Νικηφόρο πέρασμα από το «Αμμόχωστος»

  Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Ομόνοιας από το «Αμμόχωστος» κερδίζοντας με 2-1 την Νέα Σαλαμίνα και επανήλθε στις νίκες μετά την ήττα στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ την περασμένη εβδομάδα.
 
Οι πράσινοι αν και δυσκολεύτηκαν κατάφεραν να πάρουν το ζητούμενο, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν για περίπου 35’ με δέκα ποδοσφαιριστές.
 
Με τη νίκη αυτή, η Ομόνοια παραμένει στην 4η θέση έχοντας 55 βαθμούς, ένα πίσω από τον Απόλλων, ενώ ξέφυγε τρεις βαθμούς από την 5η στη βαθμολογία Ανόρθωση. Η Νέα Σαλαμίνα όντας βαθμολογικά αδιάφορη κρατιέται στην τελευταία θέση του α’ γκρουπ.
 

 

 

 

Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που έλεγξε τον αγώνα από την αρχή και επιδίωξε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα. Οι πράσινοι δικαιολογημένα ζήτησαν πέναλτι στο 33’, όταν ο Τσίγκουινι βρήκε στα πόδια τον Σέρινταν, όμως δεν τους δόθηκε.
 
Τρία λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Καρλίτος, ο Σέρινταν κατέβασε την μπάλα στον Σκέμπρι, ο οποίος με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.
 
Η ομάδα της Λευκωσίας έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο 55’ όταν ο Χαφέζ σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.
 
Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η Ομόνοια στο 74’ διπλασίασε τα τέρματά της, όταν μετά από μακρινό φάουλ του Μαργκάσα ο Σέρινταν με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.
 
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με την Νέα Σαλαμίνα απλά να μειώνει σε 2-1 στο 83’ με σκόρερ τον Μακρίεφ. Ο ίδιος παίκτης βγήκε χαμένος στο 92' στο τετ α τετ με τον Παναγή, ο οποίος έσωσε την ομάδα του.
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε)
: Μιχαήλ, Γκράιμς, Ζάρκοβιτς, Τσιγκουίνι (46' Κούσουλος), Τσίνα, Σκοπελίτης, Φούσκο (61' Παύλου), Γκόμες, Τσούριουριτς, Κωνσταντίνου, Μακρίεφ.
Ομόνοια (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Παναγή, Καρλίτος, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Χαφέζ, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Εζέ (58' Φυλακτού), Σκέμπρι (85' Ρουσιάς), Κιρμ (93\' Όρσουλιτς), Σέρινταν.
Σκόρερ: Μακρίεφ 83' / Σκέμπρι 36', Σέρινταν 74'
Κίτρινες: Κωνσταντίνου, Αδόρνο / Μαργκάσα (2η), Οικονομίδης (2η), Εζέ
Κόκκινη: Χαφέζ (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
Α' Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης
Β' Βοηθός: Πέτρος Πέτρου
4ος: Νικόλας Νεοκλέους
Παρατηρητής: Ανδρέας Ξάνθου

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Βλάνταν Μιλόγεβιτς:
«Καταρχήν να ευχηθώ καλή ανάρρωση για τον Φούσκο ο οποίος τραυματίστηκε και ελπίζω να μην είναι σοβαρά. Όσον αφορά τον αγώνα ξέραμε ότι είχαμε απέναντί μας μια καλοδουλεμένη ομάδα που δίκαια βρίσκεται στην 6άδα. Δεν είχαμε εύκολο έργο διότι έχω τρελαθεί να χάνω κάθε εβδομάδα ποδοσφαιριστές.
Είμαι ικανοποιημένος που ελέγξαμε το παιχνίδι και χάσαμε κλασσικές ευκαιρίες ακόμα και με παίχτη λιγότερο. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι παίρνουμε εύκολα κάρτες και ανεύθυνα. Αυτό δεν το δέχομαι. Στα δύο λάθη που κάναμε ευτυχώς πληρώσαμε μόνο το ένα λόγω της απόκρουσης του Παναγή στις καθυστερήσεις. Εύχομαι οι τραυματίες να επιστρέψουν σιδερένιοι. Δημόσια το λέω ότι ο αντίπαλος ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο κάθε στιγμή και του αξίζει συγχαρητήρια». 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος