Αφεντικό για τον τίτλο ο ΑΠΟΕΛ (video)

Από θέση ισχύος θα μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι με γκολ του Εφραίμ (ένατο φετινό που αποτελεί επίδοση καριέρας) επικράτησαν του Απόλλωνα στο Τσίρειο με 1-0, έφτασαν τις εννέα συνεχόμενες νίκες και τελείωσαν στην πρώτη θέση με 62 βαθμούς.  Ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. 
 
Ήταν η πρώτη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Απόλλωνα στο Τσίρειο μετά τον Ιανουάριο του 2013 και η πρώτη εντός έδρας για την ομάδα της Λεμεσού στο φετινό πρωτάθλημα.  Οι κυανόλευκοι έπεσαν στην τέταρτη θέση και εφόσον νικήσει την Πέμπτη (3/3) η Ομόνοια την ΑΕΛ θα υποχωρήσουν στην 5η θέση. 

Τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει έχασε ο Απόλλωνας στο 10' με τον Ντα Σίλβα να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι. Δύο δοκάρια είχε ο ΑΠΟΕΛ με τους Σωτηρίου στο 5’ και Εφραίμ στο 49’, ενώ ο Απόλλωνας είχε δοκάρι με τον Μοντέιρο στο 90’ 
 
Προβάδισμα με Εφραίμ 
Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε πολύ δυνατά το ντέρμπι και άγγιξε το γκολ στο 5ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Γιαννιώτα ο Σωτηρίου ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κεφαλιά και σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Βάλε.
 
Το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ ήρθε ένα λεπτό αργότερο με δημιουργό και πάλι τον Γιάννη Γιαννιώτα. Ο Ελλαδίτης ακραίος επιθετικός έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Εφραίμ έκανε το κοντρόλ πέρασε τον Ζοάο Πέδρο και πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Βάλε, δίνοντας το προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.
 

Άστοχος από την άσπρη βούλα 
Στο 10’ ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Μιλάνοφ στον Στογιάνοβιτς. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ντα Σίλβα, ο οποίος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο

.

Στο 39’ ο ΑΠΟΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Τόμας ντε Βινσέντι να σημαδεύει το κεφάλι του Φρέιρε προ κενής εστίας. Ο Εφραίμ πέρασε όποιο αντίπαλο βρήκε μπροστά του, γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Σωτηρίου πλάσαρε, η μπάλα κατέληξε στον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με εξουδετερωμένο τον Βάλε. 
 
Δοκάρι ο Εφραίμ
Ο ΑΠΟΕΛ άγγιξε το δεύτερο γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ντε Βινσέντι βρήκε τον Εφραίμ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κύπριος μεσοεπιθετικός έκανε του σουτ με το δεξί, ο Βάλε άγγιξε την μπάλα με τα ακροδάκτυλα και την έστειλε στο κάθετο δοκάρι. 
 
Στο 52’ ο Φρέιρε έκανε φάουλ στον Ντε Βινσέντι το οποίο υποδείχθηκε από τον διαιτητή Χρίστο Νικολαΐδη, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Αργεντινός κλότσησε τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα και έμεινε ατιμώρητος, σε μια φάση που θα έπρεπε να του επιφέρει την κόκκινη κάρτα. 
Στο 53’ ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει με τον Ντα Σίλβα να εκτελεί φάουλ από ευνοϊκή θέση, όμως η μπάλα προσέκρουσε στο τείχος και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Πάρντο. 
 
Στο 63', σέντρα του Βινίσιους, κεφαλιά του Αρτυματά, ο Βάλε διώχνει και στην επαναφορά ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ κάνει επιθετικό φάουλ στον Ελίζιο.
 
Σημαντική ευκαιρία για τον Απόλλωνα να ισοφαρίσει στο 69’ με τον Ελίζιο να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντα Σίλβα, όμως η μπάλα αν και είχε δύναμη κατέληξε στα χέρια του Πάρντο. 
 
Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι βρήκε ο Απόλλωνας στο 90’ με τον Μοντέιρο να σηκώνεται ψηλότερα απ’ όλους σε εκτέλεση κόερνερ να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να κτυπά στη συμβολή των δοκαριών του Πάρντο. 
 
Ταυτότητα αγώνα
Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ): Βάλε, Πέδρο, Φρέιρ, Μοντέιρο, Ελίζιο, Μακρίδης, Σλάβτσεφ (70' Μαγκλίτσα), Στογιάνοβιτς (86' Παπουλής), Βασιλείου, Ντα Σίλβα (70' Μέζγκα), Γκιέ Γκιέ.

ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Πάρντο, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννώτας, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (72' Βάντερ), Σωτηρίου (60' Αρτυματάς).

Σκόρερ: Εφραίμ 6'

Κίτρινες: Μοντέιρο, Βασιλείου, Μαγκλίτσα / Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου (6η), Μερκής (4η)

Αποβολές:

Γήπεδο: Τσίρειο

Θεατές: 3500

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης

Α' Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Β' Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

4ος: Ανδρέας Π. Ανδρέου

1ος Επιπρόσθετος: Γιάννης Αναστασίου

2ος Επιπρόσθετος: Ανδρέας Ορθοδόξου

Παρατηρητής: Γιώργος Πεκρής

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα