Το αλάνι επιστρέφει ως αντίπαλος στο σπίτι του (φώτο, βίντεο)

Γέννημα-θρέμα του Απόλλωνα, ο Γιώργος Μερκής ξαφνικά θα βρεθεί απέναντι από την ομάδα στην οποία μεγάλωσε και πέρασε όλα τα προηγούμενα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Το απόγευμα της Τετάρτης (03/02) ο διεθνής αμυντικός, φορώντας τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ θα τεθεί αντίπαλος με την ομάδα που έχει στην καρδιά του και απέναντι στους οπαδούς για τους οποίους ήταν «ο αλήτης, το αλάνι».

Το ομολόγησε εξάλλου και ο ίδιος, μετά το παιχνίδι με την Αγία Νάπα, δηλώνοντας ότι: «Σίγουρα συναισθηματικά θα είναι δύσκολο, αλλά είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής». Ερωτηματικό αποτελεί και πώς ο κόσμος του Απόλλωνα θα τον υποδεχθεί.
 

Ο Γιώργος Μερκής θα εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο όχι με το περιβραχιόνιο του Απόλλωνα. Όχι με σκοπό να πάρει στους ώμους του τον Απόλλωνα. Πλέον, ενδεχόμενη χαρά του δεν συμβαδίζει με αυτή της πρώην ομάδας του και των οπαδών της.

 

 
Μία 15ετία
Μεγαλώνοντας στις ακαδημίες της ομάδας, ο Γιώργος Μεκρής γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του Απόλλωνα. Το 2001 πήρε γεύση από την πρώτη ομάδα και σταδιακά ανελίχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία στο κέντρο της αμυντικής γραμμής του Απόλλωνα. Έμαθε τα μυστικά της μπάλας, πανηγύρισε τίτλους (πρωτάθλημα τη σεζόν 2005-2006, κύπελλο το 2010 και το 2013) και ευρωπαϊκές επιτυχίες.
 

 

Φόρεσε το περιβραχιόνιο της ομάδας και ως αρχηγός έβγαινε μπροστά, κυρίως στις κακές στιγμές. Πανηγύριζε το κάθε τέρμα με ξεχωριστό τρόπο. Με το περίσσιο πάθος που επιδείκνυε κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου, αφού τον θεωρούσαν έναν από αυτούς. Ήταν ο αντιπρόσωπός τους εντός αγωνιστικού χώρου.
 
Οι 200 εμφανίσεις
 Στις 19 Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της περιόδου 2013-14, ο Γιώργος Μερκής τιμήθηκε από τη διοίκηση και τον κόσμο, ελέω της συμπλήρωσης 200 συμμετοχών με τη φανέλα του Απόλλωνα. «Τρελός αρχηγός τίποτα δεν τον πιάνει Απολλωνίστας άρρωστος αλήτης και αλάνι» έγραψε το πανό που ετοίμασαν οι φίλοι της ομάδας της Λεμεσού, με τον Γιώργο Μερκή να ανεμίζει περήφανα τη σημαία.
 
 

 
Ο τραυματισμός
Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γιώργος Μερκής κουβαλούσε τραυματισμό και για πρώτη φορά δεν ακολούθησε την αποστολή για το βασικό μέρος προετοιμασίας της. «Είναι αλήθεια ότι μου λείπει η ομάδα, οι συμποδοσφαιριστές μου, το προσωπικό και η φανέλα με το νούμερο 16! Μου λείπουν τα πάντα. Ο Απόλλωνας είναι η ζωή μου...η καθημερινότητα μου. Ζω σ΄ αυτή την ομάδα εδώ 18 χρόνια! Είναι φυσιολογικό όταν βρίσκεσαι μακριά να νιώθεις το μεγάλο αυτό κενό» δήλωνε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας εκφράζοντας την ανυπομονησία του για σύντομη επιστροφή του στη δράση.
 
Η μεταγραφή
Αποθεραπεύτηκε, όμως δεν έπεισε τον προπονητή της ομάδας, Πέδρο Εμάνουελ, ότι μπορεί να πάρει θέση στο τερέν. Καπάκι ήρθε και η τιμωρία του από την Δικαστική για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Ανόρθωση (έξι αγωνιστικές) και ο Μερκής μέχρι τον Ιανουάριο δεν πήρε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής.
 

 
Επιπλέον, προηγουμένως είχε τιμωρηθεί για ένα συμβάν που είχε συμβεί στο Κολόσσι με τους Κολοκούδια και Αγγελή. Κάπου έβγαινε προς τα έξω ότι είχε χαλάσει το κλίμα. Έτσι τον Ιανουάριο ο Γιώργος Μερκής υπέκυψε και αποφάσισε να βγάλει τη φανέλα του Απόλλωνα και να δεχθεί την πρόταση του ΑΠΟΕΛ.
 
Η αλήθεια είναι ότι και παλαιότερα είχε προσεγγιστεί από τους γαλαζοκίτρινους, ενδεχομένως και από άλλες ομάδες, όμως δεν έκανε το βήμα φυγής από τον Απόλλωνα. Αυτή τη φορά όμως τα δεδομένα ήταν διαφορετικά.
 
«Στο ποδόσφαιρο όμως κάποια πράγματα δεν λειτουργούν πάντοτε με το συναίσθημα. Θεώρησα ότι τώρα θα έπρεπε για το καλό της καριέρας μου να αλλάξω περιβάλλον και παραστάσεις» ανάφερε ο ίδιος δικαιολογώντας την απόφασή του.
 
Η υποδοχή
Πολλοί από τους οπαδούς του Απόλλωνα δεν χώνεψαν ότι ο Γιώργος Μερκής θα αποχωρούσε από την ομάδα. Το αλάνι πλέον θα βρισκόταν στο Κολόσσι. Η σημαία θα έπρεπε να κατεβεί από τον ιστό της.
 

 
Ο χρόνος πέρασε. Δύο μήνες μετά την αλλαγή στρατοπέδου, ο Γιώργος Μερκής θα βρεθεί για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του. Μια περίεργη στιγμή τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον κόσμο της ομάδας. Πλέον οι στόχοι τους δεν συμπίπτουν.
 

-Δείτε εδώ προηγούμενες περιπτώσεις επιστροφής στο «σπίτι» τους.
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα