Με την άνεση της η ΑΕΚ, συνεχίζει το κυνήγι του τίτλου (photos)

Μετά την εξάρα επί του Απόλλωνα, η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα με 3-0 του Ερμή στο «Αμμόχωστος» και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
 
Συνολικά 19 νίκες σε 26 αγώνες έχει η ΑΕΚ. Μάλιστα έχει δεχθεί τις λίγοτερες ήττες από όλες τις ομάδες, μόλις 3.
 
Τα γκολ της ΑΕΚ σημείωσαν Τομάς, Μυτίδης και ο Χριστοφή με αυτογκόλ.
 
Το παιχνίδι:
 
Η ομάδα της ΑΕΚ δεν είχε περιθώρια για απώλειες σε μια επικίνδυνη έξοδο απέναντι στον Ερμή ο οποίος «καίγεται» για βαθμούς προκειμένου να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.
 
Το συγκρότημα του Τόμας Κρίστιανσεν ήταν ανώτερο από τα πρώτα στάδια του αγώνα και πήρε σχετικά νωρίς προβάδισμα. Στο 6ο λεπτό ο Τρισκόφσκι εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Φραγκέσκου να βρίσκει την μπάλα με το χέρι και τον διαιτητή Τσούκκα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τομάς που νίκησε τον Παναγόπουλο και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Με την πάροδο 20 λεπτών στο παιχνίδι η ΑΕΚ σημείωσε και δεύτερο γκολ αυτή την φορά με τον Μπόλιεβιτς. Οι «φτεροπόδαροι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και βγήκαν μπροστά, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Τόνιο. Αρχικά με Κείτα και αργότερα με Ντίξον απείλησαν για την μείωση του σκορ. Μάλιστα στο 44ο λεπτό ο Γκονζάλες έπιασε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή αναγκάζοντας τον Τόνιο σε εξαιρετική επέμβαση.
 
Ιδανικά ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος για την ΑΕΚ που στο 50ο λεπτό έφθασε στο 3-0 με αυτογκόλ. Μετά από σέντρα του Μαρτσίνιακ ο Μυτίδης έκανε τακουνάκι και ο Χριστοφή στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Μεγάλος άτυχος για την ομάδα της Λάρνακας ο Νικόλας Εγγλέζου που επτά λεπτά μετά που πέρασε στο γήπεδο αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Λαμπάν. Ο Ερμής συνέχισε να ψάχνει για ένα γκολ, με την ΑΕΚ να κάνει άψογη διαχείριση του υπέρ της σκορ και να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα. Στο 81ο λεπτό ο Κεϊτά σκόραρε με κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Τόνιο. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να πανηγυρίζει την 19η φετινή της νίκη και να συνεχίζει το κυνήγι για την κορυφή.

ΕΡΜΗΣ: Παναγόπουλος, Σίργκι, Γκονζάλες, Φραγκέσκου, Χριστοφή, Λατόρε (78’ Κούρου), Γουΐκς, Ροσάδο (53' Γενγκά), Μαγέλε (60' Βασιλόγιαννης), Ντίξον, Κεϊτά.
 
ΑΕΚ: Τόνιο, Μουρίγιο, Νίνου, Μαρτσίνιακ, Ορτίθ, Μπόλιεβιτς, Λαρένα (74' Ρόσα), Τομάς, Τέτε (60' Εγγλέζου - 66' Λαμπάν), Τρισκόφσκι, Μυτίδης.
 
Κίτρινες: Λατόρε, Φραγκέσκου (4η) / Λαρένα, Mαρσίνιακ (6η)
 
Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας
 
Δηλώσεις προπονητών:
Τόμας Κρίστιανσεν:
 
«Ήμουν ανήσυχος και φοβισμένος πριν το παιχνίδι, λόγω του αντιπάλου και τους αποτελέσματος του προηγούμενου αγώνα, αλλά και για τον αγωνιστικό χώρο που είναι επικίνδυνος για τους παίκτες και άσχημος για τους οπαδούς. Ο Εγγλέζου τραυματίστηκε, αλλά αυτό έγινε στο κατά πάσα πιθανότητα καλύτερο σημείο του αγωνιστικού χώρου. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Πήραμε σοβαρά το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε θετικό σκορ και κάναμε ευκολότερο ένα δύσκολο παιχνίδι. Με το τρίτο γκολ καθαρίσαμε το παιχνίδι και τώρα επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο στα πλέι οφ. Ευχαριστώ τους οπαδούς για τη στήριξη και καλή συνέχεια στον Ερμή».
Νίκος Παναγιώτου:
 
«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Χάσαμε από μια καλύτερη ποιοτικά ομάδα. Ατυχήσαμε να βρεθούμε πίσω στο σκορ με δύο εύκολα γκολ που κάναμε δώρο στον αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι πριν κλείσει το ημίχρονο και ήρθε το τρίτο γκολ, που τελείωσε το παιχνίδι. Θα δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας, θα προετοιμαστούμε για να πάρουμε το τρίποντο».
 
Βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα