώτο γκολ του Απόλλωνα έπρεπε να παίξουμε man to man, ο Γκίε βρέθηκε μόνος, έκανε το άλμα και σκόραρε. Πριν το δεύτερο και το τέταρτο γκολ είχαμε τη μπάλα στα πόδια μας... Ήταν λες και ο Απόλλωνας δεν χρειαζόταν να παίξει, απλά περίμενε τα δικά μας λάθη και στις πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις σκόραρε. Για να είμαι καθαρός, ο Απόλλωνας ήταν πολύ καλύτερος απόψε, δεν υπάρχει αμφιβολία. Για να παίξεις ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να είσαι πολύ περισσότερο συγκεντρωμένος. Ο Απόλλωνας είναι καλή ομάδα και δεν μπορείς να παίζεις έτσι απέναντί του. Κάναμε τόσα πολλά λάθη σε τεχνικό και ατομικό επίπεδο. Όπως είπα στην αρχή, για μένα είναι πολύ δύσκολο γιατί θυμάμαι πολύ καλές στιγμές όταν έπαιξα στην Ανόρθωση. Το πιο σημαντικό για την Ανόρθωση είναι να κάνει τον κόσμο περήφανο και πραγματικά νιώθω πολύ πολύ άσχημα για το παιχνίδι μας απόψε. Δίνω τα συγχαρητήριά μου στον συνάδελφό μου, ο Απόλλωνας ήταν η καλύτερη ομάδα απόψε".

Πέδρο Εμάνουελ: "Νομίζω δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για το παιχνίδι. Ξέραμε ότι θα βρούμε έναν δυνατό Απόλλωνα που παλεύει μαζί μας για την τρίτη θέση και προετοιμαστήκαμε γι' αυτό. Στα πρώτα 5 λεπτά η Ανόρθωση μπήκε δυνατά αλλά μετά ελέγξαμε, εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και σκοράραμε. Οι παίκτες πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, είναι φιλόφοξοι και ήθελαν να δείξουν τι μπορούν. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι στα τελευταία δέκα και όλοι μιλάνε γι' αυτό. Είμαι περήφανος γι' αυτά τα παιδιά..."

 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος