Δραματικό φινάλε στο Δασάκι, έσωσε τον βαθμό η Νέα Σαλαμίνα (photos)

Εθνικός Άχνας και Νέα Σαλαμίνα εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 αλλά η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε και με γκολ του Ατόρνο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τον βαθμό.
 
Το παιχνίδι:
 
Παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Δασάκι της Άχνας με τον γηπεδούχο Εθνικό να θέλει τουλάχιστον ένα βαθμό για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και τη Νέα Σαλαμίνα να ψάχνει τη νίκη για να «κλειδώσει» την θέση στην πρώτη εξάδα.
 
Στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού ο Εθνικός πατούσε καλύτερα και ήταν η ομάδα που κυνηγούσε με περισσότερες προϋποθέσεις το γκολ. Ο Πιντσέλι στο 25ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε μεγάλη στιγμή λίγο αργότερα, με τον Μιχαήλ να αποκρούει εντυπωσιακά. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Νέα Σαλαμίνα ήρθε στο 4ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Μακρίεφ να φεύγει λίγο έξω. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Κούλλης Παύλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν σημάδεψε σωστά.
 


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Γκριγκαλασβίλι που μπήκε ως αλλαγή κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Τσιγγουίνι. Ο Παγιές ωστόσο που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα έξω. Ούτε αυτό δεν «ξύπνησε» το συγκρότημα του Ντε Γιόνγκε που για ακόμη ένα παιχνίδι δυσκολευόταν αφάνταστα να επιβάλει τον δικό της ρυθμό και ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

 
Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 71ο λεπτό με τον Μιράντα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση όπου η άμυνα των «ερυθρολεύκων» δεν λειτούργησε καθόλου καλά. Η Νέα Σαλαμίνα έφθασε κοντά στην ισοφάριση λίγο αργότερα αλλά ο Ατόρνο δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Μπογκαντίνοφ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και άφησαν κενούς χώρους πίσω. Σε μια αντεπίθεση του Εθνικού στο 81΄ ο Κότο Παγιές διπλασίασε τα γκολ για την ομάδα του. Το παιχνίδι ωστόσο απέκτησε «άγρια» ομορφιά, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Μακρίεφ μείωσε σε 2-1. Σε λεπτά καθυστερήσεων ο Ατόρνο νίκη στον Μπογκαντίνοφ και έδωσε σημαντικό βαθμό για την ομάδα του, που περιμένει αύριο τι θα γίνει στο παιχνίδι Ομόνοια - ΑΕΛ για να γνωρίζει αν θα είναι στην εξάδα.
 
 
ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Ιάκομπ, Πιντσέλι, Αράμπαλ (51' Σ. Γκριγκαλασβίλι) (62' Ντε Πάουλα), Παγιές, Πουτζιουρής, Ντε Βρίσε, Ηλία, Κυριάκου, Μιράντα, Μπαραμπάτζε (72' Έβερτον). 
 
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Άντιτς, Ζάρκοβιτς (46' Κούσουλος), Μακρίεφ, Παύλου (61' Ατόρνο), Φούσκο, Σκοπελίτης, Γκόμες, Λίλιου, Γκράϊμς, Τσιγκουίνι
 
Κίτρινες κάρτες: Αράμπαλ, Ηλία -Τσιγκουίνι, Σκοπελίτης (8η) 
 
Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου  
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα